0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bodi7878

Прогестерон
« -: Януари 25, 2007, 23:07:50 pm »
Привет на всички!
Днес правих изследване на прогестерон, но на бланката която ми дадоха от лаболаторията нямаше референтни стойности, а само резултат  31.25 нг/мл.
Искам да попитам,  в норма ли е тези стойност.
Изследването е правено на 21 ден от М.
Благодаря предварително :)
Re: Прогестерон
« Отговор #1 -: Януари 25, 2007, 23:40:37 pm »
Обади се в лабораторията да ти дадат референтните стойности. Ако нямаш тел - отиди на място. Така ще си спокойна, а ние няма да гадаем. Успех!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Януари 26, 2007, 07:36:28 am »
Привет на всички!
Днес правих изследване на прогестерон, но на бланката която ми дадоха от лаболаторията нямаше референтни стойности, а само резултат  31.25 нг/мл.
Искам да попитам,  в норма ли е тези стойност.
Изследването е правено на 21 ден от М.
Благодаря предварително :)
При > 15 нг/мл е имало овулация.
Мисля че резултатът е супер, но все пак трябват и реф.стойности.
21 ден от МЦ, кой ден след  О. ти е?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

bodi7878

« Отговор #3 -: Януари 26, 2007, 09:20:10 am »
Благодаря за бързите отговори  :D
Днес  ще дрънна един телефон до лоболаторията, да се разберем за тия стойности. Иначе изследването е правено на 8 ден след  О.
« Отговор #4 -: Януари 26, 2007, 10:28:22 am »
Да разбирам ли, че всяка лаборатория си има референтни стойности, защото на моята бланка има само една цифра и за нея е изписано "в референтна стойност". А така като гледам, май стойността и е ниска...  :?
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 10:32:35 am от Patricia »

*
« Отговор #5 -: Януари 26, 2007, 10:35:46 am »
Да разбирам ли, че всяка лаборатория си има референтни стойности, защото на моята бланка има само една цифра и за нея е изписано "в референтна стойност". А така като гледам, май стойността и е ниска...  :?

Toчно така. Различните лаборатории работят с различни материали и методи и дават различни референтни стойности. Затова е хубава да си пише направо на резултата от изследването каква е стойността. Ако забравят-звънете им и ги питайте!
Alexandra
« Отговор #6 -: Януари 26, 2007, 10:42:46 am »

Toчно така. Различните лаборатории работят с различни материали и методи и дават различни референтни стойности. Затова е хубава да си пише направо на резултата от изследването каква е стойността. Ако забравят-звънете им и ги питайте!
Благодаря за отговора и за информацията.Сега разбирам, защо на консултациите питаха защо няма реф. стойности на бланката.  :)

*

bodi7879

« Отговор #7 -: Януари 28, 2007, 12:26:39 pm »
Привет отново:)
Вече съм въоражена с референтните стойности на прогестерона. И ако правилно ги разчитам( за което не съм много сигурна  :P), то моят е високичък.
Вие какво ще кажете по въпроса, дали съм успяла да схвана нещо от тия съкращения и числа :D.

Ж.ФОЛ.Ф 0.15-0.70
ЛУТ.Ф.2.00-25.0
МЕНОПАУЗА0.06-1.60
М.0.13-0.97

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Януари 28, 2007, 12:29:28 pm »
Ами нали на бланката ти пише в реф. стойности?
*

bodi7878

« Отговор #9 -: Януари 28, 2007, 14:10:53 pm »
Много се извинявам ,че отново нахалствам с моите тъпи въпроси. Но моята лекарка е в отпуск и няма кого да попитам.
Да се притеснявам ли, че нивото на прогестерона ми е малко по- високо от посоченото в референтните стойности?
На бланката пише  31.25 нг/мл , а референтната стойност е до 25.0
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Януари 28, 2007, 14:43:45 pm »
Ами нали казваш, че на бланката пише - в реф. стойност, значи нещо е объркано.