0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

по-късна овулация
« -: Декември 16, 2006, 10:09:29 am »
Здравейте, момичета! Имам нужда от вашите мнения и опит.Последната дата на М беше 22.11.2006 год.Вероятната ову според календара трябва да е периода 8-10.12.2006 год. През този период правих уринни тестове които бяха отрицателни. Днес /16.12/ тестът за ову е положителен. Незнам какво да правя-дали да бебеправим? Искам, но съществува определ нстрах. Притеснявам се от вероятност за презряла яйцеклетка и т.н.На някой от Вас случвало ли се е и колко е нормално да закъснее ову-то.Какво бихте ме посъветвали?
Да допълня, че следя ову-то само с тестове без да меря БТ.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: по-късна овулация
« Отговор #1 -: Декември 16, 2006, 10:20:30 am »
Ако е презряла яйцеклетката- няма да има овулация.
Страховете ти са напразни.
Давайте смело и дано да стане чудото.
И мери БТ.
Направи утре още един тест за О.
Успех :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Декември 16, 2006, 10:56:07 am »
При презряла яйцеклетка няма оплождане. Но след като ти е + теста давай напред и яко кекс. Денис е писала че когато е + след 12 до 24 часа става овулацията. Довери й се и няма да сбъркаш. Успех ти желая  :balk_21:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Декември 16, 2006, 15:46:52 pm »
Не се притеснявай излишно!Действайте по въпроса! :D
Много мимичета имат по-късна ову,и много от тях са забременявали!
Успех! :D
« Отговор #4 -: Декември 19, 2006, 16:12:39 pm »
Зравей Аладина!

Не мисля, че трябва да се притесняваш. Аз съм с нередовен цикъл(през около 30-32 дни-различно, понякога и повече), което определя и по-късната ми овулация.
Преди да забременея последният ми цикъл беше на 06.01.2006 г. На 06.02.2006, т.е. един месец по-късно ходих на преглед и док. каза, че не вижда бременност. На 14.02.2006 ходих отново на ефограф, той отново каза, че няма бременност и дори ми предписа ДУФАСТОН за да ми дойде по-скоро. И така чак на 24.02.2006 установих наличието на бременност, бях в 4-та г.с. Доктора ми обясни, че не сме успяли по-рано да видим бременността, тъй като зародишът е бил прекалено малък понеже при мен овулацията е настъпила по-късно, но това не бе причина да имам проблем със забременяването. Аз не броях дни и дати, просто правехме любов всяка вечер и резултатът дойде. Така че не се притеснявай! Макар и по-късно овулацията настъпва и ще забременееш.

П.С. Само информативно-при по-късна овулация, т.е. и по-късно забременяване и тестовете за бременност не показват веднага полужителен резултат. Поне при мен беше така. Както казах на мен последния цикъл беше на 06.01.2006 , а чак на 23.02.2006 теста имаше две чертички. Преди това показваше отрицателен.