0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

завишен вискозитет и Рн
« -: Декември 12, 2006, 12:24:03 pm »
Здравейте искам да попитам  възможно ли е  повишеният вискозитет и РН 8,5 (нормалната стойност ако не се лъжа беше до 8) да се дължат на ентерококи и др гадини, които изобщо не мога да разчета (нещо като Tvag ompv)?
Преди операцията от варикоцеле вискозитета беше нормален, Рн беше 8. но пък тогава не правихме микро
Имам и едно предположение относно вискозитета: което е всъщност гъстотата (дано не греша). Ето какво ми каза една колежка, на която препоръчах мъжа й да пие чай от бабини зъби: знаеш ли, забелязах, че откакто го пие спермата му много се е сгъстила (боже, за какви неща си говорим  :)) Та и моят беше почнал да пие чайчето преди да направим спермограмата.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: завишен вискозитет и Рн
« Отговор #1 -: Декември 12, 2006, 15:29:07 pm »
Ауу и моят мъж с толкова завишен вискозитет на всички спермограми, а аз го карам да пие бабини зъби. При нас бройката е добре, само не се втечнява спермата и значи по-добре да не пие чайчета от бабини зъби. Мерси за инфото, Илианче :balk_21:
Ако някое друго момиче е забелязало подобна тенденция? Ние все пак ще спрем всякакви чайове от зъби - за всеки случай ;)

« Отговор #2 -: Декември 12, 2006, 16:09:37 pm »
Мило бебче не ме разбирай погрешно.  :balk_77: За чая от бабини зъби беше само едно предположение. Не го твърдя със сигурност, но от известно време си го мислех, защото и аз имам такива наблюдения, но при нас това не е от значение (ние сме си за икси). По-скоро се надявах Мели да се включи по въпроса.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Декември 12, 2006, 19:38:32 pm »
Да, промяната на киселинността и вискозитета могат да се дължат на микроорганизми.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Декември 13, 2006, 11:41:47 am »
Благодаря ти за отговора Мели. Сега пие антибиотик (след антибиограма) и после на контролата през февруари пак ще направим МБ и ще видим.
*
« Отговор #5 -: Декември 14, 2006, 10:22:32 am »
Илианка и ние имаме повишен вискозитет и високо Ph - иначе бройката и всико друго е горе долу добре.Имаме си чиста МБ.
При лекарите при които сме ходили за консултация са казвали, че повишения вискозитет не се лекува:(, но той е причина да не става бебе по нормален начин, защото спермчовците попадайки във влагалището умирали. Също така повишения вискозитет намалявал подвижността на сперматозоидите....а чая от бабини зъби доколкото зная влияе за подобряване на подвижността...така че по тази логика някак не ми се връзва лично на мен де чая от бабините зъби да пречи на вискозитета.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #6 -: Декември 14, 2006, 12:05:48 pm »
Vkas, ние сме с точно същия проблем. За това и ходихме при Кацаров и след като той установи варикоцеле 3-та степен, каза че нещата ще се оправят след операция. Направихме операцията и сега чакаме положителни резултати :bfp1:

*
« Отговор #7 -: Декември 14, 2006, 12:10:55 pm »
Бебче ние при Кацаров не сме ходили, ама ходихме при 2ма други уролози - казаха, че няма варикоцеле....взеха му простатен и уретрален секрет - всичко ОКИ, МБ също чиста...
Така и не разбрахме от къде е този повишен вискозитет.
Сега си поръчахме едни хапчета, които Мели одобри със съдържание на Гуаифенезин да видим те ще помогнат ли, но и да не помогнат ние нямаме много време за чакане така, че отиваме на инвитро и така.
Искрено се моля при Вас проблемите да се разрешат след операцията.
и скоро да се похвалиш с положителен резултат станал по естетствен път:)
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #8 -: Декември 14, 2006, 15:39:15 pm »
Тези уролози от София ли са? Аз вече на нашите в Русе не вярвам и за това те питам :(

Искрено се моля при Вас проблемите да се разрешат след операцията.
и скоро да се похвалиш с положителен резултат станал по естетствен път:)
- благодаря ти за пожеланието и да ти се връща двойно  newsm04 - по естесвен път с помощта на хапченцата :)

*
« Отговор #9 -: Декември 14, 2006, 16:22:56 pm »
Бебче :bighug:
Иначе уролозите бяха 2 - единия в Бургас /наистина може да не му се има много доверие/, ама другия беше в Пловдив препоръчан ни от Мели.
При нас всички останали показатели са в норма, само вискозитета е "силно повишен" :(
При Вас така ли беше преди операцията?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Декември 15, 2006, 10:31:10 am »
Да и при нас беше същото положението - нормозооспермия (оф не знам дали така се пише  :P ), но силно завишен вискозитет. Открихме и антиспермални в еякулата, но Кацаров каза, че и те се дължат на варикоцелето и ще се махнат след операцията. Сега би трябвало да се изчистят антиспермалните и да се нормализира вискозитетът, а и може пък и плувците да станат повече и по-качествени :sperm: :sperm: :sperm: :crossfingers: 

*
« Отговор #11 -: Декември 15, 2006, 15:13:37 pm »
Ние антиспермални сме изследвали при двамата при доц.Конова само, че в кръвта - бяха отрицателни.
Виж за еякулата незнам дали имаме....
Желая ви късмет бебче и скорошни добри резултати :bfp: :crossfingers:
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #12 -: Декември 19, 2006, 13:07:38 pm »
И ние в кръвта нямаме антиспермални - нито при мен, нито при него. Само в еякулата.

*
« Отговор #13 -: Декември 20, 2006, 09:07:06 am »
Бебче къде правихте изследване за антиспермални в еякулата?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #14 -: Декември 20, 2006, 11:17:35 am »
Пак при доц. Конова - тя ни ги назначи.