0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А и ако това не помогне? /лапароскопия/
« -: Декември 28, 2006, 17:45:17 pm »
Зачетох се по темите и често виждам вариант лапароскопия..и тъй като моята лекарка спомена лапарото като евентулана следваща стъпка, се замислих - ако и след лапарото бебето не става?Появяват ли се пак кистички?Какво следва?Коя е следващата логична стъпка?
Знам, че питам малко теоритично, но просто ми е любопитно.
« Последна редакция: Декември 29, 2006, 10:36:49 am от Lali »
*
Re: А и ако това не помогне?
« Отговор #1 -: Декември 28, 2006, 20:04:18 pm »
Лапароскопията поне ще даде представа какво е при теб - ако проблемите са отстраними може и да ги отстранят. Аз не съжалявам, че направих лапаро.
« Отговор #2 -: Декември 29, 2006, 09:57:01 am »
Лапароскопията е изследване, което дава представа за твоите проблеми. Гадното е, че няма гаранция, че няма да се появят кистички отново!
*
« Отговор #3 -: Декември 29, 2006, 10:22:20 am »
И може ли да се правят 2,3 лапароскопии?Или няма смисъл след първата?
*
Re: А и ако това не помогне? /лапароскопия/
« Отговор #4 -: Декември 29, 2006, 10:46:11 am »
Ако се налага - защо не? Лапароскопията е доста щадяща организма хирургична интервенция. Има момичета, на които са правени по 2-3. Зависи от проблема.
*
« Отговор #5 -: Декември 29, 2006, 11:36:58 am »
Момичетата вече са ти отговорили, но аз ще допълня да не подхождаш с този негативизъм. Вярвай че ще помогне. Довери се на лекуващия те лекар и действай. Дори да не стигнеш така желания финал, то ще си направила една голяма крачка към него!!! МНого е важно да те оперира добър хирург, който прави основно лапароскопии!!! Има много инфо, проучи нещата.
П.С. Аз успях с лапаро + золадекс, нищо друго от провежданите лечения не ми помогна.
*
« Отговор #6 -: Декември 29, 2006, 11:52:39 am »
Благодаря за отговорите, момичета!
Аз всъшност нямам негативно отношение към лапарото, даже съм много позитивно настроена, просто зададох въпросите си ..как да кажа...от чисто "научна" гледна точка, т.е. всичко е в сферата на "да предположим"...
Със сигурност, ако се стигне до лапаро ще го направя и ще споделям.
Успех на всички! :goodluck:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #7 -: Декември 29, 2006, 13:26:11 pm »
моето лапаро беше през април 2005г. и изобщо не съжалявам,че го направих.Не само че не съм имала кисти,но и забременях 2 пъти от тогава(е нямаше щастив край,но се надявам и товада стане).
<br />
« Отговор #8 -: Декември 29, 2006, 15:21:39 pm »
Здравейте и от мен.И на мен ми беше направена лапароскопия неотдавна(кисти на мат.тръби).Доктора каза,че съм ОК(след лапарото)  и ми предписа противозачатъчни"Фемоден".Въпроса ми е:възможно ли е тези кисти да се появят отново и евентуално(или нямам такива,защтото тръбите - едната е запушена,а другата нагъната)да мога да забременея(дай Боже на всички от нас).
*
« Отговор #9 -: Декември 30, 2006, 11:21:51 am »
Ето сега този случай на malkod ме заинтригува...Защо след лапаро се изписват противозачатъчни???Не е ли точно сега времето да се забременява?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #10 -: Декември 30, 2006, 13:08:33 pm »
Бърди, виж какъв "личент текст" съм написала (намира се под картинката), прочети го и се опитай да го спазваш. Ще ти е доста по-лесно.

Състоянието на момичето е съвсем различно - тя е за ин витро, заради непроходими маточни тръби, които трябва да се прекъснат (или отстранят) през януари. Противозачатъчните в нейния случай поставят яйчниците в състояние на покой, което пък е полезно упражнение преди АРТ.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #11 -: Декември 30, 2006, 14:51:02 pm »
Прочетох, разбрах, ще се ОПИТАМ да спазя препоръката...въпреки че си мислех, че този форум е именно за обмяна на диагнози, за даване на съвети, за сравняване, съпоставяне, откриване на пътя,споделяне, разясняване и т.н.
Всъшност с тази тема не целя да разбера диагнозите на момичетата. Не,не. Пак ще повторя, че чисто теоритично исках да разбера какво става АКО след лапаро бебето не става...и мисля, че вече придобих някаква идея..
Весело посрещане на новата 2007! tree2a
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #12 -: Декември 30, 2006, 14:59:38 pm »
Не, диагнозите не бива да се обменят, защото така ще преболедуваш от всички възможни болести на света. А това не е нито приятно, нито ще ти е от полза. Много хора се подвеждат и с обмяната на опит, мнения, преживявания и т.н., заради което е този форум, почват да си обменят и диагнозите.

Между другото, същото става и със студентите по медицина - "боледуват" от всички болести, за които четат.

А конкретно на въпроса ти мисля, че момичетата преди мене вече са ти отговорили - лапароскопията е всъщност вид достъп, а какво ще се направи по време на операцията е отделен въпрос. Може да е само с диагностична цел, може да е за премахване на сраствания, ендометриозни огнища, яйчникови кисти и т.н. Затова и при някои момичета се прави само една, а при други следват повече от една лапароскопски операции.

Желая ти успех през новата година, дано при тебе да е нужна само една лапароскопия!  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #13 -: Декември 30, 2006, 15:05:30 pm »
А,да, за това че преболедуваш от всички болести съм абсолютно съгласна! :D Спомням си първия път когато четох по обстойно из форума направо ме втресе!После споделих с моя лекар и той ми каза същото за студентите - медици.И каза да не чета повече.Ама аз чета. :)
Благодаря пак.
« Отговор #14 -: Декември 30, 2006, 21:51:23 pm »
Здравейте и от мен! И аз също съм много изненадана, че след лапаро се дават противозачатъчни... На мен също ми правиха лапаро преди 2 месеца за премахване на киста (която се оказа сраснала с тръбата). Още парвия цикъл след операцята започнахме опитите и сега след вторя месец сам вече бременна.
За това си мисля, че щом докторът е казал, че си ок след операцията, би трябвало да можете да почнете веднага с опитите. но разбира се при всеки е индивидуално и може би има причина да протича при теб така лечението.

А относно появата на нови кисти... на мен първия месец ми сложиха Pregnil, за спукване на фоликула. На втория - без прегнил (тай като трябваше да пътувам в провинцията точно по това време) - и то взе че си стана съвсем по естествен начин. :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #15 -: Декември 30, 2006, 22:18:29 pm »
Здравейте и от мен!
Здравей и чети малко, преди да пишеш. По-горе съм обяснила защо на момичето са изписани противозачатъчни и защо с непроходими тръби не може да забременее по естествен начин.

Димитър Кудоглу
« Отговор #16 -: Декември 31, 2006, 02:35:58 am »
Мели, съжалявам :( Следващия път ще чета по-внимателно... наистина пропуснала съм твоя пост. Извинявам се отново.