0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Резултат Прогестерон-моля за коментар
« -: Декември 20, 2006, 14:30:08 pm »
Здравейте момичета,
моля ви за мнения за резултата ми от изследването на прогестерона.
53,79 nmol/L  реф. ст-ст за лут.фаза 10,62-81,28

Изследвала съм го на 7 ден след овулация .
Благодаря ви предварително.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Резултат Прогестерон-моля за коментар
« Отговор #1 -: Декември 20, 2006, 14:32:35 pm »
Добре е.
Как засече О.?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Декември 20, 2006, 14:42:45 pm »
Ей Денис, супер бърза си!  :) Благодаря ти много!
За ову значи на 12 ден д.р Стаменов видя 17 мм дом. фоликул и прецени,че на 14 ще бъде овулацията. Аз естествено изрично му наблегнах на доказването на ову  :D   той каза, че по това което се е видяло може да се определи. А пък и не можех да отида пак, защото излизаха във ваканция. Но след нова година вече ще ходя за проследяване на цикъл и тогава пак ще го изследваме.
По принцип от няколко М имах драстично скъсяване на цикъла (с 4-5 дни) и той май се усъмни(както и аз) за недостиг на прогестерон. Но се надявам този резултат да е добър за изминалия цикъл, който този път подрани само с 1 ден и нещата лека полека да си влязат в норма.
В началото на годината ще пускам и всички останали хормони.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Декември 20, 2006, 19:11:34 pm »
iliana_k   След като ще проследяваш МЦ, мери редовно БТ за да видим как се отразяват нивата на прогестерона / и другите хормони  / върху графиката ти.. Това ще е полезно за всички.
Ако не те затруднява :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Декември 21, 2006, 13:12:41 pm »
Пробвах се да меря БТ от април месец и според мен всичко си беше наред, имах двуфазност в графиката, засичах и ову. После август реших да си дам почивка, защото се поизнервих и ми се обърка цикъла нещо. Ходих при една лекарка дето нещо ме лекува, ама май не много правилно.
А пък Стаменов като му показах графиките даже ми се понакара, че било затормозяващо и изрично ми забрани да меря БТ.
Ние, Денис, сме с тежък мъжки фактор и сме за икси(поне засега,ако не се подобрят още нещата), така че няма много смисъл от мерене на БТ, освен за проверка на нещата при мен, но честно казано искам поне от това да си почина и да не го мисля.
Благодаря ти много за отзивчивостта.  :)