0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Тестове за овулация
« -: Януари 25, 2007, 08:25:07 am »
Добро утро, момичета! :D
Преди месец и половина претърпях лапароскопия, в която ми бяха отстранени ендометриозна киста от ляв яйчник с размери 4,8/4,5 см. и леко срастване на увреденият яйчник. По време на операцията док.  видял кръв в коремната кухина е и установил, че засегнатия яйчник е имал овулация същия месец. Мисля, това е достатъчно за първоначална информация. От този месец с мъжот ще започваме опити за бебенце. Въпросът ми е за тестовете за овулация - досега съм ползвала Clear Ovu Test, но честно да ви кажа не съм много убедена, че е добър. Чувствителноста му е 40Uml/ml - ниска ли е или е достатъчна? Преди операцията съм имала положителни резултати, но с много бледа, почти невидима лента, контролната лента си беше добре очертана. И друго, което ме озадачи - на упътването на теста пише да  не се ползва първата сутрешна урина. Вярно, че тя е наситена с минерали, соли и други отпадъчни вещества, но не е ли най наситена и с материал за теста? :?
Може ли да ми препоръчате и други марки тестове? :(
Мога, стига да искам.
Re: Тестове за овулация
« Отговор #1 -: Януари 25, 2007, 08:42:26 am »
Здравей мила! Не мисля че това което си видяла е положителен резултата...Теста се смята за положителен когато тестовата лента е същата по цвят или по-наситена от контролната...възможно е да се появи по-бледа от контролната лента чертичка,но това не е положителен тест...Най-добре прави тестовете следобед,с първата урина може да ти даде фалшив положителен резултата..преди да го направиш трябва да не си пила течности и да не си ходила до тоалетнатаоколо 2-3 часа...ще те посъветвам да правиш тестовете от отрицателен до отрицателен резултата така най-добре ще разбереш кога е бил пика на ЛХ...ако искаш мери и БТ така най-добре ще разбереш кога е била овулацията...Успех и скоро да стане бебенцето :)
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Re: Тестове за овулация
« Отговор #2 -: Януари 25, 2007, 14:09:27 pm »
Благодаря ти, Лори! Права си-трябва да почна да меря и БТ. А и трябваше да се досетя за тези мътни чертички.
Успехи от мен :P!
Мога, стига да искам.