Днес никой ли няма да напише някой ред тук?!?!
Надявам се, че всичко е наред с бебоците и просто сте махмурлийки от вчера!
Силви,Вече цял ден не е повърнала нищо.
Браво за справянето с проблема с повръщането! Сигурно е голямо облекчение за теб.
За съжаление, не мога да ти помогна с инфо за хапчетата и за кремчето за подсичане.
Вени,И Лора беше по същия начен - на 1 година е била 82 см!
С тези мерки вече ме разби тотално! Лора сигурно ще стане манекенка или баскетболистка!
Стефи,Как е малката госпожица? Кремчето на д-р Тайс действа ли?
Гане,Не сме спали от две нощи, не иска да яде ............
Нали знаеш, че не трябва да го насилваш да яде, когато е болничък? Дано се оправи бързо, че доста се проточиха нещата!
За кърмата - ти беше писала, че не цедиш изобщо. Мисля, че не е добре изобщо да не цедиш, защото може да стане някой мастит, не дай Боже! Изцеждаш по малко, когато имаш напрежение в гърдите – така съм чела в кърмаческия на бг-мамма.
Габи,Но, тъй като и ние бяхме с много силни колики и четох доста по въпроса, съм уверена, че съм чела някъде, че капките за колики на основа симетикон предизвикват запек ако се прекали с количеството.
Сигурно си права –
тук пише точно това, което ти си казала.
Аз нямам никакъв личен опит, защото нашите колики почти не ги усетих. Бях си купила „Саб симплекс” за всеки случай, но така си и останаха – преди две седмици моя съседка роди и й ги подарих.
Иначе имам професионална деформация да чета листовките на лекарствата. И не само тях.
Наде,Ето ти повече за чайчето, което ти е препоръчала Габи -
Инстантни гранулирани чайове„Предимство е да се ползват още от първия месец на бебето и във всяка друга възраст. Икономични и лесни за приготвяне, създадени изцяло на базата на екстракти от лечебни растения – прецизно балансирани и с приятен вкус, без захароза.
Чай Blevit Digest /за храносмилане/ гранулирани екстракти от лайка, копър и анасон – растения с антигазообразуващо, еупептично и спазмолитично действие. Показан при бебешки колики, стомашен дискомфорт и повръщане. Преди да прибегнете към лекарствени средства при диагностицирани колики опитайте с Blevit Digest. Може да се ползва от всички в семейството - при метеоризъм, флатуленция, болезнени мускулни спазми или лениво и трудно храносмилане.
Чай Blevit Sueno /за сън/ съдържа разтворими екстракти от липа, маточина и лайка, действа успокояващо и премахва спазмите, затова се препоръчва при нарушения на съня от различно естество, както поради лошо храносмилане така и при нервност, раздразнителност и други. Ако бебето е ревливо, а вие сте изнервени опитайте с Blevit Sueno и на другия ден ще сте бодри и усмихнати.
Blevit Laxante /за разхлабване/ е разработен на базата на екстракт от сливи, тамаринд и киви и е продукт, който може да ползвате при запек на бебето още от първия месец, а може да изпитате действието му още по време на Вашата бременност ако се налага.
Blevit Laxante осигурява диетични фибри, с което спомага за нормализиране на чревната перисталтика и облекчаване на запека. Съдържа органични киселини, които благоприятстват хидратацията на изпражненията, омекотяват ги и улесняват дефекацията. Подходящ е за всички възрасти когато запекът е проблем. Една приятна и полезна напитка дозирана според указанията на опаковката.
Чайовете Blevit Digest, Blevit Sueno и Blevit Laxante са произведени от полезни растения и плодове, известни от древността с мекото си лечебно действие, разтварят се бързо както в топла, така и в студена вода, преварена за най-малките. Имат приятен вкус без изкуствени аромати и консерванти.”
Каси,Дано всичко мине по мед и масло утре!
Целувки на всички!