0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета! Както се казва ей сега забременях /края на 8-ма седмица/ и взеха та кихнаха срещу мен и само 2 дни по-късно вече съм с хрема, болно гърло, лека кашлица и най-лошото температура - 37,4. Ходих на лекар, но естествено и внимателно прочетох листовките на всички лекарства - Проспан, Тантум Верде, Упсавит и Дуомокс. Антибиотикът за сега се опитваме да го отложим с гинеколога /довечера ще ходя на преглед и ще реши дали да го пия/. Предишната ми бременност приключи по същото време - 8-ма седмица и сега съм много внимателна. Но понеже преди прегледа нямах температура и сега сама трябва да реша какво да пия за нея. Помня че Парацетамола е разрешен, но ви моля за потвърждение.  :youwoman:

*
Re: бременност и лекарства срещу грип !СПЕШНО моля!
« Отговор #1 -: Януари 07, 2007, 14:44:24 pm »
да, можеш да пиеш парацетамол, ама не прекалявай!
и се пази много, че скоро излизат вирусите, а те могат да са фатални
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Януари 07, 2007, 16:17:27 pm »
Парацетамол е разрешен, но обсъждай всичко само с лекаря си.
« Отговор #3 -: Януари 07, 2007, 18:48:39 pm »
и аз знам че може парацетамол за т.
 бих ти препоръчала много лимони/нарязваш си един /със захар или мед и ядеш .също и може да му  смесиш сока с мед .действа много добре.ако ти е запушен носа  или има хрема с клечка за уши си слагаш мед във всяка ноздра и лягаш за да се стече по синусите.болезнено е /не много/но на мен много ми помага.това го правиш през 3-4 часа.
« Отговор #4 -: Януари 07, 2007, 23:49:20 pm »
И аз те съветвам да си изцедиш няколко лимона, добави мед, разбъркай, но не ползвай метален съд или метален прибор, защото съм чувала, че убива витамините. Пии много течности, яж повече плодове и зеленчуци, за да си засилиш имунната система. За гърло на мен ментовите бонбонки ми помагат много. Също можеш да си направиш гаргара с чаша чай от лайка, 3-4 супени лъжици сода бикарбонат, мед и лимон (много помага при възпалено гърло). Аз обичам да се загрявам като заспивам с няколко одеала, но това не ти го препоръчвам, защото знам, че не е хубаво да се повишава телесната температура при наличие на бременност, особено в първия триместър. За нос - разбъркваш вода и сол, напояваш два памука и слагаш по един във всяка ноздра, стараеш се да дишаш през носа за около 10 минути, правиш малка пауза и продължаваш. Само след час ще усветиш облекчение. Почивай повече, стой си вкъщи и ще ти мине бързо.
*
« Отговор #5 -: Януари 08, 2007, 09:34:05 am »
Мила,можеш също да пробваш и с хомеопатични преперати от рода на Осцилококцинум,Коризалия и др. За тях дават,че не са противопоказани по време на бременност.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #6 -: Януари 08, 2007, 19:12:32 pm »
понеже аз страдам много от болни сливици - смуча homeogene 9. То също е хомеопатично и го дават, че няма проблеми при бременност.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #7 -: Януари 09, 2007, 12:02:45 pm »
.... а какво ще кажете за Хималайските билки и по-точно за хапчетата за смучене - Koflet?

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #8 -: Януари 09, 2007, 12:25:50 pm »
ined, твоят лекар какво казва за употребата на Проспан?

« Отговор #9 -: Януари 09, 2007, 15:00:24 pm »
.... а какво ще кажете за Хималайските билки и по-точно за хапчетата за смучене - Koflet?

Аз лично не съм ги чувала.
За гърло винаги си взимам бонбонки "Halls" с вкус на черешка. Вършат чудеса!
*
« Отговор #10 -: Януари 10, 2007, 16:15:22 pm »
Благодаря ви момичета!
Проспан ми предписаха, но след като го пих два дни ми се появи силен задух и ускорен пулс. В листовката пише че се е възможно да се появи и го смених със Стодал. Доста по-добре съм вече, слава богу не се наложи да пия антибиотика!!!

Благодаря ви за съветите! Отивам за още лимони  :bighug:
дано бебето не стане само много кисело после и да е много ревливо  :wink:

« Отговор #11 -: Януари 12, 2007, 16:06:27 pm »
Моля, помогнете! На 36 години съм и съм бременна от 6 седмици /в рискова груоа съм!!!/ Разболях се, кашлям жестоко и имам хрема. не ми дават да пия лекарства освен хомеопатични. Знае ли някой ефикасен природен лек?
*
« Отговор #12 -: Януари 13, 2007, 10:50:36 am »
Моля, помогнете! На 36 години съм и съм бременна от 6 седмици /в рискова груоа съм!!!/ Разболях се, кашлям жестоко и имам хрема. не ми дават да пия лекарства освен хомеопатични. Знае ли някой ефикасен природен лек?
Мила,прави каквото съветват момичетата по-горе,освен това и чесън,и гаргари и ...каквото още смяташ,че е безвредно,най-важното,се успокой!Когато аз бях бременна преди време,се заразих с гадна настинка,точно в деня,когато трябваше да ми дойде.Дори не знаех,че съм бременна и пиех фервекси,аспирини...после си умирах от притеснения,че може да съм повредила бебчето,а то-взе,че се роди живо и здраво и сега не можеш да му затвориш устата.Най-важното е да не се паникьосваш!Успех и на двете! :bighug:
« Отговор #13 -: Януари 13, 2007, 16:40:40 pm »
Намерих една статия, дано де ви е от полза .
тук

« Отговор #14 -: Януари 16, 2007, 01:23:20 am »
stelah, спокойно и аз бях болна в самото начало на бременността. И аз съм в рискова група. Оправих се с много почивки, с течности  (предимно натурални сокове) и с много плодове.