0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Mardinia

Здравейте, всички  :D редовно следя темите, но не съм се регистрирала все още. Имам един въпрос и ако можете да ми помогнете много ще се радвам. Значи аз по принцип имам нередовен цикъл и понякога ми се случва да ми прескача месец, но в началото на следващия винаги идва. Ходила съм на лекар с надеждата да стане редовен, но след лечение в продължение от 2 години пак си остана същото. Така че приех факта, че ще си остане нередовен. Конкретно интересуваме възможно ли е човек да забременее ако ползва презерватив по време на секс? Напоследък ми закъснява, не че е необичайно, но се чувствам притеснена, леко подута и имам неутолим апетит... което е много странно за мен. Смятам да си направя тест за бременност, но все пак бихте ли ми казали, каква е опасността, ако въобще има такава. Благодаря, предварително! :)
каква е опасността, ако въобще има такава.

В този форум пишат момичета, които се опитват да забременият. Прояви малко толерантност и не наричай опитите им "опасност".

lb2f
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Конкретно интересуваме възможно ли е човек да забременее ако ползва презерватив по време на секс?
възможно е. ок 5% е вероятността. и на презервативите си го пише.
Цитат
 Ходила съм на лекар с надеждата да стане редовен, но след лечение в продължение от 2 години пак си остана същото.

на какъв лекар ходи. предполагам гинеколог. препоръчвам да посетиш ендокринолог - тодорова е добър вариант.
иначе въпреки че се опитвам да толелирам чуждите проблеми (а твоя не е малък) съм съгласна с по-горното мнение - не ти е мястото тук.
« Последна редакция: Януари 29, 2007, 20:00:26 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Вероятност от забременяване дори с презерватив винаги има, колкото и да е минимален, ако той е продупчен или се скъса  примерно.
каква е опасността, ако въобще има такава.

В този форум пишат момичета, които се опитват да забременият. Прояви малко толерантност и не наричай опитите им "опасност".

Не искам никого да обидя, просто исках да попитам по компетентни от мен  :)

[на какъв лекар ходи. предполагам гинеколог. препоръчвам да посетиш ендокринолог - тодорова е добър вариант.
иначе въпреки че се опитвам да толелирам чуждите проблеми (а твоя не е малък) съм съгласна с по-горното мнение - не ти е мястото тук.
Ходила съм на детски гинеколог в майчин дом, тогава бях на 16...

Мерси за отговорите все пак и късмет във всяко начинание  :bighug:
Illusion never change into something real...
*
Възможно е забременяване с презерватив!

Обаче без презерватив е още по-възможно!

Така че ползвай ВИНАГИ презервативи, хем да се спасиш и от полово предавани болести.

Иди отново на гинеколог, ако може гинеколог-ендокринолог и се опитай да си оправиш цикъла. Важно е жената да е винаги в добро репродуктивно здраве!

Тук искаме да забременеем и изчисляваме шансовете ДА СМЕ забременели, така че няма да сме ти от полза.

Alexandra
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
А сега на колко години си?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Възможно е да забременееш с презерватив. Направи тест за бременност. От аптеката - струва 3 лв.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Съвет - като свърши приятелят ти, вземаш презерватива и го пълниш с вода - ако  започне да пръска от някъде, значи има дупчица и трябва да вземеш допълнителни мерки за предпазване от забременяване. Случвало ми се 2 презерватива от една кутийка Дюрекс да имат дупки, а уж са скъпи и качествени. Но това беше по времето, когато още не бяхме започнали да мислим за бебета :( Пих постинор и не съм забременявала :( Де сега да можеше да стане така бебето, хоп и готово...
И не се сърди на момичетата - ние тук толкова силно искаме бебе, че ни боли от въпроси, като твоя. Успех - за сега в предпазването, а някой ден - в забременяването :)

Сега съм на 19  :) и все още не мисля за бебе, въпреки винаги съм искала да имам, но ми е още рано  :) и приятеля ми мн се тревожи...
Съвет - като свърши приятелят ти, вземаш презерватива и го пълниш с вода - ако започне да пръска от някъде, значи има дупчица и трябва да вземеш допълнителни мерки за предпазване от забременяване. Случвало ми се 2 презерватива от една кутийка Дюрекс да имат дупки, а уж са скъпи и качествени. Но това беше по времето, когато още не бяхме започнали да мислим за бебета :( Пих постинор и не съм забременявала :( Де сега да можеше да стане така бебето, хоп и готово...
И не се сърди на момичетата - ние тук толкова силно искаме бебе, че ни боли от въпроси, като твоя. Успех - за сега в предпазването, а някой ден - в забременяването :)
Да питам какво е постинор, той за какво служи... ако можеш да ми обясниш, ще се радвам  :)
Благодаря за разбирането на всички  :bighug:
Това са 2 хапченца които се пият мисля че беше до 24 часа след половия акт...те предпазват от забременяване...можеш да си ги купиш от всяка аптека мисля че бяха около 10 лева...
*
Постинор е медикамент, който се пие до 24 часа след полов контакт с цел да предотврати нежелана бременост. Например, ако установиш, че има проблем с презерватива.
Аз съм пила два пъти като млада, преди 12-14 години. След втория път получих кървене, то си го пише е и в упътването, че може да се получи леко кървене. Но кървенето бече доста силно и се наложи да отида на гинеколог. Лекарката тогава ми каза, че постинор не трябва да се пие от нераждали жени. От тогава не съм пила. Това съм го запомнила така и затова ти препоръчвам да се консултираш с лекар преди да пиеш постинор.
Да питам какво е постинор, той за какво служи...

Погледни това :):
http://www.ladypill.com/what.php
*

лили

• 2151
Сега съм на 19  :) и все още не мисля за бебе, въпреки винаги съм искала да имам, но ми е още рано  :) и приятеля ми мн се тревожи...

рано ти е за бебе но не ти е рано да посетиш лекар заради основния ти проблем - този с цикъла. колкото по-бързо толкова по добре. както вече ти писах катя тодорова е чудесен избор.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Благодаря, за информацията, златни сте  :grouphug2:

рано ти е за бебе но не ти е рано да посетиш лекар заради основния ти проблем - този с цикъла. колкото по-бързо толкова по добре. както вече ти писах катя тодорова е чудесен избор.
Щом ми я препоръчваш, ще ида, но как бих могла да се свържа с нея  ? :)
*

лили

• 2151
0888 40 82 03 - катя тодорова
можеш и направо да си запишеш час на 952 36 00. като се обадиш на който и да е от телефоните попитай за точния адрес на кабинета. в района на пирогов е но не знам точен адрес. не работят с направления.
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 13:54:52 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Добре , Мерси  :blob10:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
за Постинора-пие се не повече от 2-3 пъти в годината,така че не прекалявай с него.Пиша го,защото работя в аптека в Студентски град и идвам много момичета,които явно не знаят този факт и го ползват доста често,а после имат проблеми и се чудят от къде.
<br />
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Да питам какво е постинор, той за какво служи... ако можеш да ми обясниш, ще се радвам  :)

Постинор е препарат за спешна контрацепция - т.е. да се предпазваш от забременяване в условия на спешност, примерно скъсан презерватив. Лично за мен е каруцарски начин за предпазване от бременност. Съветвам те да отидеш при гинеколог, хем ще си направиш профилактичен преглед, и да го помолиш да ти разясни видовете контрацепция. Има много по-съвременни и съответно по-малко рискови начини за целта.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада

Ходила съм на детски гинеколог в майчин дом, тогава бях на 16...

Не бях чувала за детски гинеколог. Наистина ли има такива специалисти?