0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Вени

Моля за малко информация
« -: Декември 22, 2006, 14:28:13 pm »
Здравейте!Досега не съм пускала тема, но съм доста уплашена и ще се радвам някой да ми помогне да разбера, какво всъщност става. :dontknow: Току-що се връщам от гинеколог и ми откриха възпален яйчник и запушена тръба. Предсписаха ми антибиотик, но нещо ме гложди и това е факта, че не знам, как въобще се е получило. Надявам се някой да може да ми отговори на въпроса, как се получава запушване на тръба?И ако не се оправи с антибиотик, какво следва?  :help1: :help1: Надявам се някой да ми помогне, защото нямам идея, от какво се е получило след като се пазя от простуда 8O
Re: Моля за малко информация
« Отговор #1 -: Декември 22, 2006, 14:50:16 pm »
как по-точно ти откриха запушената тръба?
*
« Отговор #2 -: Декември 22, 2006, 16:06:21 pm »
И аз същото искам да попитам: как ти откриха запушената тръба и възпаления яйчник? Запушена тръба се установява само с цветна снимка или лапароскопия. На мен преди години така ми казаха: възпалена тръба, при най-малката настинка се възпалявала и ме натъпкаха с антибиотици, а се оказа, че когато фоликулите ми станат по-големки и не се спукат навреме, започва да ме боли. Пих антибиотика напразно.
Alexandra
*
« Отговор #3 -: Декември 22, 2006, 16:19:59 pm »
и аз имам една запушена тръба, но това се разбра след цветна снимка. докторът ми обясни, че е възможно да е станало при абразио - аз имам 3 аборта - 1 пожелание преди 10 години и 2 спонтанни наскоро
« Отговор #4 -: Декември 22, 2006, 16:55:53 pm »
Аз доскоро лекувах възпален яйчник. Установиха ми го с УЗИ и обикновен преглед.
Правилно са ти казали момичетата,че запушена тръба се установява само след цветна снимка или лапаро.
Да не ти е казал доктора, че и тръбата ти е възпалена??!!
Ако това възпаление не се лекува тогава може да предизвика запушване.
Но това,че има такова възпаление изобщо не значи,че задължително ще се запуши тръбата.
*

Вени

« Отговор #5 -: Декември 22, 2006, 17:09:00 pm »
Ами отидох с оплакване от болка в яйчника. И ме прегледа с ултразвук и ми каза, че имам запушена тръба и възпален яйчник. Какво означава цветна снимка и къде се прави? Да не би само да ме плашат?
*

Вени

« Отговор #6 -: Декември 22, 2006, 17:13:44 pm »
думите на лекарката са точно "запушена тръба". В Анамнезата пише "...в ляво уплътнен болезнен яйчник и тръба". Може и да не съм разбрала действително, но какво значи уплътнен? Sorry за глупавите въпроси, но доста се стреснах, защото никога не съм имала проблеми, а и все си мисля, че съм малка за запушена тръба..или може би не :? А
*
« Отговор #7 -: Декември 22, 2006, 17:21:13 pm »
за цветната снимка можеш да прочетеш тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7082.0
*
« Отговор #8 -: Декември 22, 2006, 17:36:48 pm »
Няма такова нещо "малка за запушена тръба". Има хора, които така се раждат.

По проблема ти: аз бих отишла бързо на друг лекар за още едно мнение. Кръвно излседване за възпалитлни процеси в тялото ти пуснаха ли ти? Ехографът няма как да покаже тръбата дали е запушена! Запушена тръба се диагностицира само с цветна снимка или лапароскопия. Болката в яйчника от скоро ли е? Друг път появявала ли се е? В момента в коя фаза на МЦ си-пред овулация, овулация или след овулация?
Alexandra
*

Вени

« Отговор #9 -: Декември 22, 2006, 18:41:25 pm »
В момента съм в овулация. Нищо освен ехограф не ми направиха, а това което чета сега ще ме накара да отида и на друг гинеколог. Болката в яйчника се появи преди месец, под формата на силни спазми. Почти постоянна е, но спазмите се появяват в определени моменти-сутрин, вечер и след секс. Имала съм проблеми само един път, преди 3 години, когато цикълът ми просто не спря и кървях обилно около месец.Тогава ми казаха, че имам недостиг на желязо и хормони, защото бях повече от година на някаква диета и ми предписаха противозачатъчни и витамини. Но болки никога не бях имала. А какво представлява лапароскопията?
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #11 -: Декември 22, 2006, 18:53:19 pm »
Вени, сигурна съм, че си достатъчно голяма, за да разбираш, че възпалението трябва да се излекува. Сама прецени дали е по-добре да пиеш антибиотик напразно или да рискуваш последствията от възпаление. Лекарката може само да е искала да се застрахова и затова да е дала антибиотика.
Но определено с ултразвук трудно ще прецени дали е запушена тръбата.
Най-добре потърси и второ мнение. А ако по празниците няма къде да намериш специалист... допий си антибиотика и след това, когато е излекувано възпалението иди да видиш имаш ли основания за притеснение.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #12 -: Декември 22, 2006, 18:59:56 pm »
Брей, това не звучи ли като фуликул, който не се е пукнал? Поне при мен беше точно така. Ама за тебе... ти си знаеш най-добре. Защо се засветка за лапаро сега?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #13 -: Декември 22, 2006, 23:44:51 pm »
Но определено с ултразвук трудно ще прецени дали е запушена тръбата.
не е трудно. невъzможно е.

допий си антибиотика и след това, когато е излекувано възпалението иди да видиш имаш ли основания за притеснение.
по_добре първо да се провери има ли нужда иzобЩо от антибиотик. може да се окаже ненужно пиенето на антибиотик а това не е неЩо с което е добре да се Шегуваме.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Вени

« Отговор #14 -: Декември 23, 2006, 00:01:13 am »
Благодаря ви на всички:) Много сте мили:)Тази вечер взех координати на още една гинеколожка, която горещо ми препоръчаха и много се надявам някой да ме насочи към правилното лечение :lovedock:Обещавам, че ще ви пиша после, какво е второто мнение. А дотогава искам да питам има ли нещо, което трябва да избягвам-секс, алкохол, фитнес?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #15 -: Декември 23, 2006, 00:07:59 am »
алкохола ако все пак си почнала антибиотика. ако си реШила да иzчакаШ второто мнение все пак преди да го почнеШ (което е логично) няма нужда от никакви въzдаржания
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!