0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ентерококи в спермата
« -: Декември 18, 2006, 11:09:44 am »
Здравейте мили момичета
тук съм нова но отдавна изяждам буква по буква всичко,което пишете.мъжа ми има доста на брой противоречиви спермограми,резултатите му варират от 8 милиона на ml до 30,при микробиологично изследване се изолират ентерококи,след прием на бисептол един месец от 11 милиона станаха 30,никой от лекарите не приема,че подобрението идва от медикамента нито пък счита че недобрите резултати са в резултат на инфекцията,да добавя,че няма симптоматика а пък и левкоцити в спермограмите,има ли смисъл да го тъпча сантибиотици,моля за вашето мнение!
*
Re: ентерококи в спермата
« Отговор #1 -: Декември 18, 2006, 11:25:51 am »
Задължително лекувайте ентерококите! Трябва да се провери дали не ги е прадал на теб! Едновременно трябва да се лекувате за да не си ги предавате ту на единия ту на другия.
При нас имаше този проблем и нямаше симптоматика. Моя организъм се справи бързо, но на мъжа ми след прием на антибиотик през устата нямаше промяна. След това му назначиха инжекции и след поредната спермограма беше ги преборил. По време на лечението док каза без полови контакти или с презерватив докато се изчистим и двамата.
Относно противоречието в спермограмите къде ги правихте, и също дали въздържанието преди изследването е еднакъв брой дни преди всяка?
*
« Отговор #2 -: Декември 18, 2006, 12:29:04 pm »
Благодаря за включването,
Спермограмите сме правили при Александров във Варна,при него наи-общо резутатите са 30 милиона след прием на бисептол,11милиона след четири месеца и 14 милиона след още четири без медикаменти/пиеше магарешки бодил/,препоръча ни ИКСИ с оглед на възрастта ни  36г,последнарта спермограма я направихме при доктор Владимиров 8милиона,лоша морфология 6% по Крюгер,препоръча инсеминация,която вече направихме-след обработка 15 милиона 85% подвижни,откаде ги изкараха не знам май обшото количество е добро а концентрацията слаба,сега чакам резултата.Относно спермограмата при Владимиров се разяждам от съмнения защото част от спермата не е попаднала в контейнерчето,да я повторим ли   
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Декември 18, 2006, 12:33:48 pm »
Наличието на ентерококи в еякулата трябва да бъде прецизирано - да се установи дали са в чиста култура и какво е микробното число. Евентуално да се търсят и другаде - урина, простатен и уретрален секрет. След антибиограмата трябва да се изключат антибиотиците, към които ентерококът е чувствителен in vitro, но резистентен in vivo.

Ако част от еякулата е попаднала извън контейнера, това непременно трябва да се каже на ембриолога, в противен случай оценката на еякулата ще е неправилна.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Декември 18, 2006, 12:47:12 pm »
Мели благодаря за съвета,
ние сами можем ли да обясним в лабораторията какво искаме,всяка една лаборатория ли прави подбни изследвания с прецезиране , абе нямаме свестен лекар уролог,
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Декември 18, 2006, 12:59:12 pm »
Виж, това вече не знам. Принципно не ви трябва уролог, а микробиолог. В големите лаборатории трябва да се намират такива специалисти.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #6 -: Декември 18, 2006, 13:10:52 pm »
забравих да кажа!
при мен се изолират ентеробактерии агломеранс,лекувала съм ги с ципрофлоксацин но получих алергия,доктора смята, че нямат връзка с неговата инфекция нито имат отношение към забременяването,доктор владимиров също не се впечатли от микробиологиите ни.колкото до въздаржанието май всеки път е различно обикнивено 5-6 дни , направи ми впечатление че при последното тридневно въздаржание за инсеминация резултатите са по добри,много се надявам с ваша помощ да подбрим спермограмите с цел ако не стане с първата исеминация да продължим с повече оптимизъм.Много се зарадвах на включванията ви , бъдете здрави!