0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

момичета слагам тази тема защото мисля че е хубаво всеки да изкаже мнение отностно дали е добре да ти бъркат на първия преглед при съмнение за бременност.крие ли риск за бебето според вас.Ако темата не е за тук,моля да ме извините
*
Какво имаш предвид под "вагинална камера"? Вагинален ехограф или камера, която ползват при хистероскопия и колпоскопия?

Вагиналният ехограф не е опасен. В началото на бременността е за предпочитане пред коремния.

Камерата: ако се ползва при хистероскопия, то тя се прави до 12 ден от началото на цикъла и няма опасност да си бременна. Ако се ползва за колпоскопия, аз лично бих предпочела да ми се направи пак до 12 ден от месечния цикъл, за да ми е комфортно. Така бих си записала час за цитонамазка и колпоскопия, че да ми се връзва с дните.
Alexandra
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
очевидно става дума за преглед с вагинален ултразвук.
не крие никакъв риск за бебето, нито при първия нито при последния преглед.
темата е обсъждана многократно. ако прочете Мели, с основание ще възрази на израза "да ти бъркат"...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Тази дискусия подхожда на форумите на бг-мама.
Вагиналния ехограф не би могъл да попречи на евентуална бременост в ранен етап. До първия триместър се препоръчва точно преглед с вагинален ехограф, защото визуализацията е по-добра.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Напълно съм съгласна lady_11!!! :D :D :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Прегледът с вагинален ехограф е изключително леко и щадящо проникване във влагалището, за разлика от това при секса.
По тази логика човечеството до сега да беше изчезнало.  :lol:

отностно дали е добре да ти бъркат
Винаги съм се чудела на употребата на този израз.
« Последна редакция: Януари 28, 2007, 11:42:44 am от Lali »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
"Да ти бъркат" - категорично против!
Да те преглеждат с вагиналния наконечник на ултразвуковия апарат - това да и дори е препоръчително в ранните срокове на бременността.

ако прочете Мели, с основание ще възрази на израза "да ти бъркат"...

отностно дали е добре да ти бъркат
Винаги съм се чудела на употребата на този израз.

Ама не, това направо е ... не знам как по-меко да се изразя, но си е неуважение първо към себе си. Аз познавам десетки гинеколози, а и вие двете също познавате една прилична бройка - и никой, НИКОЙ читав гинеколог не говори така, нито така възприема прегледа.

И обратна зависимост има - ако една жена не уважава себе си, много е вероятно и да попадне на лекар, който също няма да я уважава достатъчно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу