Мели, много ти благодаря за експедитивния отговор!
Той никога не е взимал каквито и да е препарати от залата, не пуши, пие алкохол често, но по малко, висок е 180см и тежи 87кг, храним се здравословно и тази спермограма ни хвърли в паника...никога не сме помисляли и не е имало признаци, че нещо не е наред. Има нормално либидо и всичко свързано с него, абе всичко беше ОК, докато не вземхме спермограмата и сега не знаем къде да ходим и какво да правим.
Тази спермогарама ни е втора. Първата беше от Цибалаб от преди 3 дни и там пишеше единствено: 2-3 сперматозоида на поле и на другите показатели всичко беше “*”. Затова мъжът ми отиде първо при проф. Протич и той му каза, само въз основа на спермограмата от Цибалаб и на преглед от него с ръка, цитирам “Никой не може да те съди за бащинство, не се притеснявай!”. Това беше направо върхът на цинизма от страна на Протич! И той предлага да направим направо ИКСИ, без други изследвания (на хормони и гинетични). Обяснил му е, че няма смисъл да му предписва лекарства за 2 000лв., тъй като е сигурен че няма да му помогнат, както и нищо не е казал за операция на варикоцелето...
Както и да същия ден мъжът ми отива в Александровска болница при д-р Заимов (уролог-андролог). Показва му и на него спермограмата от Цибалаб (на която не пише нищо), и той го праща да направи нова спермограма в Медицински център София, при д-р Тачева. Отива там, прави я и това е резултата, който съм написала горе. Днес ще ходи пак при д-р Заимов да му разчете новата спермограма и да му препоръча лечение. Когато имам резултат ще пиша. Аз също мисля, че трябва да се направят хормонални и гинетични изследвания, но ще видим д-р Заимов какво ще ни препоръча.
Само исках да попитам операцията на варикоцеле колко струва и поема ли се от здравната каса? Търсих назад в темите и в сайта, но не можах да открия тази информация.
И също така моля за малко подкрепа и някой ако има съвет кое е най-правилно да се направи, нека да ми пише.
БЛАГОДАРЯ!
Стана много дълго, но мисля че трябваше да го споделя ...