0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Умолявам ви, момичета! ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ЯДЕТЕ!
« Отговор #40 -: Декември 14, 2006, 07:52:17 am »
Цитат
та имайте и това едно наум - не винаги тия лабораторни резултати са верни.

важно е да се следи редовно урината за бактерии, но това си го знаете.

Та да си кажа мойта одисея:
По назначение от док пускам стерилна урина в 7 г.с. - лъсват едни стафилококи, като единствения антибиотик по антибиограма , който би им повлиял е противопоказен за бременни.
Пак по назначение от док пускам нова стерилна урина, но в Кандиларов след два дни - не се изолират бактерии.

Придържам се към призива на Джам - внимавайте с лабораториите.
*
« Отговор #41 -: Декември 14, 2006, 14:13:29 pm »
Оооо, Мари искрено ти съчувствам. Аз да ти кажа не съм се изследвала за тези неща, даже и за хламидии не съм.  :?
Писах на д-р Сираков от Майчин дом в София относно какво още да изследвам и той ми писа - "А както се казва - "който търси, той намира". Ще си "намерите" и поликистозни яйчници, и хламидии, и какво ли не още."
Не знам къде е истината?????  :dontknow:
Хайде, отървавай се бързо от гадинките!  :croc:

Малко off от темата, но ако става дума за д-р Милчо Сираков, той и на мен няколко месеца ми обясняваше, че вероятно няма проблем, да се успокоя и бебето ще стане. Накрая по мое настояване започнахме изследвания, на второто проблема лъсна, оперирах се и забременях.

*

гост

« Отговор #42 -: Декември 15, 2006, 19:11:21 pm »
Момичета, малко се стреснах 8O Аз от известно време консумирам козе сирене, което попринцип е уж проверено ама знам ли. На всичкото отгоре в момента имам съмнения че съм бременна....какво следва? А ако съм се заразила..какво трябва да направя?
*
« Отговор #43 -: Декември 15, 2006, 19:28:09 pm »
Иди си пусни едно излседване за токсоплазмоза и листериоза! Дано си здрава, дано си бременна и дано имаш лека бременност и здраво бебче!
Alexandra
*

гост

« Отговор #44 -: Декември 15, 2006, 19:31:43 pm »
А ако все пак съм заразена и евентуално съм бременна, аборт ли ме чака? :?
*
« Отговор #45 -: Декември 15, 2006, 19:57:30 pm »
Чакай сега-до аборт стигна!  :D Първо: бременна ли си? Второ: сигурно си си напълно здрава! 3. Може да имаш стари антитела за токсоплазмоза! 4. я камилата, я камиларя...

Направи си тест за бременност. И иди за свое успокоение, след като си яла козе сирене, да си направиш един тест за листериоза и токсоплазмоза!
Alexandra
*

гост

« Отговор #46 -: Декември 15, 2006, 20:46:41 pm »
Да, права си. Просто обичам да съм потготвена за лошите неща!
Благодаря още веднъж, в неделя ще си правя тест и ще пиша!
Поздрави и успех!
« Отговор #47 -: Декември 17, 2006, 01:36:00 am »
Мили момичета споко.Както е писала и Мели личната хигиена и доброто измиване на продуктите са напълно достатъчни.Имахме един преподавател който ни обясняваше:Колеги ако си изтървете баничката не се бойте а бързо я грабвайте от земята защото микробите в първите 10 секунди бягат в потрес от това което пада върху тях. :lol:А аз по време на 1-та бременност ядях като слонче всичко което ми се услаждаше-плодове зеленчуци меса и т.н.И качих бая килца-от 45.800 до 76.800 :bunie: :kaos7:Работата ми е свързана с непрекъснат допир до животни имах в къщи куче-малтийска булонка а проблемите бяха съвсем други и 10 години не успявахме.Сега правим опити за 2-ро бебче но нищо не става.11 години вече неще и неще. :BangHead:А годинките са бая.Проблема е че не съм здравно осигурена а нямаме възможност да ходим по частни лекари.Но каквото е писано да става ще става.Ако изгубя една битка не губя цялата война.Ще се боря докрай.
Това,което не ме убива ме прави по силна!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #48 -: Декември 20, 2006, 17:24:16 pm »
 :?
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 19:07:29 pm от denito »

« Отговор #49 -: Декември 28, 2006, 13:59:12 pm »
Бихте ли ме ограмотили малко по следните въпроси:
Ако си хванал токсоплазма по време на бременност, разбрах, че е лошо - прилага ли се все пак някакво лечение?
Ако си имал токсоплазма преди това и имаш антитела, разбрах, че не било опасно при бременност, едва ли не било добре, защото няма да се заразиш - в тази връзка питам, като се заразиш от токсоплазма в по-ранен етап от живота, лекуваш ли я или организмът сам я преборва?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #50 -: Декември 28, 2006, 21:19:36 pm »
Има лечение, Брийз, но е с големи рискове за плода.

Ако си я хванал токсоплазмозата, гледай да е било поне 6 месеца преди да забременееш. Чак тогава било безопасно, според това, което четох аз.

При много възрастни хора тоскоплазмозата преминава без симптоми или пък с такива на лек грип-втрисане, разстройство, температура. Може и хич да не разбереш. Лекарите обикновено казват "стомашно-червна инфекция", рядко пускат изследване дали не е токсоплазмоза.
Alexandra
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #51 -: Декември 29, 2006, 06:36:17 am »
В тази връзка да питам листериозата и лестоспирозата едно и също заболяване ли са?
*
« Отговор #52 -: Декември 29, 2006, 09:20:42 am »
  Мисля, че са различни.
  Лестоспирозата е болест по кучетата.
« Отговор #53 -: Декември 29, 2006, 09:42:28 am »
Мерси, Мари, а ако си я пипнал небременен, налага ли се лечение, или организмът сам я преборва? Как се разбира, че си я преборил?
Благодаря ти, Бени!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #54 -: Декември 29, 2006, 11:02:01 am »
Единствено по титъра. Оказа се, че аз съм я изкарала без да разбера даже. Не съм я лекувала, имам само антителата. Така че явно преминава безсимптомно и без лечение.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #55 -: Декември 29, 2006, 12:42:33 pm »
Мерси, Мари, а ако си я пипнал небременен, налага ли се лечение, или организмът сам я преборва? Как се разбира, че си я преборил?

Ми аз съм я пипнала и хич не съм разбрала. Не съм се лекувала, освен ако не е протекла едновременно примерно с някой мой грип или това лято стомашно-чревен вирус, когато пих малко антибиотик. Но по принцип-възрстаните си я изкарват без да разберат и така...
Alexandra
« Отговор #56 -: Октомври 19, 2007, 17:39:06 pm »
Плаче ми се като започна да мия у дома зеленчуци: от къде да знам колко да ги мия?

Аз живея в Испания и тук докторите саветват да се слага една капка белина вьв водата като миеш зеленчуците.
« Отговор #57 -: Октомври 19, 2007, 18:31:38 pm »
По принцип там, където е по-горещ климатът има опастност от бързо и лесно развитие на бактерии, те са причинител на много и често доста опасни инфекции, така че за испания мисля, че такъв вариант си е в реда на нещата. Има препарати, които са предназначени специално за миене и дезинфекция на зеленчуци и домакинска посуда и не са вредни за организма като се използват.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #58 -: Октомври 19, 2007, 18:56:27 pm »
Здравейте от мен мили момичета.аз също живея в испания и мога също да кажа че  плодовете и зеленчуците са под всякаква критика.не говоря за качеството,а за това  че например не мога половин час да измия една ябълка.толкова много парафин има по нея че направо нямам думи.случвало се е да я мия с гъба и веро-знам че не е за вярване но уви... :( та относно за вниманието към храната по принцип то трябва да е навсякъде независимо къде живеем.и особено за тези които искат да имат за в бъдеще бебчета...пазете се мили дами и не яжте неща богати на мазнини-те са вредни за тялото ви което има нужда да диша свободно :) наблягайте на плодове и зеленчуци :P целувам Ви и се грижете добре за себе си  :wink: до скоро
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #59 -: Октомври 19, 2007, 20:06:18 pm »
Предварително се извинявам за оф-а, но ме вълнува следното, дали при листериозата след като изработиш антитела можеш повторно да се заразиш, както е при токсплазмозата примерно? Аз понеже в момента карам токсоплазмоза, но ме затресе параноя и за листериоза