0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ДС

Re: за баба КУНА
« Отговор #20 -: Януари 12, 2007, 08:18:10 am »
Възмутена съм от "модераторките"......  8O и шокирана. Когато някой е наранен не му бъркайте в раните. Ако сте професионалисти, следователно би тряабвало да сте достатъчно интелигентни, че да знаете как да се държите в определени ситуации. Съгласна съм с мнението, че не във всичко тряабва да се търси логика и мисля имаме доста примери за това. Успех на всички и правете каквото ви диктува сърцето. Имате пълно право на това.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #21 -: Януари 12, 2007, 08:23:54 am »
Бабите-лечителки от това или онова село са абсолютни шарлатани.
Мнението ми е сериозно.
Не само че е загуба на време, пари и надежди, но понякога може и да навредят, както и да застрашат живота на някои. /Имаше неотдавна изнесен случай в медиите за "лечение" на уж киста, което се оказва злокачествено образувание и краят е изключително лош заради загубата на време за пиене на билки./
Винаги ще подхождам крайно негативно към такова "лечение" с цел да защитя потребителите на този сайт,  точно защото познавам страданието и понякога човек е склонен да се подвежда воден от мъката си.
И нито съм модератор в кавички, нито съм професионалист.
Единствено съм здравомислеща.
Все още.
« Последна редакция: Януари 12, 2007, 08:26:22 am от Lali »
*
« Отговор #22 -: Януари 12, 2007, 11:25:50 am »
добре де вие вообще ли не вярвате че билките могат да помогнат.
От векове наред се знае че билките имат лечебен ефект-е както и да е аз ще пробвам ако стане стане
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #23 -: Януари 12, 2007, 11:38:22 am »
lora20, ако мъжа ти е с азооспермия, и ако пиенето на билките ви помогне в някаква степен - то трябва да ги пие минимум 3 месеца.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #24 -: Януари 12, 2007, 11:43:38 am »
добре де вие вообще ли не вярвате че билките могат да помогнат.
От векове наред се знае че билките имат лечебен ефект-е както и да е аз ще пробвам ако стане стане
Билките си имат своето място при определени заболявания, даже аз вярвам много, но да ти каже някой че ще забременееш след два месеца с момче нали разбираш, че е измишльотина? Не че не е възможно, просто ако стане е случайно, а не защото ти е познал някой, хвърляйки ти боб.
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #25 -: Януари 12, 2007, 14:02:14 pm »
Хм, това ми напомня много на моята ирисова диагностика.
Човека ми даде 2 пакета с билки и 1 шише билкови хапчета - каза пиеш 2 месеца и си бременна.Явно изписващите билкови отвари са съкратили срока на прием.Жалко че не започнах да ги пия, вече навлизам в третия месец, но...нищо не пречи да опитам
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #26 -: Януари 12, 2007, 21:25:54 pm »
Възмутена съм от "модераторките"......  8O и шокирана.
Възмущавай се и се шокирай на воля, само че на друго място. Аз съм помогнала на Лора много повече и от най-трогателното ти възмущение. Дори и при намек за моя професионализъм ще ти забраня достъпа, ясно ли се изразявам?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #27 -: Януари 12, 2007, 21:36:55 pm »
просто исках да споделя с вас след като не одобрявате това ами не пишете бе
едва ли не ме искарахте малумна от това че ще пия билки заедно с мажа ми
от този форум разбрах за баба Куна и много момичета са забременели след посещението при нея и приемането на билките еееееее не ми пречи да пробвам нали така 8O
Лора, дръж се прилично. Ако отделям от личното си време, за да отговарям на въпросите ти, да съм добронамерена към тебе и твоя проблем, да споделям с тебе познанията си, да ти давам насоки, за да те  заведа максимално бързо и минимално болезнено до правилната диагноза и адекватното поведение, за да имаш дете, и ако го правя доброволно и безплатно, очаквам от тебе като минимум да се държиш прилично.

Да ходиш в реномирана клиника по стерилитет, да те преглеждат висококвалифицирани лекари и да минаваш през най-съвременните тестове и същевременно да вярваш, че някаква баба може да те погледне в очите и да ти постави диагноза, да ти изпише лечение, да ти гарантира бременност, че даже и пола да познае ... какво е за тебе, ако не е малоумие, то е поне драматично невежество.

Невежеството, освен твой личен проблем, е това, което позволяза да се разпространяват сексуално трансмисивните болести, водещи до безплодие.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #28 -: Януари 13, 2007, 01:43:11 am »
Хм, това ми напомня много на моята ирисова диагностика.
Човека ми даде 2 пакета с билки и 1 шише билкови хапчета - каза пиеш 2 месеца и си бременна.Явно изписващите билкови отвари са съкратили срока на прием.Жалко че не започнах да ги пия, вече навлизам в третия месец, но...нищо не пречи да опитам

Не долових ирония в думите ти, затова ще ти кажа, че когато открих форума, точно бях посетила известен доктор, който прави ирисова диагностика и лекува с билки.
Този доктор /дипломиран, а не дядо Еди кой си от село Горно на надолнище/ твърдеше, че имам само един яйчник, ендометриозно изменен. Другият ми яйчник бил "изяден" от ендометриозата. Според него, ако позволя хирургична намеса, съм щяла да остана без яйчници... е добре си поревах тогава.
Много съм благодарна на Мели и Джамата, защото тогава те ми "вляха" здрав разум.
Сега след лапароскопия мога да кажа, че имам два яйчника и нищо от теорията на билкаря не се оказа истина. Та в този ред на мисли, силно съм скептична към ирисовата диагностика.
Принципно съм привърженик на билколечението, но има неща, които с билки не се оправят. Човек трябва да почете, да прецени и най-вече да прояви реализъм.
Доколкото си спомням, ти беше с една запушена тръба, с увреден фибриален апарат и хидросалпингс. Това с билки не се оправя.

lb2f
*
« Отговор #29 -: Януари 13, 2007, 13:31:56 pm »
просто исках да споделя с вас след като не одобрявате това ами не пишете бе
едва ли не ме искарахте малумна от това че ще пия билки заедно с мажа ми
от този форум разбрах за баба Куна и много момичета са забременели след посещението при нея и приемането на билките еееееее не ми пречи да пробвам нали така 8O
Лора, дръж се прилично. Ако отделям от личното си време, за да отговарям на въпросите ти, да съм добронамерена към тебе и твоя проблем, да споделям с тебе познанията си, да ти давам насоки, за да те  заведа максимално бързо и минимално болезнено до правилната диагноза и адекватното поведение, за да имаш дете, и ако го правя доброволно и безплатно, очаквам от тебе като минимум да се държиш прилично.

Да ходиш в реномирана клиника по стерилитет, да те преглеждат висококвалифицирани лекари и да минаваш през най-съвременните тестове и същевременно да вярваш, че някаква баба може да те погледне в очите и да ти постави диагноза, да ти изпише лечение, да ти гарантира бременност, че даже и пола да познае ... какво е за тебе, ако не е малоумие, то е поне драматично невежество.

Невежеството, освен твой личен проблем, е това, което позволяза да се разпространяват сексуално трансмисивните болести, водещи до безплодие.
аз много ти благодаря че ми отговаряше на въпросите , но това не ти дава право да ме наричаш малумна и невежа
*
« Отговор #30 -: Януари 13, 2007, 13:36:00 pm »
аз лично вярвам че билките могат да помогнат,а ти лоре щом вярваш в това никои не може да те разубеди в това
НЕ ГУБИ ВЯРАТА СИ :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #31 -: Януари 13, 2007, 15:43:33 pm »
Каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #32 -: Януари 13, 2007, 15:53:09 pm »
Лора, забележи, че никъде не съм те нарекла малоумна. А че си невежа в здравно отношение е факт, който не вярвам и ти самата да отричаш. Ако смяташ, че не си невежа, значи имаш нереална представа за познанията си по отношение на репродуктивното здраве. Но не това е лошото, защото никой не се е родил научен, а че не искаш да се научиш и упорито желаеш да си останеш невежа.
« Последна редакция: Януари 13, 2007, 16:02:04 pm от Мели »

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #33 -: Януари 13, 2007, 15:56:41 pm »
След всичко, което прочетох до тук имам един въпрос към теб, Лора - Как ще се почувстваш ако след 2 месеца не си бременна при цялата ти надежда която възлагаш на тия пусти билки?
*
« Отговор #34 -: Януари 13, 2007, 16:17:32 pm »
аз не искам да кажа че медицината е по изостанала от лечението с билки ,но просто искам да пробвам пък ако стане :)
Не се отказвам от нищо навсичко съм готова за да имам бебе
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #35 -: Януари 13, 2007, 16:33:55 pm »
Ще попиша малко повече, защото много ми се иска да ме разберете правилно, а очевидно някак не стигам до определена аудитория.

Репродуктивното здраве и стерилитетът в частност са една много тежка материя. У нас положението е дори по-тежко, отколкото в други, добре развити в здравно отношение страни. При нас една двойка губи много повече време, докато намери правилния специалист. У нас хората се лутат, търсейки изход, защото почти няма популярна информация на български за репродуктивното здраве. Няма обучени достатъчно на брой специалисти. Няма система з аработа с инфертилните двойки и това ги обрича на дълги години загуба на време, но също така и на нерви, на пари и, което е може би най-важното - загуба на възможности. Защото ако едно заболяване се открие навреме и се лекува адекватно, то вероятността да се справим с него и то да не доведе до траен и нелечим стерилитет е много по-голяма, отколкото ако загубим време и оставим заболяването да стане хронично, което често значи нелечимо.

Една от целите на сдружение Зачатие, на сайта, на форума и лична цел на хората, които "работим" тук е именно идеята да спестим, доколкото можем, това лутане. Да съкратим пътя на отделния човек до  правилния специалист и до вярното лечение. Това се постига, като предоставяме вярна информация за възможните репродуктивни проблеми, за начините на диагноза и лечение, за добрите специалисти и клиники и т.н.

И това е причината да реагирам остро на подобни шарлатански изпълнения - защот оне искам нито Лора, нито Аси, нито който и да било друг човек, поел по тежкия път на борба със стерилитета, да губи и една минута, и един лев, и една надежда. И без това борбата е трудна.

От друга страна има едно нещо, за което си мисля всеки път при подобни теми. Познавам десетки семейства, които имат деца от ин витро или от донорска инсеминация, изобщо са преборили стерилитета чрез някакъв метод на асистирана репродукция, но за пред загрижените роднини разиграват версията - ходихме при една билкарка и тя ни даде билки и ето, чудото стана. Това го разбирам - то ги пази от злите хора, от неудобните въпроси, особено при донорските инсеминации. Тази версия им спестява много емоционални проблеми. И затова често си премълчавам. От друга страна обаче се питам - имам ли право да премълча, след като това ще подхрани колективното невежество? Това ще създаде неправилна нагласа, ще остави хората неграмотни. А неграмотността е ужасен проблем. Заради нея мъжете търпят до последно, докато варикоцелето стане трета степен и увреди непоправимо тестисите. Заради невежеството жените не ходят на лекар, докато промените на маточната шийка от дребни и лечими в движение станат нелечим и в последна степен рак.

Ами това е. Няма да търпя и няма да подхранвам неграмотността, защото за мен тя е по-страшно от това, че някой може да ми се разсърди. Но ще спася останалите.

Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #36 -: Януари 13, 2007, 17:02:05 pm »
Лора, всеки прави своя избор. Ти направи своя - смяташ че имаш време, пари и надежди за губене.
Животът е твой и изборът е твой.
Един ден ще се оттърсиш /надявам се да има все пак малко благоразумие/ и ще си дадеш сметка за всичко загубено.
Прави каквото искаш.
Но винаги ще съм против невежеството да се издигат в култ тук, както и да се правят опити за подвеждане на потребителите на този сайт.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #37 -: Януари 13, 2007, 18:10:14 pm »
Нещо подобно вижте тук:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7967.msg144558#msg144558

Далеч съм от мисълта да обиждам когото и да било.

Лора, миличка, не се отчайвай,  мисли трезво и реално. Това за което става въпрос, не е шега.

Успех, и дано намериш правилния път.....

Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #38 -: Януари 21, 2007, 13:32:17 pm »
Мааалееееее, тази баба Куна трябва да е хванала Господ за шлифера! Иначе как си обяснявате, че може да съкрати технологичния срок на спермогенезата! :ask:
Лора, миличка, никой не ти се подиграва, просто искаме да те извадим от голямата заблуда в която си попаднала. Много от нас са с дългогодишен стерилитет и са менали през какво ли не, включително и през такива баби и дядовци. Азооспермия не се лекува така. Повярвай ми. Водим тази война от 11 години.
Ако обаче след поставена диагноза азооспермия след 2 месеца забременееш само на базата на изпитите билки се хващам на бас, че Мели ще е първата, която ще отиде при тази баба да види аджиба какви са тези билки. Това ще е жива революция в историята на стерилитета.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #39 -: Януари 21, 2007, 15:01:36 pm »
Благородно и нужно нам,е това което правиш Мели!!!

Отделяш ни време,което иначе би посветила на своите деца!!!
Благодаря ти! :balk_63:

P:S:От невежество и неувереност ние загубихме,почти 4 години! :balk_144:
И да съжалявам, да не съжалявам,не мога да върна времето назад!
 :grouphug:"Зачатие" ме научи и ми посочи моя път,
то е мисия и надежда,място без което не мога нито ден!

Мога само да кажа на всички които се лутат!
Хора като тази жена могат и да ви вдъхнат някаква увереност,
която да ви успокои,но специализирана клиника е мястото,
където нужните професионалисти могат да ни помогнат!
Тежките репродуктивни проблеми с билки не се лекуват!
                ГУБИ СЕ САМО ЦЕННО ВРЕМЕ!
« Последна редакция: Януари 21, 2007, 15:58:09 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)