0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ПРОГEСТЕРОН?
« Отговор #20 -: Март 23, 2007, 12:37:04 pm »
Мерси Мери!

и все пак, не е ли твърде ниска тази стойност (16.21) Аз се притеснявам, че яйцеклетката се опложда, но не мога да я задържа... не знам защо така съм решила, може да си внушавам... но се чудя дали тази стойност не е доказателство за моите опасения?

Ще изчакам да разбера от док, но ако все пак някоя от вас е наясно, може да ми пише:) Благодаря предварително

*
« Отговор #21 -: Март 24, 2007, 18:57:27 pm »
Явно и моя док се притеснява от същото защото ми изписа утрогестан. 2 пъти по 1 таблетка.

Някой друг да е вземал утрогестан?
« Отговор #22 -: Март 25, 2007, 01:55:30 am »
Явно и моя док се притеснява от същото защото ми изписа утрогестан. 2 пъти по 1 таблетка.

Някой друг да е вземал утрогестан?
Аз. Нисък ми е прогестерона...

*
« Отговор #23 -: Март 25, 2007, 11:59:17 am »
[/quote]

Как ти го предписаха?

На мен 1 сутрин орално и 1 вечер вагинално. Но като четох в листовката препоръчителните дози са доста по високи...
« Отговор #24 -: Март 25, 2007, 17:54:47 pm »

Как ти го предписаха?

На мен 1 сутрин орално и 1 вечер вагинално. Но като четох в листовката препоръчителните дози са доста по високи...
[/quote]Орално. По една сутрин и вечер. Ако ми закъснее да вземам до 3 пъти по 2 на ден.

*
« Отговор #25 -: Март 25, 2007, 18:37:41 pm »
Благодаря Патриша.

Дано и аз да стигна до 3 пъти по 2 на ден :)пожелавам го искрено и на теб :)
*
« Отговор #26 -: Март 25, 2007, 20:27:02 pm »
Нивеар, а твоя прогестерон колко е?

« Отговор #27 -: Март 25, 2007, 20:39:51 pm »
Благодаря Патриша.

Дано и аз да стигна до 3 пъти по 2 на ден :)пожелавам го искрено и на теб :)
Благодаря.  :)

*
« Отговор #28 -: Март 26, 2007, 09:04:09 am »
Нивеар, а твоя прогестерон колко е?

Не зная. Прогестерона ми е мерен само веднъж заедно с другите хормони на 4-5 ден от цикъла и тогава беше ОК.

Токущо си взех и витамин Е да пия. Нешо друго което трябва да се взема?:)
*
« Отговор #29 -: Март 26, 2007, 11:56:28 am »
 8O според мен не трябва да пиеш каквито и да е лекарстава след като нямаш доказана нужда от тях... прогестерона се мери седмица след овулацията, и доколкото знам при наличие на течност... откъде твоя доктор знае, че ти е нисък??? направи си нормално изследване, ако трябва смени док. е, ако нямаш успех този път, разбира се :) дано да имаш!

*
« Отговор #30 -: Март 26, 2007, 16:22:50 pm »
8O според мен не трябва да пиеш каквито и да е лекарстава след като нямаш доказана нужда от тях... прогестерона се мери седмица след овулацията, и доколкото знам при наличие на течност... откъде твоя доктор знае, че ти е нисък??? направи си нормално изследване, ако трябва смени док. е, ако нямаш успех този път, разбира се :) дано да имаш!

ОК, ще си направя изследване на прогестерона 7 дни след овулация - но няма ли да даде фалшив резултат при положение че вече 3 дни пия утрогестан?

Ще се обадя на д-р Стаменов - все пак той ми е истинския лекар, а дригия само ми следи състоянието.

Благодаря ти Пипи.
*
« Отговор #31 -: Март 26, 2007, 17:24:34 pm »
/quote]

ОК, ще си направя изследване на прогестерона 7 дни след овулация - но няма ли да даде фалшив резултат при положение че вече 3 дни пия утрогестан?

[/quote]

Стаменов ще знае най-добре!
Успех!

*
« Отговор #32 -: Април 01, 2007, 12:36:58 pm »
Честит празник!

Изчетох доста от това което всички сте писали за прогестерона и досега ми съвпадаха "симптомите" с вашите.

Проследихме спукването на фоликула с док, видяхме жълтото тяло и ми беше предписан утрогестан 2 пъти по 1 таблетка. В началото като започнах приема много ме боляха гърдите. Днес обаче 11 ден след овулация - нямам почти никаква болка - почти не са напрегнати.
На някой да му се е случвало? Как да го тълкувам?

Освен утрогестана вземам и 1 път аспирин протект и 2 таблетки Вит, Е.

Благодаря ви момичета!
*
« Отговор #33 -: Април 02, 2007, 10:09:37 am »
Аз не съм пила досега лекарства за увеличаване на прогестерона, защото засега търсим причината за ниската му стойност.
Нивеар, добре, че сте видели жълтото тяло, но измерихте ли прогестерона на 7 ден след овулацията?

*
« Отговор #34 -: Април 02, 2007, 10:32:23 am »
Не, пропуснах да попитам д-р Стаменов дали да си пусна изследване при условие че пия утрогестан...

Абе пак ме болят гърдите ама не са така напрегнати и издути като преди. Мъжа ми се шегуваше че гърдите ми изглеждали ли все едно са ми направени.
*
« Отговор #35 -: Май 04, 2007, 11:25:49 am »
Здравейте Денис, здравейте момичета! Бих искала вашето мнение за моите стойности на прогестерона, тъй като нямам търпение до следващата среща с доктора. Прогестерон=32.84, изследван вчера на 18-ти ден от цикъла (О. на 14-ти ден според мен и тестовете, т.е. 4 дни след О.), също вчера установена преминала О. чрез УЗ. Тук прочетох, че той се изследва на 7-ми ден след О., а при мен е на 4-ти?!..Моля за вашите мнения - добре ли е... и въобще има ли за какво да се притеснявам? Благодаря.
*
« Отговор #36 -: Май 04, 2007, 12:14:20 pm »
изследвай го пак на 7 ден след О. така не е показателно

*
« Отговор #37 -: Май 04, 2007, 17:37:02 pm »
Само да отбележа че лекар ми назначи това изследване, не е по самоинициатива. Днес ми пратиха резултатите (без тълкование разбира се) където видях че референтни граници за ЛФ са 5.3-86 nmol/l. От това си правя извода, че би трябвало всичко да е наред. :ask:
*
« Отговор #38 -: Май 04, 2007, 17:40:06 pm »
Принципно този резултат говори за много добро ниво на прогестерон.
обаче времето на изследване не е подходящото и затова не съм сигурна че е показателен.
Питай най-добре доктора, който ти го е назначил, щото все още имаш време да го изследваш 7 дни след О. при кого ходиш, ако не е тайна?

*
« Отговор #39 -: Май 04, 2007, 17:54:12 pm »
Пипи е права! Прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация.