Моя приятелка, която ще ражда в началото на февруари ми се оплака снощи от някаква нейна позната, която също е бременна. Казала й: "Ти въобще защо пиеш тази фолиева киселина, то от това наддават повечето бременни и качват много килограми?"
. На нея лекарката й казала, че всички изследвания са ОК и няма нужда нито от фол.к-на, нито от каквито и да било витамини
. Приятелката ми ако я питаш защо е фол.к-на, не би ти отговорила правилно, но поне слуша доктора. А оплакването й беше "Направо като я слушах и се почувствах много проблемна като бременна, в началото пиех дуфастон(заради леко прокървяване), фол.к-на, после хемоглобина ми беше нисък, та трябваше и допълнително желязо и още някакви други витамини ми изписаха." Само да уточня, че моята приятелка кара изключително лека бременост, чувства се прекрасно.
След снощният ни разговор осъзнах, че тя наистина НЕОСЪЗНАВА аз какъв проблем имам (въпреки подробните ми обяснения). Съществуват хора, на които им е изключително трудно да се опитат да застанат от твоята страна и да се опитат да видят през твоите очи. Те не желаят да погледнат нещата от различните им ъгли. Мен ме ядоса факта, че тя е засегната и се чувства "проблемна бременна" защото пие ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА и др.(де да можеше и на мен такъв да ми е проблема), но пак не разбра, ами аз как се чувствам бе мила, като дори не мога да видя две чертички?
Не искам да я разтройвам, защото е бременна, но след като роди ако ме засегне по такъв глупав начин, бих й го казала директно в очите.
Бих казала по темата "Искам да не знам" - НЕ, аз искам да знам, искам да знам всичко това което научих до тук и което ще науча още. Аз съм благодарна, че знам много неща, благодарение на този форум и "благодарение" на стерилитета ни. Може да се наложи да бъда полезна на някой близък или приятел.