0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

съвет за стимулация
« -: Януари 19, 2007, 17:53:53 pm »
Съвсем накратко разказвам за неволите си, моля ако има други минали по моя път или по-запознати да помогнат със съвет. Опити правим от година и половина, досега е установен проблем - липса на овулация. Един цикъл клостилбегит-никаква реакция. Трети цикъл клостил с меногон-добър отговор на яйчниците. Та мисълта ми е докога мога да продължавам с тези стимулации, дали да не премина направо към инсеминация? Докторката ми така и не ми даде ясен отговор.
Re: съвет за стимулация
« Отговор #1 -: Януари 19, 2007, 17:55:39 pm »
А правила ли си цветна снимка / хидротубация преди да почнеш стимулацията?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #2 -: Януари 19, 2007, 18:25:58 pm »
Да правила съм цветна снимка - проходими тръби.И хормонални изследвания- в норма.
« Отговор #3 -: Януари 19, 2007, 19:04:17 pm »
По принцип стимулация на яйчниците не е добре да се прави повече от 6 пъти в живота на жената, в противен случай води до изчерпване на яйчниковия резерв. Най-добре обсъди вариант инсеминация с твоята лекарка. А как е спермограмата на съпруга ти?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #4 -: Януари 19, 2007, 19:16:41 pm »
Точно това ме притеснява, защото само стимулация ако не помогне, незнам дали яйчниците ми няма да откажат напълно докато стигна до АРТ евентуално. А пък спермограмата е в норми /нормозооспермия-мисля че така пишеше/.
« Отговор #5 -: Януари 19, 2007, 19:43:58 pm »
Затова е добре да обсъдите вариант инсеминация! Ако все пак имаш и спонтанна овулация може и да изчакаш няколко цикъла, но без лекарства!
Успех каквото и да решиш!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #6 -: Януари 19, 2007, 19:46:58 pm »
Благодаря, този месец съм в почивка и ще обмислям какво да предприема занапред. А спонтанна овулация, уви, нямам.  :(
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Януари 19, 2007, 19:53:52 pm »
vertoletkaпо принцип в листовка на Клостилбегит пише,че се пие максимум 6 пъти през живота.За другите стимуланти няма такова нещо,но все пак неможе да се стимулира до безкрай.
Моето лично мнение е ,че при условие че нямаш ову,значи се налага стимулация.......аз лично бих направила 2-3 инсета.При инсета се таймира ову,спермата се вкарва директно с катетър........шанса за бременност е по-голям!

(неразбрах обаче......проследяват ли фоликулите,пукането на фоликули????)
« Отговор #8 -: Януари 19, 2007, 20:36:17 pm »
Здравей, Ади, знам за клостила, че се приема само шест пъти и ме озадачи докторката като каза че още шест цикъла някъде мога да стимулирам с гонадотропини/не съм убедена, че така се пише/. А иначе ме следят с фоликулометрия- правя по един доминантен фоликул, който после пукам с прегнил.
*

adi

• 7710
« Отговор #9 -: Януари 19, 2007, 20:51:43 pm »
При коя лекарка ходиш???
Какви други изследвания сте направили???
« Отговор #10 -: Януари 20, 2007, 10:54:45 am »
Лекарката, която посещавам си разбира от работата, но не е специалист по стерилитет. Знам, че трябва да посещавам специализизирана клиника, но лекарите работещи в областта на репродуктивната медицина в града се броят на пръсти и са ангажирана с инвитро процедурите. А в моя случай трябва постоянен лекарски контрол, а не посещение един път в месеца, ако се вредя за час.
А иначе съм изследвала хламидия, хормони, проходимост и имаме направена спермограма.
*

adi

• 7710
« Отговор #11 -: Януари 20, 2007, 19:58:42 pm »
vertoletka наистина трябва да е специалист по стерилитет.
Или поне спермограма трябва да е направена в клиника по стерилитет.
Имам 2 приятелки,които 3 години неможаха да забременеят .....уж всичко беше наред и спермограма.Когато след 3 години мъки отидоха в клиника по стерилитет и направиха спермограма,се оказа че проблема е точно там.Едната вече има момиченце на 8 месеца.

Хубаво е да се изследва и Токсоплазмоза,Рубеола,Хепатит C B,
Поговори с твоята лекарка,но след като правиш стимулация ,хубаво е да направите инсета.След като направиш примерно 4 инсета и недай Боже не се получи ........хубаво е да направиш лапароскопия.Успех и дано скоро да се похвалиш с положителен резултат. :D
« Отговор #12 -: Януари 20, 2007, 22:57:06 pm »
Ади, благодаря за съвета!
От няколко дена усилено търся инфо по моя случай и все повече се убеждавам, че трябва да премина към инсеминация само да открия подходящия лекар.
    :bighug:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Януари 21, 2007, 11:31:49 am »
Лично за мен няма почти никакъм биологичен смисъл от приложението на кломифен (клостилбегит) без инсеминация.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #14 -: Януари 21, 2007, 12:28:37 pm »
И аз така мисля, но не съм лекар. Да не говорим, че кломифена при мен не помага, само когато е в комбинация с меногон и тогава пак правя по един фоликул.
Мели, благодаря за мнението!
От следващия цикъл съм на лов за лекар - специалист по стерилитет.
По-добре късно от никога.