0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

10 месечна бременност
« -: Май 16, 2005, 08:39:26 am »
Интересува ме някой да е чувал за такова нещо. Само не ми се смейте.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
10 месечна бременност
« Отговор #1 -: Май 16, 2005, 08:59:20 am »
А какво ти какво си чувала?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: 10 месечна бременност
« Отговор #2 -: Май 16, 2005, 20:05:19 pm »
Цитат на: Tutto
Интересува ме някой да е чувал за такова нещо. Само не ми се смейте.

В какъв смисъл, не мога да разбера.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
10 месечна бременност
« Отговор #3 -: Май 17, 2005, 07:12:25 am »
ами лекарите изчисляват бременността в лунарни месеци, и понеже един лунен цикъл е 28 дни а бременността е 280 дни то девети месец (календарен) отговаря на 10-ти лунарен.

друго възможно обяснение е само теоретично: при преносване до 14 дни се смята за нормално, сега не мога да го сметна, но май тогава вече се влиза в 10-ти месец. не че такова нещо реално (поне според мен) може да бъде, по-скоро подобно разминаване идва от по-късната овулация на жената и по-голяма дължина на цикъла, а за термин на раждане се взема първия ден от последния цикъл. ако овулацията е била не на 14 ден (идеален 28-дневен цикъл), а на 30 ден, то фактически бременността пак си е нормална, ама стават не 280 дни, а примерно 296 и така. то по нашето законодателство се допуска и бременност до 300 дни (това е при доказване на бащинство). ама както казах това е само теоретично обяснение (и донякъде моя измишльотина)...:)
@ целува всички във форума и им желае щастие

http://www.bgphoto.net/Arabidopsis/
http://s9.bg.bitefight.org/c.php?uid=69366
10 месечна бременност
« Отговор #4 -: Май 17, 2005, 12:58:47 pm »
Абе някои жени са простички, та понеже мъжът ми твърди, че една там е родила в десетия месец, та си мисля, че е станало голямо недоразумение. Мерси все пак за изчерпателния отговор.