0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ех, каква коледна изненада
« -: Декември 16, 2006, 15:45:00 pm »
Е момичета, бременна съм, но за съжаление не успях да се порадвам дълго на тази бременност. Оказа се кухо яйце. В 8-ма седмица не успяхме да уловим пулс. Имах малко надежда, че по-късно може да се види зародиш. Мислех, че все пак като нямам болки и кървене то се развива, но 10 дни по-късно се вижда само едно празно мехурче. Изглежда утрогестана го задържа изкуствено. В понеделник ще ходя да ме изчистят.

Точно преди една година се похвалих във форума, че съм бременна. Толкова бях щастлива, не можех да повярвам, че се случва и на мен след толкова години чакане и търсене на проблема. Всяка сутрин се събуждах и първото нещо което ми минаваше през главата беше дали не съм сънувала отново или това  наистина се случва. За съжаление се наложи да прекъснем бременността в 22г.с по медицински показания. Няма да описвам колко трудно беше да вземем това решение и какво изживяхме. Скоро след това подновихме опитите, но след няколко месеца търпението ми започна да се изчерпва, исках по-скоро вече да съм бременна. Отидох 1 месец на фоликуметрия. Установи се, че фоликула не достига достатъчни размери и претърпява обратно развитие.  Решихме дори да направим инсеминация, но преди това да опитаме и с прегнил да помогнем на фоликула. Така и забременях и то в съвсем ненадежден цикъл. Фоликула отново не беше достатъчно голям, ендометриума беше тънък, но въпреки това сложих прегнила. Исках да използвам и малкото шанс който има, защото за втори месец доминантния фоликул беше от страната, която имам тръба. След предполагаемата овулация фоликула изглеждаше лутинизирал. Две седмици след това имах положителен тест, след още една видяхме точицата и след още три едно празно мехурче. Ето така приключи и тази бременност.
Преди да започнем отново опитите ще направим генетични изследвания. Естествено всичко това може да е и просто случайност, но много случайностти ми се насъбраха. Надявам се всичко лошо да отмине с тази година, защото по отношение на желанието да имаме бебе тя беше ужасна. На фона на това всичко хубаво, което ни се случи бледнее и не можем да му се зарадваме пълноценно.
Надявам се да има по-малко лоши новини като моята и за коледа да се появят много тупкащи сърчица.
 :bighug:
*
Re: Ех, каква коледна изненада
« Отговор #1 -: Декември 16, 2006, 16:16:22 pm »
Ех, Fauna,съжалявам...
Като чета  из форума - за колко много хора и тази Коледа ще е тъжна - ми се свива сърцето. Защо търпим толкова жестока присъда от природата, с какво я преидзвикваме, та ни лишава от най-висшата ни мисия - и ние да дарим живот...И какво можем да направим, за да избегнем тази жестокост? Хиляди изследвания, лекарства, процедури...какво още...
Хубаво е да си направиш тези генетични. Незнам каква е историята с с първата ти провалена бременност, но аз имам два миссед аборт - с кухо чйце, и ми препоръчаха генетични. За щастие се оказа, че нямаме проблеми, но от това не ми стана много по-леко.Защото - бебе няма.
Може ли да ми обясниш какво е фоликуметрия, и защо се прави?
При втората си кратка бременност аз също си слагах инжекции прегнил, макар че не разбрах за какво точно ги слагам.
Не искам да се зареждам с мрачни мисли - знаеш че надежда винаги има.Живей с тази надежда и...дано догодина Коледа да е много по-различна.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #2 -: Декември 16, 2006, 16:17:11 pm »
Мила Fauna!  :heartbeat:

Единственното,което искам да ти кажа е-
       Искренно ти се възхищавам!
Толкова много мотивация и сила има в думите ти!
За себе си знам,че през каквото и да се наложи
да мина оттук-нататък,няма да се откажа!
Казвам го,защото в твоя постинг,
независимо от разочарованието има оптимизъм!
Нужен и на мен и на другите,сигурна съм!
Аз чакам своето дете,вече почти седем години!
И през всичкото това време на очакване
нито един път не съм имала бременност..
Мога само да си представя свитото сърце,
неможещо да се зарадва,незнаейки какво го чака!
За щастие или не,незнаем какво ни предстой утре!
Можем само да се надяваме,да е по-добро!
Пожелавам ти го-доброто,силата си я имаш!
                :grouphug2:

« Последна редакция: Декември 16, 2006, 17:30:27 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #3 -: Декември 16, 2006, 16:47:33 pm »
onix, фоликуметрия е ехографско проследяване на растежа на фоликулите. Прави се няколко пъти през цикъла, за да се разбере дали има доминантен фоликул, дали ще се спука и се измерва дебелината на лигавицата. Прегнил се слага преди ову, за да помогне да узрее яйцеклетката и да се спука фоликула и след ову както е било при теб. Преди овулация се слага при определени условия - фоликула трябва да е 18-20мм и лигавицата да е поне 7мм. След овулация помага за произвеждането на прогестерон.
*
« Отговор #4 -: Декември 16, 2006, 17:18:55 pm »
Съжалявам за това, което ти се случва, фауна! :(От сърце ти желая 2007 да е много по-успешна за твоето семейство. Три ще бъде твоето щастливо число!
*
« Отговор #5 -: Декември 16, 2006, 17:47:28 pm »
onix, фоликуметрия е ехографско проследяване на растежа на фоликулите. Прави се няколко пъти през цикъла, за да се разбере дали има доминантен фоликул, дали ще се спука и се измерва дебелината на лигавицата. Прегнил се слага преди ову, за да помогне да узрее яйцеклетката и да се спука фоликула и след ову както е било при теб. Преди овулация се слага при определени условия - фоликула трябва да е 18-20мм и лигавицата да е поне 7мм. След овулация помага за произвеждането на прогестерон.

Благодаря ти. Доколкото разбирам - се прилига по-скоро при трудно забременяване, отколкото при неизносване, така ли е?
Питам, защото досега никой  не ме е насочвал натам, а и аз доскоро нямах проблеми със самото забременяване...само че последния месец имах огромен овулационен мехур (видяха го на УЗ преглед), правихме опити и...нищо
Та сега заживявам с нови страхове.
Извинявам се, че така обърнах темата.
В крайна сметка - страданието да нямаш дете е голямо, без значение как точно това се случва.
Но поне трябва да живеем с вяра. А ти я имаш - и не я губи!
*
« Отговор #6 -: Декември 16, 2006, 17:57:01 pm »
Здравей, мила Fauna!
Съжалявам за това, което си преживяла! Тази година не беше добра за много от нас, но май вече и се вижда края. Ще вярваме, че следващата година ще е "нашата година" и ще я очакваме заредени с оптимизъм, вяра и надежда в бъдещето! ... Нали?(Какво друго ни остава?!)...
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И УСПЕШНА 2007 ГОДИНА!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Декември 16, 2006, 18:41:13 pm »
Ииииии, пфууу... да му си невиди, така се надявах да видите нещо в това мехурче... 
Цитат
Естествено всичко това може да е и просто случайност, но много случайностти ми се насъбраха.
аман от тия случайности вече... :hug2:
Фауна, пожелавам ти от късметлийската баница тази година - да ти се падне мноооого късмет и сбъдване на най-съкровенната мечта!!!  :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #8 -: Декември 16, 2006, 20:39:33 pm »
Съжалявам мила :(
« Отговор #9 -: Декември 16, 2006, 21:21:52 pm »
Наистина ми стана много тъжно когато прочетох поста ти. Пожелавам ти следващият път всичко да е наред.
« Отговор #10 -: Декември 16, 2006, 21:39:45 pm »
Тази коледа не е нашата, но се надявам за следващата да гушкаме по един сладък бебок /защо не и два/  :D
Не се предавай миличка  :bighug:

lb2f
*
« Отговор #11 -: Декември 16, 2006, 22:07:33 pm »
Съжалявам за това, което ти се случва, фауна! :(От сърце ти желая 2007 да е много по-успешна за твоето семейство. Три ще бъде твоето щастливо число!
стискам палци и аз, три да е твоето число
п.п. и на мен си го пожелавам, пък дано дядо коледа да ни изпълни всичките желания
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #12 -: Декември 17, 2006, 02:36:37 am »
Fauna, мила толкова съжалявам!

Зная как се 4увстваш  и те прегръщам силно.  :bighug:

Моля се съвсем скоро отново да имаш повод за  радост!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #13 -: Декември 17, 2006, 09:08:41 am »
Fauna,сьжалявам,мила :bighug:

« Отговор #14 -: Декември 17, 2006, 09:42:32 am »
Съжалявам мила :(

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #15 -: Декември 17, 2006, 09:51:56 am »
Съжалявам мила! Кураж! :bighug:
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #16 -: Декември 17, 2006, 10:09:56 am »
Фауна, :bighug:
Ти си смела и борбена-няма начин да не победиш в тази битка :youwoman:
*
« Отговор #17 -: Декември 17, 2006, 12:30:09 pm »
Благодаря момичета за милите думи. За съжаление при мен не са само тези два неуспаха и имам още предистория, която съм описала преди година в закованата тема "Статистика на успеха" в "Дългоочакваната бременност", но друго не ни остава освен да продължаваме напред.

Благодаря ти. Доколкото разбирам - се прилига по-скоро при трудно забременяване, отколкото при неизносване, така ли е?
Да, onix прегнила се прилага когато има проблем с фоликула и той не се пука, а и по-късно сащо за задържане.
*
« Отговор #18 -: Декември 17, 2006, 15:34:52 pm »
Фауна, много съжалявам, че така се е получило. Не знам какво да кажа, не искам да звуча изкуствено и сладникаво. Искрено се надявам новата година да ви донесе едно здраво и усмихнато бебче!
Прегръщам те и ти желая бързо и леко възстановяване,
Мари
Alexandra
« Отговор #19 -: Декември 17, 2006, 17:20:18 pm »
Фауна, съжалявам за това, което е трябвало да преживееш! Вярвам, че следващата Коледа всичко това ще е зад гърба ти и ще си постигнала това, за което всички тук се борим. Желая ти го от сърце, защото го заслужаваш и ще бъдеш прекрасна майка!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]