0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, хайде сега който е минал по тоя път да помага, Антикардиолипин gM 25.03(+);Анти бета2PI - IgG, IgA, IgM 0.949(+) и Антифисфолипидни IgM(aCL,aPS,aPI,aPA,aбета2PI 11.40(+).
Така, няколко седмици преди да забременея та досега съм само на една таблетка аспирин протект от 100 милиграма, притеснява ме факта, че никъде не намерих статия за това след като забременее жената, какво да се прави, предстои ми консултация, но нямам търпение да разбера повече информация.Четох из форума, че се бият инжекции до края, но следят ли се нивата на този АФСиндром?
Ще се радвам да ми отговорите.
Тук има момичета с АФС, които са заети да сменят памперси. Докато се включат да се изкажа, каквото знам.
По принцип, трябва да те следи АГ лекар запознат с този проблем. Нивата на антителата се следят и съобразно  тях лекарят определя лечението. То включва Аспирин 80 мг (до 8-ия месец мисля) и хепаринови препарати(инжективни)-Клексан, Фраксипарин - от този сорт. Ако лекар е предисал, също и вливане на Имуновенин.
Ти с кои лекари си във връзка?
*
Аз бях с гранични антикардиолипин и затова от самото зачеване съм на аспирин протект 100 мг. Пих го до края на 9 -ти месец по лекарско предписание. Задължително се следят нивата на анителата, но какво да предприемеш като лечение за по нататък трябва лекар да ти каже. Аз си изследвах всеки месец щитовидните антитела и хормони, пусках си ПКК плюс време на кърмвене, съсирване и фибриноген, урина с микробиология, протромбиново време и общо взето това е, като винаги се консултирах с лекуващите ме лекари ендокринолог и гинеколог. Както вече писа alia_alia  при завишени стойности както е при теб, може би ще се наложи или вливания или ижекции Клексан.
Незнам защо търсиш информация тук какво се прави, това преценява проследяващият и лекуващият те лекар/и. Неочаквай някой да ти даде рецепта за износване на твоето дете. Неискам да звуча грубо, но изчакай първо какво ще каже твоят лекар назначил ти аспирин протект и тогава нека коментираме  :D :D :D
Стискам палци всичко да е наред и да се разминеш само с аспирин, но пак казвам при всеки е различно и строго индивидуално, реагиран по различен начин на различинте терапии.
Пиши как е минала консултацията с радост ще помогна с каквото мога. :lol:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!