0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кога усетихте бебчо да мърда във вас.
« Отговор #40 -: Февруари 01, 2007, 17:01:50 pm »
Защо не се възмути в темата за колограмите в "на кафе", а тук - да? Защото там пишещите не бяха бременни ли? Ами качването на много килограми за кратък период (голям корем) си е рисково и това момичетата трябва да го знаят, много повече от да си обменяме диети, много от които драстични и направо страшни за организма в "на кафе".

Просто тази тема не съм я чела. Както и темата за цигарите не следя. И много други теми. Ако я бях прочела и бях сметнала, че е неразумна и обидна, бих си го казала. Едно е да пуснеш тема "бързо напълняване в ранна бременност, опасно ли е?", а друго "коремчетата" и там чурулик-чурулик кой колко килца бил...

Както вече казах ПРАГЪТ НА ПОНОСИМОСТ на болка е различен при всеки. Ти и Мимка реагирате по един начин, 20 други жени са натъжени в момента.

Alexandra
*
« Отговор #41 -: Февруари 01, 2007, 17:05:45 pm »
Мари, мила зАбрави.
Стига къса нерви, безмислено е, драга ми съ-годзило (прочети предишния ми пост).

В очакване ....
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #42 -: Февруари 01, 2007, 17:09:40 pm »
Цитат
Мари, мила зАбрави.
Стига къса нерви, безмислено е, драга ми съ-годзило (прочети предишния ми пост).

Фани, не е до забравяне, до толерантност и такт е.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #43 -: Февруари 01, 2007, 17:10:20 pm »
малко офф,но е във връзка с етиката.Какво бихте направили,ако бременна е написала нещо,което според вас е обезпокоително,а не радостно -бихте ли и казали за притеснението си или бихте замълчали ,за да не я стреснете евентуално?Дано ме разбрахте,че съм пред една дилема тук. :(
<br />
*
« Отговор #44 -: Февруари 01, 2007, 17:18:03 pm »
Marie, пак казвам - съжалявам, че нараних, не исках и що се отнася до мен, повече няма да се повтори!
z22, аз бих, особено ако е сериозно "обезпокоително", което си има нужда от лекар.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #45 -: Февруари 01, 2007, 17:21:42 pm »
Цитат
малко офф,но е във връзка с етиката.Какво бихте направили,ако бременна е написала нещо,което според вас е обезпокоително,а не радостно -бихте ли и казали за притеснението си или бихте замълчали ,за да не я стреснете евентуално?Дано ме разбрахте,че съм пред една дилема тук.

Бих казала, тактично и дори малко уклончиво, с пояснението , че не съм лекар акушер - гинеколог. Бих я посъветвала да потърси специалист за помощ. Ако е нещо много сериозно, бих писала на лични, но при всички положения бих предпочела да я стресна, отколкото да стане нещо, което съм могла да предотвратя. Поне така мисля аз.
*
« Отговор #46 -: Февруари 01, 2007, 17:24:07 pm »
Линията наистина е много тънка и винаги има опасност някой някога да нарани, раздразни, па макар и неволно!
Всеки избира къде да пише и къде да чете, на кого да съчувства, с кого да се засмее, с кого да поплаче... За такт стана въпрос! Хм!
На мен понякога ми се струва, че и новината за самата бременност наранява някого някъде. И какво? Дайте да дефинираме какво можем и какво не можем да пишем!
Ами защо си слагаме лентички тогава - и това може да вади очите на някой непрекъснато - но, защото тръпнем всеки момент и защото броим всеки ден и следим всеки най-малък знак, че нещата може би вървят добре - и искаме едни такива глуповати неща като лентички с цветчета и бебчета да ни напомнят за чудото, което се случва с нас!
Това значи ли, че всеки месец ще честитим месечинките (да са ни живи и здрави, просто давам пример) на така желаните бебчета на вече мамите, а пък на другите, които виждаш ли не са толкоз много изстрадали (а как знаем кой колко?) ще им кажем - стига - не ни интересуват ваште пърхащи пеперуди!
Не са ми и на мен по сърце излишните теми - но като говорите за такт - бъдете тактични... Че, да не звучи като в един стар виц - "О, жено, ти не бъркай ситуацията с боя"
Извинете, ако съм наранила някого - исках да споделя мислите си.
*
« Отговор #47 -: Февруари 01, 2007, 17:30:12 pm »
Зори, не знам...
много ми е сложно. Бях пред подобна дилема преди една година, ако си спомняш, когато описвах патилата на моя приятелка при ин витро процедура в една столична клиника.
Тогава не спестих опасенията си - оказах се права, за огромно мое съжаление... Но единствено си спечелих прякора - "професора"
От друга страна, май ако не кажеш и да не дава господ се окажеш права, няма да си простиш сама на себе си, че си мълчала.
Има начин да споделиш притесненията си. Когато си искрен, хората го разбират, кажи и, че си минала през ада и не пожелаваш на никого и една хилядна от твоето страдание. Затова, без дасе притеснява и да се шашка, да направи това и това...

Лейди, права си,  и аз мисля, че е проява на лош вкус.... ама не си струва да го коментираме толкова задълбочено...  :lol:
В очакване ....
« Отговор #48 -: Февруари 01, 2007, 17:42:12 pm »
Басси!!! Невероятния егоизъм.... Наистина този сайт и форумът към него са място за всичко друго, но НЕ и ЗА ЧУРУЛИКАНЕ!!!!
Сещам се за онзи ден, вечерта отидох на рутинен преглед за проследяване. Предполагах, че няма да има почти никой. Да, ама не - като излязох от асансьора и хоп - поне десетина погледа, жадни, възхитени, ококорени, гладни, тъжно- лелеещи, привлечени от магнита под блузата ми  се впиха в мен.
Аз какво? Може би трябваше да се изпъна, та да ми изпъкне още повече корема, още повече - ето, вижте ме, аз съм супержената, а вие, ех, горките вие....
Може би, там, в чакалнята пред кабинета и онези жени, трябваше да да покажа с поглед и стойка колко ми е чуруликаво настроението ли???
Почувствах се неудобно, защото този поглед ми е познат от повече от десет години!!!! Самата аз съм гледала така и съм си мислела... каквото всяка от нас си е мислела и още да не са ти уруки, пу-пу-пу....

То бива егоизъм, бива, ама това... думи нямам... направо съм отвратена.
« Отговор #49 -: Февруари 01, 2007, 17:46:10 pm »
ок извинявайте,ако искате заключете темата.Просто исках малко добро настроение да внеса,но явно се засягате.И искам да кажа,че не се оплаквам,че съм повръщала и т.н.Целта ми беше да споделим радостните моменти в развитието на една бременост.Съжалявам Мари ако съм те обидила.Но не мисля,че е вредно и тук да има безгрижно чуруликане.Освен,че се подкрепяме и си казваме мъката мисля,че трябва да има и хубави емоции.И СМЯТАМ,ЧЕ И АЗ СЪМ СИ ИСКАЛА ТОВА БЕБЕНЦЕ И СЪМ СИ ДАЛА ВСИЧКО ЗА НЕГО И НЕ СЕ ОПЛАКВАМ А ПО СКОРО ПРИТЕСНЯВАМ ДАЛИ ЩЕ ИЗКАРАМ ДОКРАЯ.ВСЕКИ ДЕН СИ ВИКАМ И ТОЗИ ДЕН МИНА ОЩЕ МАЛКО ДА ОСТАНЕ ПРИ МЕН.И АЗ ИМАМ ПРОБЛЕМИ С БРЕМЕНОСТА.НО ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.ЗАКЛЮЧЕТЕ ТЕМАТА АКО ИСКАТЕ.

Нещо твърде се съмнявам, че като чуруликаш колко си бременна ще оправиш настроението на небременните.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #50 -: Февруари 01, 2007, 17:48:02 pm »
Линията наистина е много тънка...
да така е. и ако сам не я вижда човек колкото и да му я показват другите пак няма да я види. тази тема го доказва.

зори, ако аз бях бременната бих предпочела да знам за опасенията на един грамотен човек, какъвто си ти.
но бих предпочела да не чувам че след вливане на имуновенин трябва да почакам 6 месеца да ми се изчисти организма защото и след спонтанен аборт толкова е необходимото време за възстановяване. какво е общото м/у спонтанен аборт и вливане на имуновенин така и не ми бе обяснено от капацитета.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #51 -: Февруари 01, 2007, 17:53:50 pm »
Какъв егоизъм? Не разбирам за какво говориш. Жадни да - да се почувстват майки, да се почувстват щастливи, а ти вместо да се чувстваш щастлива, си се почувствала ВИНОВНА?! Ето това не разбирам, не може щастието на другите да те кара да се чувстваш нещастен и ако е така, не са виновни другите, а ти самата! За какво пъчене, за какво злорадстване, за каква "супержена" става дума? Таква неща ето сега чувам от вас, не мога да повярвам, че точно тук и точно от тези момичета ще го чуя. :(
Аз не се чувствам виновна за нищо, искрено и с цялото си сърце пожелавам и се надявам за всички, скоро да се прехвърлят точно в тези "пърхащите" теми. Ако това според теб е егоизъм, че аз се чувствам щастлива, докато има хора, които страдат - добре, аз съм най-големият егоист на света! Не си мисли, че съм безчувствена - дни наред страдах и с Viarvam и с z22, тайничко си поплаквах и заради нея да си призная, и с много други момичета, но нещастието е временно и те и аз и всички други си заслужаваме щастието и когато се случи, да те нарекат ЕГОИСТ и да се чувстваш ВИНОВЕН си е просто нечовешко!
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 17:58:24 pm от Lan »
*
« Отговор #52 -: Февруари 01, 2007, 17:56:33 pm »
Нещо твърде се съмнявам, че като чуруликаш колко си бременна ще оправиш настроението на небременните.

Ако щеш вярвай, но точно в дните, когато ми е било най-криво съм влизала в "Дългоочаквана бременност", чела съм поздравителни и "чуруликащи" теми и съм си казвала - че надежда винаги има. Действаха ми много ободряващо.
*
« Отговор #53 -: Февруари 01, 2007, 18:01:13 pm »
Коринка, злато, да не изпадаме в другата крайност  :)

Стига девойки, че зациклихме. Да не се делим на "благороднички", които се радват и на зли харпии (визирам себе си Мари и Лейдито :P), които злобеят. Че на всичкото огоре и две от харпиите са бременни в момента  :lol:. Повярвайте ми безкрайно се радвам на всяка новина за бременност или раждане. Това ме зарежда и прави хубав целият ми ден. Най-малкото, че дава надежда и на мен. Но не си падам по лиготиите, това е...

На мен понякога ми се струва, че и новината за самата бременност наранява някого някъде. И какво? Дайте да дефинираме какво можем и какво не можем да пишем!

Последно, което пиша по темата, защото наистина мисля, че говорим на различни езици.

Няма момиче тук, в това съм убедена, което да не се зарадва на новина за бременност или майчинство на някоя от нас.

Информация за страхове, мисли, въпроси и споделен опит от всякакъв порядък, свързани с безпроблемното протичане на бременността са безкрайно полезни тук.

Информация за страхове, мисли, въпроси и споделен опит от всякакъв порядък, свързани с отглеждането на децата ни също са полезни и искрено се надявам тези и горните разговори  да продължават.

Теми, които са от вида - "ох качих 3 кила за тая пуста бременност" , или "приятно е да усетиш как рита бебето, нали?", според мен са проява на лош вкус.

НО СЪМ УБЕДЕНА, че всякакви мнения трябва да има. Както обаче някой може да пише "днес мъжът ми ме цунка по коремчето и ме нарече палава дебеланка, а пък бебчо ритна в отговор", така и друг може да напише "алоооо, съобразявай се какво и къде пишеш".

Момичета, важно е да не забравяме, че ние сме си ние! Важни сме си една за друга, заради подкрепата, която си оказваме - преди, по време на,  и след бременността.
Зачатие е може би най-културния и интелигентен сайт, който познавам и наистина за мен е чест да пиша в него и да познавам момичетата, които пишат тук. Няма простотии, няма злобни намеци, няма завист, няма правописни грешки  :lol:.  Да не го забравяме...

Прегръщам ви всичките
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 18:06:00 pm от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #54 -: Февруари 01, 2007, 18:02:14 pm »
Зори, сложна ситуация, ако бях аз бих искала да ми се каже, а аз да преценя, но пък има хора, с които би си навлякла враждебност и които не обичат да им бъде разваляно настроението и рахата.
Може би има начин, да е съвсем деликатно, "случвало се е подобно на една приятелка, да речем, и при нея нещата не са се развили добре, но не се притеснявай при други 2 в подобна ситуация всичко беше ОК, но просто е добре да се вземат мерки за всеки случай, хем ти да си спокойна, хем ако има начин да се претоврати". нещо такова. И пак ти казвам зависи от проблема, зависи от приятелката. Ти можеш да прецениш най-добре.

По развоя на темата: линията наистина е тънка кое дразни и кое не, да не говорим, че за един и същ човек, в зависмост от настроението и ситуацията едно и също нещо би го подразнило в единия случай, в другия не. Просто трябва да се внимава, каквото пишете си представете, че го четат и момичета, които биха били наранени - по-скоро без излишен патос, преекспониране на бременността и майчинството повече отколкото е нужно за нормалния ход на дискусията и съобразяване с чувствата на околните. Аз поне така го чувствам - тук сме основно за да си обменяме информация.
« Отговор #55 -: Февруари 01, 2007, 18:06:26 pm »
Лан, ако обичаш, не слагай в устата ми неща, които не съм казвала.
Също така те моля, да бъдеш така добра да не мислиш от мое име или да вадиш заключения за това как съм се чувствала.
*

naty_84

• 193
  • Искай нещо много силно и то се сбъдва.Повярвайте
« Отговор #56 -: Февруари 01, 2007, 18:10:49 pm »
Ама защо си мислите ,че незнам какво е да видиш бремена жена и да не ти стане кофти,че ти не си все още.Защо си мислите,че незнам какво е да искаш бебе а да не можеш.Мислите,че ми е много приятно като чуя,че някой е направил спонтанен аборт.Ми нали и аз мога да съм на нейно място,Когато бях в болницатаедно момиче загуби бебето си в 6 месец,мислите ли че не съм плакала с нея цяла нощ.Толкова криво ми беше,а тя милата едвам въздух си поемаше.Карате да се чувствам виновна,че съм бремена.Извинявайте.Явно съм сбъркала,че пуснах тази тема,но видях че има и по-глупави теми от моята.Повярвайте ми ако знаех,че така ще реагирате нямаше да пусна тая тема.Но според мен за дънките ли какво беше е по тъпа темата.И не мисля,че е уместно да се казваме такива думи и да се дърляме.Все пак всеки има право да пусне такава тема.Коринка не съм егоистка,никога не съм била,просто не се усетих,че може да обидя толкова много хора.

[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://
*

naty_84

• 193
  • Искай нещо много силно и то се сбъдва.Повярвайте
« Отговор #57 -: Февруари 01, 2007, 18:11:34 pm »
Басси!!! Невероятния егоизъм.... Наистина този сайт и форумът към него са място за всичко друго, но НЕ и ЗА ЧУРУЛИКАНЕ!!!!
Сещам се за онзи ден, вечерта отидох на рутинен преглед за проследяване. Предполагах, че няма да има почти никой. Да, ама не - като излязох от асансьора и хоп - поне десетина погледа, жадни, възхитени, ококорени, гладни, тъжно- лелеещи, привлечени от магнита под блузата ми  се впиха в мен.
Аз какво? Може би трябваше да се изпъна, та да ми изпъкне още повече корема, още повече - ето, вижте ме, аз съм супержената, а вие, ех, горките вие....
Може би, там, в чакалнята пред кабинета и онези жени, трябваше да да покажа с поглед и стойка колко ми е чуруликаво настроението ли???
Почувствах се неудобно, защото този поглед ми е познат от повече от десет години!!!! Самата аз съм гледала така и съм си мислела... каквото всяка от нас си е мислела и още да не са ти уруки, пу-пу-пу....

То бива егоизъм, бива, ама това... думи нямам... направо съм отвратена.

[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://
*
« Отговор #58 -: Февруари 01, 2007, 18:14:17 pm »
Нати, не се чувствай виновна, темата е по-скоро принципна, просто се разви дискусията в твоята тема, не е лично, уверявам те :)
« Отговор #59 -: Февруари 01, 2007, 18:16:24 pm »
Да, Нати, стана като в приказката "От нищо- нещо".