0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Megi

Извънматочна бременност
« -: Януари 08, 2007, 22:40:15 pm »
Zdraveite,kazvam se Megi i ot 4 godini jiveq v Ispania(Madrid) a eto i moqta istoria.Vsi4ko zapochna na badni ve4er s polojitelnia test za bremennost.Sas sapruga mi se zaradvahme mnogo na kolednia podarak,sarcata ni se ispalniha s radost i nadejda za taka dalgoochakvanata vest,no yvi ne za dalgo.Na 31 dekemvri me zabolq silno korema i vednaga otidohme v bolnicata,kadeto posledva i loshata diagnoza-izvanmatochna bremennost,okaza se sashto,che sam bremenna ot dosta po-dalgo vreme na 1mesec i 7dena.I taka sled mnojestvo izsledvania i opit s injekcia da ishvarlq ploda me ispisaha ot bolnicata bez dori da prokarvq,kato ubediha sapruga mi,che sam dobre.Taka v moeto dobro sastoqnie v kavichki na sledvashtia den sas ujasno silni bolki se ozavah otnovo v bolnicata,kadeto pretarpqh operacia i otstranqvane na trabata.Ot vsichko tova nai-dobroto beshe,che drugata mi traba e dobre,nqma zapushvania ili srastvania i otnovo izkrica nadejda me ozari.Molqvi kajete mi kakvi sa shansovete mi da zabremeneq otnovo.Shte se radvam ako nqkoi e prejivql podobno nesto da spodeli.Blagodarq na vsichki predvaritelno>
« Последна редакция: Януари 18, 2007, 19:18:43 pm от Lali »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Izvanmato4na bremennost
« Отговор #1 -: Януари 08, 2007, 22:53:27 pm »
Меги, ако използваш кредор или тази програма - http://www.2cyr.com/, ще можеш бързо и лесно да транслираш написания текст на български. Правя го сега вместо тебе, моля те, постарай се следващия път.

"Здравеите,казвам се Меги и от 4 години живеq в Испаниа(Мадрид) а ето и моqта историа.Вси4ко започна на бадни ве4ер с положителниа тест за бременност.Сас сапруга ми се зарадвахме много на коледниа подарак,сарцата ни се испалниха с радост и надежда за така далгоочакваната вест,но йви не за далго.На 31 декември ме заболq силно корема и веднага отидохме в болницата,кадето последва и лошата диагноза-изванматочна бременност,оказа се сащо,че сам бременна от доста по-далго време на 1месец и 7дена.И така след множество изследваниа и опит с инжекциа да ишварлq плода ме исписаха от болницата без дори да прокарвq,като убедиха сапруга ми,че сам добре.Така в моето добро састоqние в кавички на следващиа ден сас ужасно силни болки се озавах отново в болницата,кадето претарпqх операциа и отстранqване на трабата.От всичко това наи-доброто беше,че другата ми траба е добре,нqма запушваниа или срастваниа и отново изкрица надежда ме озари.Молqви кажете ми какви са шансовете ми да забременеq отново.Ще се радвам ако нqкои е преживqл подобно несто да сподели.Благодарq на всички предварително"

Надявам се момичетата, преживели подобни проблеми да се включат. Шанс да забременееш отново има, но първо е добре да направиш някои предварителни изследвания.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Януари 17, 2007, 23:19:02 pm »
Меги скоро преживях същото разочарование и много съжалявам за случилото се с теб и вярвам че шанс наистина има за всички нас. Ето и линка по темата http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8002.0, но повече ти препоръчвам историята на Стефи и останалите момичета с проблеми, които вече се радват на бебчета - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=1797.40 - на мен определено ми помогна да си повярвам отново! Успех!

« Отговор #3 -: Януари 18, 2007, 16:00:25 pm »
Благодаря ти много Maia,за савета и топлите думи.Аз сега на 22 сам на контролен преглед,малко се притеснявам но дано вси4ко е наред.Колко време трябва да се пазим от повторна бременност или това е индивидуално и само лекуващиа ми лекар може да определи.Какво се слу4и при теб :?
*

nikito

Re: Извънматочна бременност
« Отговор #4 -: Януари 18, 2007, 21:48:40 pm »
mnogo sajalqvam,megi za sly4iloto se,no pomni vinagi ima svetlina v danoto na tynela!ne se ot4auvau,6tom e stanalo 6te stane otnovo,no sledi ne6tata o6te ot samoto na4alo,zaedno s tvoq lekar i 6te vidi6 kak vsi4ko 6te si doude na mqstoto!az vqrvam v tova,vqrvau i ti!!!
*
« Отговор #5 -: Януари 18, 2007, 22:06:16 pm »
Megi, след година и половина опити и аз претърпях операция от извънматочна бременност. Много се бях шашнала и отчаяла, предполагам точно като теб сега. Обаче още на първия месец, в който ни разрешиха да опитваме и то с предполагаема овулация точно на яйчника с липсващата тръба съм забременяла! Така че - не се отчайвай, ние сме с теб и ти стискаме палци.
Не знам как е в Испания, но тук при лапаротомия не преглеждат за проходимост другата тръба, а я оглеждат само отвън и заключват, че е добре само на външен вид евентуално. Добре е да си изясниш този въпрос. В епикризата трябва да пише директно "проходима" иначе просто не са ти я гледали. Мен докторът ми препоръча да се пазим три пълни и цикъла и да пробваме на четвъртия, като за първи се счита "цикълът" след операцията.
Стискам ти палци и те прегръщам, дано съвсем скоро да повториш моята история! :kiss:
*
« Отговор #6 -: Януари 19, 2007, 00:01:19 am »
Здравей, Megi!
На 02.12.06 г. ме оперираха от извънматочна бременност и ми отстраниха лявата тръба. В началото на януари, след като ми дойде за втори път цикълът, ходих на контролен преглед. Утре съм на преглед(12 ден), за да видим колко е пораснал фоликула. Предполагам в неделя или в понеделник, ще правя инсеминация отново. Не зная, какво ще стане, но ще опитам пак! Стискайте ми палци! Успех и на теб!

*
« Отговор #7 -: Януари 19, 2007, 09:48:37 am »
относно това кога могат да се започнат опити отново, на мен ми бяха казали 5-6 м. след лапаротомията, но когато е с лапароскопия предполагам може да не се чака толкова време.
*
« Отговор #8 -: Януари 19, 2007, 14:51:35 pm »
StefiZ, на мен ми казаха, че преди са препоръчвали 5-6 месеца, сега препоръчват 3. Когато е лапароскопия (но обиновено тогава не отстраняват тръба) може да се пробва още същия цикъл. Все пак всичко е индивидуално и да се слуша доктора! :D
« Отговор #9 -: Януари 19, 2007, 22:26:48 pm »
благодариа за писмото.АЗ на 22 сам на контролен преглед дано вси4ко е на ред,но едно ме претисниава откакто ме оперираха сам с растроиство мислиа,4е не е нормално.дано при теб жси4ко да е наред УСПЕХ
« Отговор #10 -: Януари 19, 2007, 23:45:34 pm »
А и дад добавя пише NADETO защото пиша от регистрациата на моя приателка,ина4е сам аз Меги
*

Julia

« Отговор #11 -: Февруари 23, 2007, 15:43:56 pm »
А пък ако знаете моята история каква е... Последната ми менструация беше на 6 октомври, на 15 ноември отидох на преглед, доктора ми направи тест и каза, че няма бременност, но вижда киста 2 см и половина, изписа ми "оргометрил", на 30 ноември прокървях, на 11 декември се събудих с много силни болки, отидох на болницата, доктора ми направи тест и се оказа, че има бременност, но имаше съмнение, за извънматочна и за това ми направиха пункция, след което незабавно операция и отстраняване на лявата тръба. След първият цикъл доктора ми изписа "фемоден" за стабилизиране, сега спирам с фемодена, вече мога да пробвам с нова бременност, но се ужасявам при мисълта, че историята може да се повтори. Просто не знам какви са ми шансовете, и на мен след операцията ми казаха, че дясната тръба е нормална, но въпреки това, не знам дали да рискувам с нова бременност.
*
« Отговор #12 -: Февруари 23, 2007, 20:42:40 pm »
Julia, ако искаш дете - нямаш избор, трябва да рискуваш.
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2007, 05:56:30 am »
Julia, всичко ще премине с времето.
Аз лично близо година след извънматочната съм се молела теста ми да е отрицателен. Обаче с времето минава и се забравя.
« Отговор #14 -: Февруари 25, 2007, 00:44:19 am »
Познавам този страх... съветвам те да си дадеш малко време и когато си готова да опиташ пак. Напълно нормално е да се чувстваш така, не се насилвай. Успех!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #15 -: Февруари 25, 2007, 19:22:31 pm »
... и на мен след операцията ми казаха, че дясната тръба е нормална, но въпреки това, не знам дали да рискувам с нова бременност.

Като се стабилизираш  психически, провери първо проходимостта на тръбата.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу