0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

гост

ПРОГEСТЕРОН?
« -: Януари 28, 2007, 12:17:44 pm »
На седми ден от овулацията прогестеронът ми беше 48 при референтни граници до 38,след което се разболях от грип и
сега чакам всеки момент да ми дойде,тестовете са отрицателни
и температурата ми спада.Въпросът ми е,възможно ли е да е имало
бременност,но да не се е развила заради грипа или този висок
прогестерон е някакъв хормонален проблем?
Пазете се от гадния грип!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: ПРОГEСТЕРОН?
« Отговор #1 -: Януари 28, 2007, 12:21:04 pm »
Дуфастон или утрогестан взима ли?
*

гост

« Отговор #2 -: Януари 28, 2007, 12:25:55 pm »
Не,нищо не съм пила освен витамин Е.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Януари 28, 2007, 12:27:58 pm »
Каквото било, минало, заминало. Гледай напред.
*

гост

« Отговор #4 -: Януари 28, 2007, 12:43:00 pm »
Много се надявах да съм забременяла с този висок прогестерон,но
явно ще оставя надеждите за следващия месец.
Приятен ден!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #5 -: Януари 30, 2007, 12:25:59 pm »
Ама това, че е висок прогестеронът, симптом на бременност ли е? Аз си мисля, че той си е винаги висок сле ову за 11-15 дни и после, ако няма бременност си спада и идва М. Не знаех, че като изследваш прогестерон, вместо ЧХГ, може да установиш бременност.

*

гост

« Отговор #6 -: Февруари 01, 2007, 08:25:05 am »
Аз изследвах прогестерона,за да видя дали съм имала овулация и
тъй като беше завишен си помислих ,че може да съм бременна,
защото незнам какава друга може да е причината за висок прогестерон.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2007, 10:43:35 am »
Аз изследвах прогестерона,за да видя дали съм имала овулация и
тъй като беше завишен си помислих ,че може да съм бременна,
защото незнам какава друга може да е причината за висок прогестерон.
Прогестерона ти е супер - това говори за добра функция на жълтото тяло и че е имало хубава яйцеклетка.
Единствено този хормон, ако е повече /над горна граница / не е толкова страшно и дори е добре./Като говорим само за 7-8 ден след О - когато е неговият пик/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Март 21, 2007, 12:18:44 pm »
I MOIA PROGESTERON E 48 I NE6TO PRI GORNA GRANICA 38.LEKARIA MI ZAPALI GLAVATA V4ERA KATO KAZA,4E PRI TOZI PROGESTERON SIGURNO SAM BREMENNA.TAZI SUTRIN NAPRAVIH KRAVEN TEST - REZULTATITE 6TE RAZBERA DOVE4ERA..NE SMEIA DA SE NADIAVAM,KATO ZNAM KAKVO RAZO4AROVANIE 6TE E NADEJDITE DA SE OKAJAT PRAZNI.TAZI SUTRIN BT MI BE6E 39,4...SPADNALA E:(SIGURNO NE SAM..
« Отговор #9 -: Март 21, 2007, 12:49:55 pm »
Моят е 27/на 21-ви ден, в лутеална фаза /, рефертните стойности из нета търсих, той като акушерката ми каза , че било в норма уж , ама ако съм бременна било много ниско.Не съм бременна. Та въпросът ми е 27 е в норма, нали, защото стойностите из интернет така плуват, че се обърках и притесних.
*
« Отговор #10 -: Март 21, 2007, 21:59:45 pm »
Мини, а защо на 21 ден от МЦ? Доколкото знам, прогестерона се изследва 7 дена след доказана овулация. И защо не са ти дали референтни стойности от лабораторията?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Март 22, 2007, 07:37:38 am »
I MOIA PROGESTERON E 48 I NE6TO PRI GORNA GRANICA 38.LEKARIA MI ZAPALI GLAVATA V4ERA KATO KAZA,4E PRI TOZI PROGESTERON SIGURNO SAM BREMENNA.TAZI SUTRIN NAPRAVIH KRAVEN TEST - REZULTATITE 6TE RAZBERA DOVE4ERA..NE SMEIA DA SE NADIAVAM,KATO ZNAM KAKVO RAZO4AROVANIE 6TE E NADEJDITE DA SE OKAJAT PRAZNI.TAZI SUTRIN BT MI BE6E 39,4...SPADNALA E:(SIGURNO NE SAM..
Това явно е грешка - Lapsus calami.
Дано да е станало  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #12 -: Март 22, 2007, 08:55:33 am »
Мини, а защо на 21 ден от МЦ? Доколкото знам, прогестерона се изследва 7 дена след доказана овулация. И защо не са ти дали референтни стойности от лабораторията?
Сия, изследването ми го правиха в кабинета на лекарката ми, от там са го пратили , доколкото видях листчето -в Кандиларов.ЗВъня вчера, нова акушерка май беше.Казва, ми-и-и-и, ако сте бременна, изключително ниско, на моето повтаряне, че не съм бременна тя си върти нейната плоча и да съм се обадела на лекарката в понеделник.
Вчера четох - горна граница в лутеална фаза е 56/някъде и по-малко/, но моето 27 следва да е в норма,нали?
Иначе овулация имах на 14-ти ден+7 дни= 21-ви ден от цикъла.
*
« Отговор #13 -: Март 22, 2007, 09:37:59 am »
Най-добре звънни в Кандиларов, за да ти кажат референтните стойности. Все пак, всяка лаборатория има различни. Или пък отиди при твоята лекарка и си вземи изследванията.
« Отговор #14 -: Март 22, 2007, 17:31:23 pm »
Аз мога да кажа референтни на Кандиларов,
правих ги миналата седмица:
0.035 - 59.00
 :D
« Отговор #15 -: Март 22, 2007, 19:02:41 pm »
И аз звънях-в норма си ми е :lol:
Само не разбрах защо акушерката повтаряше по телефона, че ако съм бременна е страшно нисък, иди обяснявай, че съм абсолютно наясно и съм чела. :D
*
« Отговор #16 -: Март 22, 2007, 19:14:38 pm »
И аз звънях-в норма си ми е :lol:

И на мен така ми изглеждаше, много се радвам.
*

Ана

« Отговор #17 -: Март 23, 2007, 10:37:05 am »
Не знач колко е редно, но моето ниво на прогестерон на 21 ден е 122,90!!! Какво ще кажете, момичета?
*
« Отговор #18 -: Март 23, 2007, 10:59:34 am »
И аз имам въпрос за прогестерона - на 22 ден ми е 16.21. Какво означава това? Ще ходя при доктор Владимиров другата седмица и съм сигурна, че той ще ми обясни, но просто нямам търпение...

« Отговор #19 -: Март 23, 2007, 11:30:09 am »
Pippi,
Тъй като и аз за кратко си задавах този въпрос, в крайна сметка /с помощта на момичетата от форумите/ стигнах до следните изводи:
1. Стойностите на Прогестерона са променливи и по-скоро индикативни за лекарското заключение /все пак по-високите се по-добри/;
2. Съществено е как се вписват в цялостната картина от резултати;
3. За да са източник на заключение, пробата трябва да е взета на 7-я ден след овулация.
След всичко това реших, че докторът си знае работата и е хубаво търпеливо да изчакам следващата среща с него.
 :D