0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Контракции ли са това?
« -: Декември 20, 2006, 12:49:02 pm »
Привет момичета!Досега не съм чувала бременна да се оплаква от предменструални болки в кръста, освен непосредствено преди раждането.Аз имам такава болка от самото начало, появяваща се около 2-3 пъти седмично.Моята лекарка не ми обяснява дали това е контракция или нещо друго, в рамките на нормалното. Друг лекар ми каза, че имам чувствителност на матката към "десен кант,задна стена".Това означава ли,че това е същата тази стандартна контракция,изразяваща се в стягане на корема отпред,само че тази е "задна"?Досега нямам проблем с шийката,но се тревожа все повече, защото освен тази болка имам и от обикновените контракции.Малко объркано го написах,но не мога да срещна момичета с подобен на моя проблем.
« Последна редакция: Декември 21, 2006, 08:40:52 am от Tomina »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Контракции ли са това?
« Отговор #1 -: Декември 20, 2006, 21:14:12 pm »
Взимаш ли някакви медикаменти?
Болки в кръста имах съвсем в края, но контракциите почнаха още в края на пети месец. Оказа се, че имам нисък магнезий и чувствителна матка. Всеки две седмици пусках изследване на серумен магнезий и спрямо стойностите му коригирахме и дозировката на лекарствата.
До края на бременността шийката се беше скъсила много и контракциите бяха много болезнени, но въпреки това износих успешно бебето.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #2 -: Декември 20, 2006, 21:51:01 pm »
Аз съм с менструални болки от началото на бременността, болки в кръста и втвърдяване на корема от време на време. До момента съм на магнезий (магнерот) и но шпа, три пъти бях в болница на системи.
Нямам скъсяване на шийката и бебо е добре. В болницата ме посъветваха "повече лежане". И да си призная помага.
Виж нивото на магнезий какво ти е.
« Отговор #3 -: Декември 21, 2006, 08:37:03 am »
Благодаря ви момичета!Още от самото начало съм на лекарства /всички възможни/-прегнил и утрогестан до 13 г.с.,сега редувам магнерот 3х2 и гинепрал 2х1 през деня + но-шпа. Гинепрала ми облекчава стягането на корема отпред, но болката в кръста си остава.Явно така ще я карам,засега на шийката не й пука,както се изказа лекаря,но....не се знае до края.
« Отговор #4 -: Декември 21, 2006, 10:40:12 am »
Почивай си много. Аз бях с болки през цялата бременост и прекарах половината от нея в болница. Не искам да те плаша, но трябва да знаеш точно какво е положението при теб, защото има много неприятни неща, които могат да се случат.
« Отговор #5 -: Януари 06, 2007, 19:10:24 pm »
според мен трябва да си почиваш повече.ако ходиш на работа по - добре спри.с първата си бременност бях с контрахирана матка.имах подобни оплаквания.освен това и е-коли.все пиех папаверин и спазмалгон-сигурно се събира една кофа.но резултата си заслужаваше.сега е красавец на 8 годинки.
ти може би се преуморяваш.
успех!
« Отговор #6 -: Януари 07, 2007, 04:39:32 am »
Здравей :)

Аз си почивам много, не работя и все пак и при най-малкото навеждане веднага започвам да усещам болки в кръста. Сядам, отпускам се и след 2-3 минути напълно ми минават. Имам ги като теб-от самото начало. Говорих с лекарката ми и тя каза, че било нормално по време на бременност. Избягвам да се навеждам, но ако се налага, се изправям много бавно, защото иначе имам чувството, че ще взема да се секна  :lol: Неприятна работа, но като че ли започнах да посвиквам.
« Отговор #7 -: Януари 07, 2007, 10:45:30 am »
благодаря момичета!Каквото зависи от мен го правя-в болнични съм от + тест за бременност,таткото чисти къщата и почти съм на легло.През деня съм добре, но настъпи ли вечер почват болките, явно така ще я карам до края!