0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ЗДРАВНА КАСА И ДОКУМЕНТИ ЗА ИНВИТРО
« Отговор #1000 -: Февруари 06, 2008, 11:34:55 am »
  Мисля,че книжката можеш да си я завериш като отидеш в касата да си подаваш документите.На мен и при подаването не ми я поискаха.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #1001 -: Февруари 06, 2008, 11:52:49 am »
Преди малко се обадих в клиниката,казаха ми,че трябвало първо да се завери при личната,после в ЗК,като на диагноза да пише безплодие при жената доколкото разбрах.
Някъде прочетох,че трябвало да се напишат и лекарствата ли,не се сищам какво беше точно.

Някой знае ли какво точно трябва да се напише и завери при личната,кажете ми,моля ви,да не губим време с глупости непрекъснато.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #1002 -: Февруари 06, 2008, 11:57:36 am »
На 04.02.2008 д-р Боева от РЗОК в Пловдив само ми разгледа докумнтите,записа си телефона ми и ми каза че в момента, в който започне да приема ще ми се обади и днес ми се обади и ми ги прие.Успех на всички!

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
« Отговор #1003 -: Февруари 06, 2008, 12:01:47 pm »
silvanchence, точно така. Личната ти написва данните в книжката и ти слага диагноза с код N97 - безплодие при жената. Не е при мен обаче книжката за да погледна има ли някакви печати от нея и т.н.
После отиваш в РЗОК, там ти я заверяват.
Лекарствата се изписват в книжката вече като имаш одобрени протоколи и личната ти даде рецептата за лекарствата.
*
« Отговор #1004 -: Февруари 06, 2008, 20:50:09 pm »
Значи, започна приемът на документите за тази година?  :lol: Хайде, момичета, дерзайте и успех!  :goodluck:

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #1005 -: Февруари 06, 2008, 21:05:04 pm »
 :D Прекрасна новина!Успех на всички ,подаващи документи! :goodluck:
*
« Отговор #1006 -: Февруари 06, 2008, 22:11:20 pm »
МИ той приема ве4е 4 дена те4е, ама я кажете за тая биохимия, какво изследвахте?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1007 -: Февруари 06, 2008, 22:42:47 pm »
МИ той приема ве4е 4 дена те4е, ама я кажете за тая биохимия, какво изследвахте?
Асат, алат, уреа, креатенин.
Погледни снимката която пейстнах на предишните?
« Последна редакция: Февруари 06, 2008, 22:44:39 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #1008 -: Февруари 06, 2008, 22:52:45 pm »
Асат, алат, уреа, креатенин.
Погледни снимката която пейстнах на предишните?
Евро ти си злато  :bighug:
*
« Отговор #1009 -: Февруари 06, 2008, 22:56:57 pm »
А влагалищата чистота може ли да я направя преди да ми дойде, да речем малко след предполагаема овулация  :lol:

пс. Оф простете ми 4е толкоз питам, ама като няма кой да и отговри, нашите в АГ са заети толкоз много, 4е не смея да ги бутам за тез неща  :oops:
« Отговор #1010 -: Февруари 07, 2008, 10:56:28 am »
Може, защо да не може? Трябва само да е чиста  :wink:
« Отговор #1011 -: Февруари 07, 2008, 12:57:29 pm »
Момичета,а ако имам някакъв проблем с влагалищната чистота,това означава ли,че няма да ми приемат документите.Днес ще правя микробиология,но имам съмнения за гъбички и се притеснявам.И още нещо искам да попитам.Аз имам рецептурна книжка заради Достинекса,която е заверена в Касата.Необходима ли е още някаква заверка от тяхна страна във връзка с кандидатстването ми за ин витро?
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #1012 -: Февруари 07, 2008, 14:26:40 pm »
Има ли още подали,да кажат бързо ли се минава.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #1013 -: Февруари 07, 2008, 14:37:57 pm »
Здравей Цеци, за влагалищната чистота не е задължително при подаване на документите в ЗК да е абсолютно чиста (така поне на мен ми казаха от Ин Витро-клиниката), но ако са ти изолирали нещо трябва да се направи задължително и антибиограма, а след това като се стигне до процедурата вече трябва да се изтребят всички гадинки. При мен в първата лаборатория ми изолираха стрептококи, докторката каза да отида за всеки случай в друга лаборатория, че нещо се съмнявала в резултата - оказа се че нямам никакви бактерии и др. вредни подобни :D, но как стават тези неща... незнам. Мисля да не ходя в трета лаборатория.

« Отговор #1014 -: Февруари 07, 2008, 14:44:30 pm »
Hoffnung,благодаря за отговора!Ще измисля нещо по въпроса,нека първо видя резултата,дано все пак не съм права за гъбичките :?
*
« Отговор #1015 -: Февруари 07, 2008, 16:01:59 pm »
Здравейте отново
Вчера ходих в клиниката, в която ще правя инвитро, за да ми подготвят документите за ЗК.
Дадоха ми епикриза от лекаря и ми казаха, че трябва да отида при личния лекар за направление за гинеколог, който пък да ми напише протоколи за лекарствата...
При вас така ли е? Аз мислих, че всичко ще ми направят клиниката (освен разбира се изследванията)
Май съм доста объркана, дано разберете какво питам
Благодарим Ви Д-р Александров!
*
« Отговор #1016 -: Февруари 07, 2008, 17:16:44 pm »
От клиниката издават експертно становище, протоколите за лекарствата, както и ти дават декларация за информирано съгласие.Незнам дали обикновен гинеколог би могъл да издаде тези протоколи.
« Отговор #1017 -: Февруари 07, 2008, 17:22:15 pm »
Здравей Дори, и при мен стана така, казаха че протокола ще го пише друг доктор и ме насочиха към Майчин дом във Варна, но преди това за направление от личния. Аз това с направлението мисля да го пропусна (много се чака там, а шефа нещо взе да ме гледа накриво, защото много отсъствам напоследък)та другата седмица ще отида при тази лекарка за протокола.

*
« Отговор #1018 -: Февруари 07, 2008, 19:15:44 pm »
От клиниката издават експертно становище, протоколите за лекарствата, както и ти дават декларация за информирано съгласие.
Забравих да спомена за и за декларацията, и нея взех от клиниката.
Незнам дали обикновен гинеколог би могъл да издаде тези протоколи.
Да и аз затова питам - дали обикновен гинеколог ще може да напише протоколите... Не че се съмнявам във възможностите на лекаря си, но не съм сигурна знае ли какво съдържат тези протоколи...
Благодарим Ви Д-р Александров!
*
« Отговор #1019 -: Февруари 07, 2008, 21:11:30 pm »
Ами тука да се включат пациентки на доц. Маркова.До колкото помня тя няма договор с НЗОК и праща своите пациентки на друго място да им изпишат протоколите.