0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля за коментар на спермограма
« -: Януари 02, 2007, 14:36:57 pm »
Резултата от спермограмата е на английски, много моля за коментар виждам, че два от показателите са леко занижени, какво означават и как могат да се подобрят. Още докторката е казала на мъжа ми че има "лека" инфекция и му е дала Augmentin 625 mg за 7 дни. Аз го накарах да ми купи на мен същия антибиотик.  :?

Result                     Reference Range
Colour                      Grey                      Grey/White
pH                           8.0                        7.2 to 8.0
Volume                     3                          1.0 to 1.5 ml
Liquefaction Time       30                         < 30 min
Motility                    35 - 40                   > 60%
Progressive Motility    2+                         3+ to 4+
Spermatozoa Count    88                         >20 x 106ml-1
Spermatozoon Vitality  70                        %
Morphology (Abnormal) 15                        <30%
WBC                         8 - 10                   0 to 5 hpf-1
RBS                          4 - 6                     0 to 5 hpf-1
Crystals                      -                        None
Clumping                     -                        None
Total Functional Sperm: 90                      > 40 x 106ml-1        

Не на последно място...
Честита Нова 2007 година, много щастие, любов и успехи. Най-важното да се сбднат мечтите ни за поне по едно бебче във всяко семейство :D
« Последна редакция: Януари 02, 2007, 15:21:57 pm от Chinni »
*
Re: Моля за коментар на спермограма
« Отговор #1 -: Януари 03, 2007, 10:48:41 am »
Здравей Чини,
Как докторката е разбрала, че има инфекция,правена ли му е микробиология+антибиограма,от опит знам че колкото и силен антибиотик да се изписва ако бактерията не реагира няма смисъл да се трови мъжа , ти също.Морфологията не е добре,иначе другите показатели са  горе-долу добре ,трябва да направирте няколко спермограми за да се уверите ,че има или няма проблем,това първа спермограма ли е.
*
« Отговор #2 -: Януари 03, 2007, 11:07:54 am »
Chinni, левкоцитите (WBC 8 - 10) са малко повече и затова са дали на мъжа ти антибиотик. От опит обаче знам, че този показател може да се влияе и от наличие на варикоцеле. при нас поне беше така. В този случай антибиотиците са излишни.
Предполагам, че изследването е правено в чужбина. Ако може, повторете го. Консултирайте се и с друг лекар.
Дано Мели се включи. Тя може да даде най-верния отговор.
ЧНГ и много здраве през тази година.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Януари 03, 2007, 12:09:29 pm »
В тази страна не правят ли микробиологични посявки, преди да изпишат антибиотично лечение?

Има ли андролози? Нещо друго изследвано ли е при мъжа ти?

За морфологията - обърнете внимание, че тук дават процента на абнормните форми, а не на нормалните, както е по света.

Като цяло спермограмата е прилична, има само малки проблеми, които трябва да се изяснят.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Януари 03, 2007, 13:23:21 pm »
Благодаря на всички за коментарите. Това е първа спермограма не сме правили други изследвания. Правим я защото докторката иска да ми прави стимулация другия месец. Преди месец при мен се изолираха 2 вида бактерии за които пих антибиотик. Питах не трябва ли и мъжа ми да се лекува, не трябвало. Сега пък той имал инфекция, а аз не трябва да се лекувам затова си реших на своя глава да пия и аз антибиотик да не си ги предаваме един на друг. Микробиология нямало нужда да се прави.

Моля посъветвайте ме какво да предприемем, има ли нужда от други изследвания и по важно има ли смисъл от стимулация при тази спермограма. Ще съм благодарна ако Мели се включи пак.
*
« Отговор #5 -: Януари 03, 2007, 13:26:00 pm »
Микробиологията според мен е задължителна. Освен това преди стимулация ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕРНО да ти направят тест за проходимост на тръбите. Хормоните не са бонбони!
Къде е правена спермограмата?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #6 -: Януари 03, 2007, 13:38:46 pm »
Спермограмата е правена в обикновенна болница не в специализирана. Ние сме в една малка арабска държава, даже и не знам да имат специлизирана клиника по стерилитет. Относно микробиологията и снимка на тръбите ще настоявам да се направят разбира се по моя инициатива.
*
« Отговор #7 -: Януари 03, 2007, 13:40:50 pm »
Нямаш ли някаква възможност да се върнеш в БГ за някои изследвания и консултация?

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Януари 03, 2007, 13:45:41 pm »
За съжаление в момента нямаме такава възможност :(
*
« Отговор #9 -: Януари 03, 2007, 13:48:49 pm »
Тогава чети във форума и питай. Така ще избегнеш доста подводни камъни и ще си наясно с нещата, които ти предстоят.
Късмет. С теб сме.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #10 -: Януари 03, 2007, 14:19:02 pm »
Да се включа, но наистина не зная как да ти помогна, определено ще ти е трудно в тази ситуация. Правило е да се лекуват едновременно и двамата партньори, в противен случай като се излекува единият, другият ще му предаде микроогнанизмите, после обратно и така - това се нарича ефект на пинг-понг.

Никаква стимулация без да видиш имаш ли проходими тръби.

Никакъв тест за проходимост на тръбите без микробиологична посявка от влагалищен секрет, тест за хламидия, микоплазма/уреаплазма, ако е възможно.

Дано успееш да се пребориш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #11 -: Януари 03, 2007, 14:33:11 pm »
Благодаря ви, стана ми ясно горе долу за какво трябва да настоявам. За сега поне хламидията сме я отхвърлили (отрицателен тест). Ще ви досаждам в бъдеще пак :)
*
« Отговор #12 -: Януари 04, 2007, 21:20:39 pm »
броят на сперматозоидите 88x106 ли е или само 88. Подвижноста е намалена
*
« Отговор #13 -: Януари 05, 2007, 12:54:16 pm »
Така е написано 88, но според мен имат предвид 88x106. А и лекарката каза, че броя е добър. Ако може някой да ме насочи къде мога да прочета как се подобрява подвижността.
« Отговор #14 -: Януари 05, 2007, 13:13:13 pm »
Цитат
Motility                    35 - 40                   > 60%
Spermatozoa Count    88                         >20 x 106ml-1

Toчно така е.
Както и че подвижните са 35-40 %, а не само 35-40 като бройка ;)
Колкото до въпроса си за лекарствата и билките, които биха могли да повлияят на повижността - потърси в този подфорум. Има много теми на тази тематика.
Успех
*
« Отговор #15 -: Май 02, 2007, 18:14:09 pm »
Мили дами,
Повдигам пак старата си тема защото имаме нова спермограма. Този път е правена в клиника по стерилитет. Като цяло виждам, че няма особен проблем, освен че втечняването е на горната граница :?. Интересувам се проблем ли е това. Насочете ми вниманието и към други евентуални проблеми.
Report:
Semen Parameters      Observed Values      Normal Range

Physical Characteristics:

Liquefication Time (mln)       30         20-30

Viscosity         Normal         
Appearance         Normal
Volume         2.5 ml            2 – 5 ml
PH            7.4            7.2 – 8

Microscopic Characteristics:

Sperm Concentration (millions/ml)   55 million/ml      >20
Total Motility (%)         85%         >50
RLP               34%
P.motility            25%
Sluggish motility         26%
NonMotile            15%

Morphology:

Normal            58%         >30
Head defects            20%
Neck defects            16%
Tail defects            6%
Cellular Debris(millions/ml)      2 million/ml      <5
Particulate Matter         NIL
Agglutination            NIL
Viability(%)            40%
Protozoa            Absent
Puss cells/Epithelial cells      NIL

Biochemical Test:

Fructose            Absent

Impression: “NORMO SPERMIA”

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #16 -: Май 02, 2007, 18:25:46 pm »
Цитат
Impression: “NORMO SPERMIA”

от това по-добро заключение няма! Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #17 -: Май 03, 2007, 15:10:03 pm »
Браво, Чини.
Ред е на бебето. :wink:

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #18 -: Май 04, 2007, 09:31:30 am »
Благодаря ви Еvro и White, за съжаление проблеми има и при мен. Дано скоро се разрешат и бебето най-после да дойде.