0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ЗДРАВНА КАСА И ДОКУМЕНТИ ЗА ИНВИТРО
« Отговор #320 -: Март 22, 2007, 19:52:38 pm »
Хе-хе - не 100 бе хора. Значително по-малко са  :D
*
« Отговор #321 -: Март 22, 2007, 21:27:57 pm »
Абе да ви попитам, аз подадох документите в Пловдив на 27.02 - кога да звънна да попитам Клисурска?

Аз подадох на 23.02.
Днес говорих с д-р Клисурска, все още не са разгледани документите ми и каза да проверя около 10.04, но най-добре било да изчакам уведомлението от РЗОК. :(
« Отговор #322 -: Март 22, 2007, 22:54:14 pm »
Аз пък още не съм подала. Малко позакъснях, но понеже не съм готова с всички изследвания се притесних. Дали ще успея, дали няма да кажат от касата ~край~ и да ми тръшнат вратата под носа? Обадих се на д-р Клисурска, обясних й ситуацита и я помолих да ми каже откровено има ли смисъл да тичам и да хвърлям пари или има шанс да хвана последния влак. Жената беше много мила и отзивчива. Каза да подавам.
Сега идват наред моите въпроси:
1.FT4 задължителен хормон ли е?
2. Ще приемат ли изледвания на репродуктивни хормони с дата 09.2006?
Прочетох цялата тема, но може би съм пропуснала отговорите на тези въпроси, а може и да не съм разбрала, за което ме извинете.
Моля ви момичета, отговорете ми. Нали вече има и одобрени, така че знаете.
Надявам се да успея да подам до края на март.
Благодаря ви предварително :thankyousign:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #323 -: Март 23, 2007, 08:42:10 am »
Най-добре отиди в някоя клиника по стерилитет, ще ти кажат всичко, да не пропуснеш нещо.
« Отговор #324 -: Март 23, 2007, 09:07:10 am »
Северина, този хормон не е задължителен. От щитовидните трябва да имаш само ТСХ.
Моите изследвания се вписваха в границата 6 месеца преди датата на подаване на документите, но последно май някой каза че приемат от цялата минала година...

Гали, и аз подадох на 23.02. Не съм се обаждала да проверявам. Виждам обаче че очакванията ми са били правилни - бях се настроила да имам новини най-рано около Великден. Ще чакаме, какво да се прави  :? И аз вече нямам търпение да се почва, чакам единствено решението на НЗОК.
« Последна редакция: Март 23, 2007, 09:09:26 am от Жабче »
  09.11.2007
*

Crystal

« Отговор #325 -: Март 23, 2007, 09:09:29 am »
Здравей severina,
Не е задължителен FT4. Ще ти приемат изследвания от септември - изискването е да не са по-стари от 6 месеца, а доколкото разбирам тази година са приемали и по-стари изследвания. Наистина трябва да избереш клиника по стерилитет, в коята да ти подготвят документите.
Аз подадох документите на 14 февруари и вече си взех лекарствата. Точно в срок ме одобриха-след 20 работни дни.
Успех!
« Отговор #326 -: Март 23, 2007, 09:26:56 am »
Аз оставам с впечатлението че срокът ще бъде спазен само за подалите през първата седмица. Останалите май ще си почакаме доста.  :( А идват и празници...
  09.11.2007
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #327 -: Март 23, 2007, 09:32:14 am »
За динамичните изследвания /Хепатит, Васерман и др./ беше решено да се приемат в срок до шест месеца. За другите може и по-стари, но това при положение, че миналата година са подавани документи за лекарства. Затова за срока - най-добре в клиниката.
« Отговор #328 -: Март 23, 2007, 15:04:27 pm »
...Аз подадох на 23.02.
Днес говорих с д-р Клисурска, все още не са разгледани документите ми и каза да проверя около 10.04, но най-добре било да изчакам уведомлението от РЗОК. :(
Бъди спокойна, от РЗОК д-р Боева ще ти се обади веднага. На мен ми звънна рано сутринта по мобилния за да ме уведоми, че са ми в Пловдив документите.
« Отговор #329 -: Март 23, 2007, 16:30:42 pm »
Момичета, какво представлява тази декларациите за информираност - на мен никой не ми каза, нито ми се обади за попълване на такава декларация? Какво точно представлява?
*
« Отговор #330 -: Март 23, 2007, 20:05:50 pm »
Гали, и аз подадох на 23.02. Не съм се обаждала да проверявам. Виждам обаче че очакванията ми са били правилни - бях се настроила да имам новини най-рано около Великден. Ще чакаме, какво да се прави  :? И аз вече нямам търпение да се почва, чакам единствено решението на НЗОК.

Остава ни само да се надяваме, че този прекрасен християнски празник ще ни донесе и прекрасни новини.
Успех, Жабче! :)
« Отговор #331 -: Март 23, 2007, 21:34:01 pm »
Момичета, какво представлява тази декларациите за информираност - на мен никой не ми каза, нито ми се обади за попълване на такава декларация? Какво точно представлява?
Аз попълних в клиниката /към комплекта документи, които подадох/ декларация, че съм запозната с рисковете около процедурите и т.н. После при приемането на документите, д-р Боева от РЗОК ми даде още една. Като даже беше на мнение, че трябва да ни ги дават с окомплектоването на документите. Та в тази, втората декларация в общи линии пишеше, че освен че се запознавам с рисковете, декларирам че ще ползвам отпуснатите лекарства от НЗОК за опити на територията на България.
При теб е съвсем вероятно от клиниката да са ги обединили като текст двете декларации. Щом не са се обадили, че има проблем и са ти приели документите така - не се притеснявай  :)
« Отговор #332 -: Март 23, 2007, 23:46:20 pm »
Благодаря ви момичета!
Аз клиника съм си избрала, но снощи като се размислих и установих, че като разговаряхме по телефона, съм забравила да задам горните въпроси. Та затова попитах вас. Притеснява ме само, че ако не признаят давността на изследванията ми за реп. хормони  много ще закъснея с подаването, защото ще трябва да чакам 3-5-ти ден от МЦ :(
« Отговор #333 -: Март 24, 2007, 07:40:51 am »
100 игли.. хора, аз временно бях свикнала с мисълта.. ма това число ми боде очите просто...  8O

къде виждате колко са?
аз само виждам дълъг поротокол
*
« Отговор #334 -: Март 24, 2007, 08:31:51 am »
100 игли.. хора, аз временно бях свикнала с мисълта.. ма това число ми боде очите просто...  8O

къде виждате колко са?
Във Варна в ин витро центъра в АГ-болница преди самата процедура си закупуваш една торба с консумативи и вътре са въпросните игли, както и упойки, спринцовки, лекарства, тест за бременност и т.н.
« Последна редакция: Март 24, 2007, 08:35:00 am от peta »
*
« Отговор #335 -: Март 25, 2007, 11:31:07 am »
Момичета, ето ви малко информация от извора. Следващо заседание на комисията - на 03.04.07 г. Така че за Великден сигурно доста от вас ще имат хубави новини! Стискам ви палци! Аз съм от закъснелите!

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #336 -: Март 26, 2007, 12:14:58 pm »
някой звъня ли днес в касата. аз цяла сутрин опитвам но не си вдигат тел
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #337 -: Март 26, 2007, 13:43:27 pm »
Аз звънях във Варнеската - нъцки..
« Отговор #338 -: Март 26, 2007, 17:07:28 pm »
И на мен не ми отговаряха  :twisted:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #339 -: Март 26, 2007, 17:08:18 pm »
И аз не можах да се свържа  :?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin