0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Малко съм тъжна
« -: Декември 14, 2006, 12:50:35 pm »
Не много, ама малко...
Обаче Мари ми е казала да си казвам като ми стане гадно, така че....
Чета аз редовно в бг мамата, форума за осиновяванетоооо, чета и редовно си късам нервите... хем Мели ми забрани да чета там  :P.

Та, там най редовно се предлагат, обсъждат, коментират, дори бих казала и рекламират най-разнообразни начини за "скъсяване на процедурата". То не беше припознаване от бащата, то не беше непълно осиновяване, то, връзки със социалните, простоооооо - какво да ви кажа. Не от всички разбира се, във форума пишат редовно и сташно свястни жени.

Обаче аз страшно се скапвам като чета такива работи. Значи повечето хора, си чакат най-чинно, докато разни "по-оправни" жени си решават проблема като си цакат. Ами как изобщо ще осиновя аз...до мен изобщо няма да се стигне, никой няма да ме потърси.
И това, което най-много ме фрустрира са обяснения като:
- Държавата е скапана
-Процедурата е тромава (и то от хора, които въобще не са я почвали)
- Всичко в България става с връзки (пак от хора, които дори не опитват законния начин)
- аз съм на 43 години и няма за кога да чакам - това най-вече

Боже господи, защо тези хора смятат, че моята болка на 34 г. е по-малка, от тяхната на 43??!! Защо аз като по-млада съм по-малоценна от тях и трябва да си трайкам там, докато те си пазаруват деца на спокойствие, щото времето им било изтичало.

Съжалявам, нито съм моралистка (ама въобще!), нито съм толкова принципна, нито обвинявам хората, които искат да осиновят тук сега и веднага, ама просто вече взе да ми писва.

И аз искам на коледа да гушкам своето бебе, и аз искам своето детенце веднага. Никога няма да кажа "аз никога не бих направила това и това...", незнам, докъде може да стигне отчаянието  и болката ми. Обаче поне да пробват бе да му се не види.... поне това.

Съжалявам, че ще го кажа, ама много ми дойде, извинявам се ако наранявам някого. Чакат да станат на 43, 45, правят по 8 опита ин витро, а после 6 месеца чакане им се виждат много и айде - времето им изтичало... И затова са с предимство, а аз като по-тъпа и млада мога да почакам...

Доплаква ми се понякога, честно ви казвам.... знам, че само мрънкам, ама да си кажа....
В очакване ....
Re: Малко съм тъжна
« Отговор #1 -: Декември 14, 2006, 13:01:00 pm »
Фуси, :bighug:
И спри да четеш в мама-та.
Аз за последен път четох някаква тема, ама анкета ли беше, конкурс ли, не знам, ама беше за това как да кажеш на мъжа са, че е бъдещ татко. Като четох, четох и ревах, ревах.. И вече си чета само нашия си форум тук.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #2 -: Декември 14, 2006, 13:15:20 pm »
Не искам да си тъжна! Няма пък! Ти си такова слънчице с добро сърце! И друг път съм ти казвала - щади се. Нали искаш като дойде детенцето да му четеш приказки, да му покажеш морето, да си силна и вместо него, когато прави грешки - нали така беше писала :) Веднага да си намислиш 3 дребни нещица, на които да се усмихваш! По Коледа винаги ми е плачливо и за настроение си купувам една играчка за елха или някое ангелче, най ме развеселява ухилената муцуна на добродушния лос, преметнал небрежно шалче около врата.  

Прегръщам те и те целувам!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #3 -: Декември 14, 2006, 13:46:56 pm »
Фусинко, златооооо, не мой така бе, не бива! Идват хубави светли празници, току виж някое бебоче те чака под елхата :lol: Усмихни се, мисли си за хубави неща, толкова добър човек си. Няма начин да няма начин - ще видиш, че и при теб ще изгрее слънцето!
И стига чете мамите бе, то там само глупости можеш да чуеш :?
Прегръщам те много много силно и ти желая една такава коледна изненада
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

balmi

« Отговор #4 -: Декември 14, 2006, 14:43:21 pm »
Фусинка, нас вече ни проучиха и си чакаме социалния доклад. Мисля си, че другата Коледа вече ще сме трима и ще се гушкаме до елхата. А при теб миличка това може да се случи всеки момент, защото от доста време сте подали документи и туку виж дядо Коледа скоро ви поднесе изненада. Ще видиш, че когато станат нещата няма да съжаляваш нито миг за дългото чакане, защото точно това ще бъде твоето бебе.  :bighug:
« Отговор #5 -: Декември 14, 2006, 15:01:19 pm »
Пожелавам ти да получиш, същият коледен подарък като мен миналата година  :babyflips: за да няма повече сълзи в очите ти.
*
« Отговор #6 -: Декември 14, 2006, 15:26:21 pm »
Благодаря ви милички  :lol:

Аз само малко тъжна... и от време на време. Иначе така я чакам тая Коледа... То зимата дето се вика, замо заради Коледата има смисъл.
Просто се ядосвам на арогантността от време на време, ама вече ще слушам Мели и няма да чета  :lol:

Боровин, цункай малката боровинка от мен  :P
Гане, идвай се бе душа, че кой ще суши ошафа тука  :lol: :lol:
Цветелина благодаря ти мила за пожеланията
Всички останали - текнкю пийпъл - златни сте ми вие
В очакване ....
« Отговор #7 -: Декември 14, 2006, 15:27:50 pm »
Фуси, недей така / виж само кой го казва :lol: - 1 тъжен клоун/...Не бива всички да се разкапваме преди Коледа...И аз в момента се опитвам да убедя сама себе си, че ми трябва повече вяра, търпение и спокойствие!!!Така,че за теб специално 1  :bighug: от мен!!
Усмихни се, че и аз да се усмихна...Нали всички тук трябва да сме силни и упорити магарета :P..Колкото по силно ревем, толкова по голяма е вероятността да ни чуят :lol:

*
« Отговор #8 -: Декември 14, 2006, 16:38:02 pm »
Фусе, какво си ми послушничко!  :kiss: Много те обичам, нали знаеш!  :bighug:

Слушай! Нахални хора, които да се пререждат на опашката винаги е имало, има и ще има! Нахалството ни на ампутация се поддава, ни на хипер силен антибиотик. Не се сравнявай с тях, кой колко е и до къде е, остави ги да си мислят, че са голямата работа! Ти си НАШАТА Фуси-силна, справедлива, разтропана и ЩЕ СИ ИМАШ ДЕТЕНЦЕ-красиво, умно, слънчево и най-най-най точното за теб! Не мери тяхното нещастие със своето, защото няма да можеш да премериш тяхното щастие със своето също!

Прегръщам те и те обичам такава, каквато си! Истинска! :bighug:
Alexandra
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #9 -: Декември 14, 2006, 17:24:35 pm »
Чета аз редовно в бг мамата, форума за осиновяванетоооо, чета и редовно си късам нервите... хем Мели ми забрани да чета там  :P.

Добре де, аз едно нещо не мога да разбера. След като това те разстройва, защо, бе джанъм, продължаваш да го правиш? Какво е това, някакъв мазохизъм ли? Спри да ги четеш, серионо ти говоря. Вредно е.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #10 -: Декември 14, 2006, 17:34:45 pm »
   Ей цигане, не ти отива да си тъжна. Не ги чети наистина.
   И нали знаеш - след като изтече черната вода, идва светлата. :D
   Скоро ще гушкаш своето бебенце - от сърце ти го пожелавам.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #11 -: Декември 14, 2006, 19:40:50 pm »
Фуси,пожелавам ти едно такова мушмороче!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #12 -: Декември 15, 2006, 00:40:53 am »
 :bighug:
като се прибера Ще те водя на Шопинг терапия. и 1 кръчма ми висиШ отдавна :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #13 -: Декември 15, 2006, 08:47:38 am »
yahoo_17Фусинка мила,
малко остана и ще гушнеш твоето ЧУДО!
Винаги когато чета постингите ти,
си предтавям лицето на една моя близка....
Преди две седмици това щастие и се случи.....
(убедена съм,тя чака нужното време,
и не злоупотреби по-никакъв начин...)
И ето първа прекрасна КОЛЕДА за тях,тримата с малкия!
Двете ни Майчицини,заедно страдат за нас.....
Заедно поплакали от щастие за нея!
Тя е деликатна .......И прекрасна....
Ще бъде отдадена майка,такава каквато ще бъдеш и ти,
ще бъдат и момичетат тук,надявам се и аз!
Защото чакаме с трепет и безпокойство,
този миг на влюбването в нашите деца!
РОДЕНИ или ИЗБРАНИ от сърцата ни!
Знаех,че ще и е трудно да ми каже.....
И веднага и писах,за да я спестя трудността,
трудността на първите думи!Писа ми,благодари ми!
И от много,много време насам усетих у нея
трепета и щастливото безпокойство от неочакваното!
Неочакваното и истинско чувство,да се отдадеш!
Разказвам ти всичко това(поплаках докато ти писах)....
само за да помечтаем заедно......Чакането има край!
А после,после ще бъде прекрасно..............
Аз вярвам в това......и не спирам да мечтая!
         :heartbeat:С обич Мария !

« Последна редакция: Декември 15, 2006, 08:50:09 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Декември 15, 2006, 09:43:48 am »
Чети в бг-мамма.
Там има изключително стойностни момичета, макар че са единици.

Ако спреш да четеш няма да те боли по-малко, няма да искаш по-малко твоето бебе точно под тази коледна елха.

Аз понякога чета във форума за осиновяване. Харесва ми, защото усещам ЕДИНСТВЕНО щастието, ентусиазма, еуфорията на мамите, взели си детенце.
Това са най-хубавите теми.
Другото го игнорирам.

Фуси, няма лошо в това да опиташ да ползваш някакъв начин, за да си вземеш детенце.
Ако аз имам леля в Социалната служба например, ако искам детенце, хич няма да се спра да я използвам.
Защото искам, ама искам да имам дете точно толкова колкото теб.
Мисля, че в желанието да имаме дете е еднакво у всички.
Искаме и това е.
Точно под тази елха, точно за тази Коледа.

Ако имах вълшебна пръчица обаче бих ти изпратила едно детенце точно под твойна елха най-напред, защото ти много изстрада.

Нормално е да страдаш, нормално е да обвиняваш.
Добре е че споделяш тук чувствата си.
Трябва да споделяш, защото иначе ще полудееш от мъка.

Фуси, още съвсем малко ти остана, една крачка и ще си имаш твоята нова беззъба усмивка. :lol:
Усмихни се, през сълзите, усмихни се.
Твоето бебе вече те чака някъде там, самотно е като теб, но усеща, че ти ще го вземеш и ще го обичаш най-много на света.
*
« Отговор #15 -: Декември 15, 2006, 11:30:24 am »
Фуси, толкова е употребявана тази фраза, но наистина се оказа вярна: По Коледа наистина стават чудеса! Тогава хората стават по-добри и цялата тази положителна енергия, която се излъчва в пространството се пренася и върху нас, зарежда ни с нови сили и надежда.
Аз ти пожелавам дядо Коледа да ти донесе един положителен тест, който след 9 месеца да се превърне в едно ревящо вързопче, за което ти ще си най-ценното и, което ще те обича независимо от всичко. Независимо на колко години си, независимо как изглеждаш. Ти ще си негова майка и това е важното.
« Отговор #16 -: Декември 15, 2006, 12:22:41 pm »
Фуси, миличка, защо наистина си причиняваш това? Разбира се, че ще си тъжна, това очакване понякога ни се струва безкрайно, но всички сме свидетели на чудеса, особено по Коледа. Сигурна съм, че твоето бебче те чака там някъде и скоро ще бъдете заедно!
Прегръщам те мила и ти желая да бъдеш силна!

П.П. Не вярвай в чудесата, разчитай на тях  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #17 -: Декември 15, 2006, 12:45:14 pm »
Тююююю
Пак ми затрепери брадичката, като ви изчетох, ама вече не ми е тъжно  :lol:! Ето вижте:
      :balk_110:    :balk_109: :balk_70:

Лиле,  даже я знам кръчмата  :lol:, ама преди това ще дойдеш да ми видиш ремонта :P

Лали, всичко, което казваш е така - има свястни жени, в бг мамата де, и сигурно пак ще зачитам там, защото истината е, че като махнеш плявата, има какво да научиш. Просто ми загорчава от време на време и пиша тук, че има кой да даде едно рамо и да ме подкрепи  :lol:
Специално ти благодаря, защото винаги някак си успяваш да кажеш думите, от които имам нужда и то без излишен патос, което още повече ми харесва. Всичко се подрежда по най-добрия начин, ще ми е приятно догодина заедно да изпием по едно бебешко кафе - всяка със своя вързоп!

Момичета, няма да съм многословна - просто съм благодарна, че ви има и бъдете винаги такива- усмихнати, сърдечни и прекрасни.
В очакване ....
*
« Отговор #18 -: Декември 15, 2006, 14:02:30 pm »
 Нищо няма да ти казвам, ти си знаеш  :balk_21: :bighug:
« Отговор #19 -: Декември 15, 2006, 16:35:56 pm »
Здравей!!!
Малко подкрепа!!!
Нали знаеш, че хубавите неща идват ей така...доста изстрадани, но все пак издебват момента да те изненадат!!!
Преди години...(не много де) отиваме на поредна среща с директора на дома с надеждата поне да ни покажат детенце. Цитирам дословно директорката: "Съжалявам, да бяхте дошли миналата седмица, сега нямам дете което да ви предложа. Раздадох ги всичките"
Коментар....няма нужда.
В този момент случайно покрай нас мина психолога на дома, усмихна ни се, поздрави и ни заговори. Кой знае колко неадекватно сме изглеждали! И каза: Има едно момиченце на 6 мецеца. Има локсация на крачетата,  здраво е и мисля, че ще ви хареса. Искате ли да говоря с директорката да ви го покаже?.....Боже какъв въпрос !?
След 20-тина минути директорката пак в коридора и ни пита ние за какво..нали ви казах че няма.. И аз попитах - психолога ни каза за едно момиченце...
... А, да! Сега ще ви го покажа.
И света вече е друг, и живота е друг :) Не се и надявах, че моето слънце ще изгрее точно в този момент. Когато си свикнал хубавите неща да ги изстрадаш стократно, понякога не можеш да повярваш да ти се случи нещо невероятно просто ей така ! Нямаше подкупи, нямаше връзки, имаше просто една усмивка.....и едно дете!
Не се обезсърчавай, всеки намира начините да се оправи в живота. Всеки сам решава по кой път да поеме. Ти вече си го поела и много скоро ще стигнеш целта си.