0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
осиновяване и след това бременост
« -: Декември 06, 2006, 10:07:13 am »
искам да уточня, че не пиша от собствен опит, но съм чувала за няколко случай, а и във форума прочетох нещо подобно, та искам да питам:

според вас, на какво би могло да се дължи бремеността след осиновяване на детенце - много жени минават през ада на незабременяването и след дълги години чакане, като последен изход осиновяват дете. и точно като се успокоят, увлечени в грижи по детето и ... забременяват?
приемам, че навремето медицината не е била напреднала, но сега на какво се дължи?
дали преди всичко причината не е предимно в психическата ни нагласа, незнам???
Вие как мислите

п.п.
не знам дали точно тук е мястото на тази тема, ако прецените, я преместете
*
Re: осиновяване и след това бременост
« Отговор #1 -: Декември 06, 2006, 10:14:51 am »
Има две теории  :D. Аз не знам коя избирам
Според първата, осиновителите изкупват някакъв кармичен урок, и когато осинвят, господ им позволява да родят исобствено детенце.
Според втората, жената се успокоява, концентрира любовта си, отпадат психологичните бариери и блокажи, поради което и зачеването става възможно.

Една много важна уговорка:
НЕ ОСИНОВЯВАЙТЕ в никакъв случай, само по горните причини. Осиновяването не бива да се приема като вид АРТ  :lol:
В очакване ....
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Декември 06, 2006, 14:52:14 pm »
Това се случва изключително рядко.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #3 -: Декември 06, 2006, 15:05:56 pm »
Аз също знам такива два случая. Едното семейство си бяха осиновили дете и след няколко години забременя. Другото сем. си бяха подали документите за осиновяване, когато жената забременя.
*
« Отговор #4 -: Декември 06, 2006, 16:56:04 pm »
Според мен тези случаи са изключение.
Както се случва някои жени да забременяват след години опити, без да са осиновили, така се случва и при някои осиновили. Просто във втория случай прави може би по-голямо впечатление и се възприема като дар от Бога за доброто, което са направили с осиновяването.
« Отговор #5 -: Декември 07, 2006, 17:10:34 pm »
Само за разсейване една история, която видях с очите си - двойка дълго време не може да има деца, прави куп изследвания (които са били налични към онова време) - и нищо не откриват, само дето и двамата са с много наднормено тегло. Осиновяват детенце (прекрасно, видях го като беше към 2-ри клас), и тогав жената забременява, даже щото е много пълна хич и не разбира, докато бременността не напредва.

Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #6 -: Декември 07, 2006, 17:24:09 pm »
мисля, че все пак Мели е права, че такива неща се случват изключително рядко, още повече днес, когато медицината е доста напреднала. незнам, просто вчера четох нещо, което провокира тази тема
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Декември 07, 2006, 20:44:29 pm »
Според мен просто е дошло времето жената да си роди . Ако не беше осиновила по всяка вероятност пак рано или късно би дошло това време, стига да няма непреодолим органичен проблем.
« Отговор #8 -: Декември 07, 2006, 20:51:26 pm »
Ние имаме такъв случай в семейството, но беше преди години, а и двойката беше в доста напреднала възраст /когато дойде второто детенце, родителите изглеждаха като негови баба и дядо/. Чак си мисля, че стана по грешка  8O

lb2f
*
« Отговор #9 -: Декември 08, 2006, 11:10:52 am »
Според мен отговорът е прост. Не всяка двойка, която отива на инвитро или реши да осинови дете е с 100% невъзможност за зачеване на собствоно дете. (Разбира се изключвам тези двойки при които например жената няма тръби или двойката има друг проблем при който 100% е ясно, че не може да има естествено забременяване.) Но при тези двойки шанса е толкова малък, че след дълги години борба със стерилитет и дадени много пари, време, енергия и емоции единствения избор е инвитро или осиновяване. Те решават, че не могат да се надяват вече на минималния шанс който имат, но той все пак остава. И един ден като по чудо след години се получава. Факт е че има двойки които забременяват естествено преди инвитро, а дори и след неуспешно инвитро. За мен това е обяснението, защото не приемам теорията, че трябвало да се успокоиш за да стане.
*
« Отговор #10 -: Януари 04, 2007, 08:01:22 am »
аз също мисля, че психиката оказва голямо влияние.мога да дам и пример за това.една близка приятелка живееше доста години с приятеля си без да иска деца, или поне това казваха на всички-рано им е било, те още не били пораснали и тем подобни.тогава се случи нещо много лошо-баща и, много близък на нашето семейство човек почина абсолютно внезапно, без симптоми, без нищо, само на 45 години.беше невероятен шок за всички, най-вече за тях.на втория месец след смъртта му, тя ми каза под секрет, че теста и е положителен.тогава ми призна, че от 3 години правят отчаяни опити за бебе, без да кажат на никого и ден и нощ е мислила само за това.от как обаче е станала трагедията, не е била помисляла и един път за бебе.и резултата е на лице.'За мен това е обяснението, защото не приемам теорията, че трябвало да се успокоиш за да стане'.за мен пък в тази теория има голям резон!!!!!
« Отговор #11 -: Януари 04, 2007, 11:25:35 am »
Моята леля е такъв случай, след като си осиновиха едно прекрасно момиченце забраменя, но щастието й не бе пълно, тъй като тогава беше на 39 год. и детенцето е с Даун. Но си го гледа и с много обич и търпение дъщеричката й се развива добре, дори ходи в нормално училище.
« Отговор #12 -: Февруари 06, 2007, 19:47:02 pm »
Мисля, че психиката оказва много голямо влияние във възка с неизяснения стерилитет. Наши приятели след 10 години неуспешни процедури и неизяснен стерилитет си осиновиха бебче. Още първия месец след осиновяването жената забременя.  :D Сега имат две прекрасни дечица, а искат и трето.  ylinfant Има и много други подобни на техния случай.
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2007, 11:54:11 am »
Съгласна съм с мнението че ,психиката оказва невероятно влияние за забременяване при "неизяснен стерилитет".Но си мисля ,че вниманието на жената трябва да е насочено към нещо друго,защото иначе се обсебва нонстоп от мисълта да има бебе и затова не се получава.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2007, 14:10:22 pm »
Съгласна съм с мнението че ,психиката оказва невероятно влияние за забременяване при "неизяснен стерилитет".Но си мисля ,че вниманието на жената трябва да е насочено към нещо друго,защото иначе се обсебва нонстоп от мисълта да има бебе и затова не се получава.
напълно съм съгласна с мнението на илиана.и е доказано, че е така.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2007, 14:20:01 pm »
аз пък съм чувала нещо за "хормон на майчинството", не знам точно обаче за кой хормон става въпрос...
*
« Отговор #16 -: Февруари 23, 2007, 22:19:57 pm »
И аз познавам две сестри,които  имаха проблеми и двете си осиновиха дечица и двете след това забременяха.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю