0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Определяне на метода на АРТ процедура
« -: Декември 28, 2006, 13:11:11 pm »
Интересува ме,  границите, които определят метода на АРТ процедура.
Напремер от толкова - до толкова Инвитро, или инсеминация или ИКСИ.
И най - вече под какви показатели неможе да се премине към ИКСИ, а се търси донор.
*
Re: Определяне на метода на АРТ процедура
« Отговор #1 -: Декември 28, 2006, 13:35:53 pm »
Фейти, аз съм пациентка на МЦРЗ и мога само за там да ти дам информация, поне от това, което се е случвало на нас.
За инсеминация оптимума е 20 млн./след обработката/, но примерно 12-15 млн. също е добре. Аз съм правила веднъж и с 8 млн., но на такава цифра не се възлагат много надежди.
При по-сложните процедури - ако спермограмата е колеблива, както е в нашия случай, на момента се решава дали да бъде ин витро или икси, или и двете заедно /при условие, че броят и качеството на яйцеклетките позволяват такава комбинация/. Колкото до това колко млн. са достатъчни за икси, мисля, че и 1 млн. е напълно достатъчен, но все пак нещата са индивидуални. Така например съпругът ми никога не е бил с по-малко от 7 млн. нормокинетични след обработка, т.е. не би следвало да има проблем за икси, но при юлската ни процедура, ембриолозите казаха, че едва са намерили читави сперматозоиди дори за икси /което доста ме разтревожи  :(/.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #2 -: Декември 28, 2006, 13:59:31 pm »
А как може да се определи след обработка колко нормоподвижни ще останат?
Например при:концентрация на сперматозоидите        46х106    млн/мл
общ брой на сперматозоидите в еякулата    27 600 000 млн
обща подвижност на сперматозоидите (%)  15           % сперматозоиди с нормокинеза     4 
                                                                                      % сперматозоиди с хипокинеза     11
                                                                                      % сперматозоиди с акинеза          85
брой нормокинетични сперматозоиди/мл   1 840 000     
общ брой нормокинетични сперматозоиди 1 104 000     
« Отговор #3 -: Декември 28, 2006, 14:04:21 pm »
Ами прави се обработка и се вижда резултатът. Част от по-разширените изследвания.
Благодаря ти, Бени!

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #4 -: Декември 28, 2006, 14:11:37 pm »
А на въпроса ти колко нормокинетични ще останат след обработка може да ти отговори само ембриолог. :D
Аз мисля, че не могат да се определят граници за различните видове АРТ "от....... до........", защото всеки случай е строго индивидуален. Везните накланят не само показателите на мъжа - от значение е например дали при жената всичко е наред, каква е възрастта на двойката и т.н.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #5 -: Декември 29, 2006, 10:20:39 am »
Здравей Фейти,
При нас нас бяха 8 милиона на мл. и общо количество 77 милиона,след обработка 15 милиона 85% подвижни,доктора каза че това е много добър резултат,за съжаление инсето беше неуспешно,не винаги от добра спермограма следва добър резултат след обработка и обратно.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Декември 29, 2006, 11:57:05 am »
общ брой нормокинетични сперматозоиди 1 104 000
При тези показатели никой уважаващ себе си ембриолог не би се наел да прави обработка за инсеминация.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #7 -: Декември 29, 2006, 12:19:08 pm »
Мели, при нас не става въпрос за инсеминация, а за ИКСИ.
*

everton 76

« Отговор #8 -: Януари 10, 2007, 11:36:22 am »
Здравей Faithy! Незная при кои специалист ходиш, и какво ти е препоръчал. И аз съм със същия проблем-общ брои окло 15млн/мл. и около 5-6млн. след обработка с нормокинеза. Правихме една инсеминация-неуспешна, но по принцип при инсе в нашия случай % на успеваемост бил около 5-6% много нисък. Мнението на доктора беше, че може да се правят още 2-3инсета (ако сме съгласни) и след това-ИКСИ, при което там % на успеваемост в нашия случай бил около 40%. Понеже  миналата година правихме още 3 инсета в друг град решихме че няма смисъл от инсета и сега ще се подготвяме за ИКСИ. Не се притеснявай за ИКСИто били достатъчни единични живи сперматозоиди с нормална морфология-така каза доктора. Пиши ми ако искаш къде ходиш мислиш ли да пробваш ИКСИ или директно донор(защото споменаваш за такъв) и аз като се бях отчаяла и си мислех за донор, но сякъш доктора ме окуражи че при ИКСИ % успеваемост е доста по-голям.Мили моя не се отчайвай, на този свят трябва да се борим- без борба и страдание нищо не става. Доколкото за ин-витрото то се прави когато проблема е в жената, ако на теб ти няма нищо значи сте за ИКСИ.
*
« Отговор #9 -: Януари 10, 2007, 13:40:37 pm »
Мненията във форума доста помагат, и човек може да научи доста неща които той няма от къде да разбере. Аз мисля че във форума участвт и много лекари под прикритие. Това си е мое мнение, което много помага и съм много благодарен. Най-добре е да си питаш твоя Док и той ще реши кво да правите. Успех :D