0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В къщи или в болница при усложнения?
« -: Януари 31, 2007, 21:03:40 pm »
Здравейте,за първи път се решавам да пиша във форума ,но мисля,че стигнах до пълна безизходица.Преживях спонтанен аборт в 8 г.с.след много дълго чакана бременност.В 6-та г.с. започна леко зацапване,пих дуфастон,биха ми прегнил,лежах в къщи,но ,уви,на 31.12 вечерта всичко  приключи.Шокът е много голям,това всеки го знае ,и поне искаш следващия път да не повториш някоя грешка.Та за какво конкретно е въпросът ми:Пациент съм на частна клиника и съм възхитена от абсолютно всичко там.Не искам и да си помислям да се обърна към друг лекар.Но ,дай Боже ,отново да забременея,ако се наложи да лежа за задържане,май такова наблюдение има само в държавните клиники.Стана много объркано и не знам дали ме разбирате какво точно ви питам?Тук не става въпрос за лиготии от рода лукс,битови условия,екстрии т. н.За последните 5г съм лежала 4пъти в държавни болници и не искам да ви описвам с какво съм се сблъсквала.И ако тогава това е касаело само мен,то в случая решението ми ще засяга и това дали бих опазила бъдещото си дете.
Посъветвайте ме ,сблъсквал ли се е някой с подобен проблем?
Какво по-различно правиш ако лежиш в болница,освен да си пиеш лекарствата и да пазиш покой?
Може ли в началните срокове на бременността изобщо с нещо да се помогне?
А има и жени,които лежат по време на цялата бременност-как да избираш между доказано качество и някаква мнима сигурност,защото в болниците съм се сблъскала с толкова абсурди,че не съм убедена,че ако се наложи,дори и да съм в болница ще получа адекватна реакция.
Моля би споделете опита си.
« Последна редакция: Януари 31, 2007, 21:26:17 pm от Мели »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Частни или държавни клиники при усложнения?
« Отговор #1 -: Януари 31, 2007, 21:06:15 pm »
Направи имунологични и генетични изследвания.
Аз съм "за" големите болници.
*
Re: Частни или държавни клиники при усложнения?
« Отговор #2 -: Януари 31, 2007, 21:22:41 pm »
Аз също съм "За" големите болници. Разлика между това да лежиш в къщи и в болница е в присъствието на квалифициран персонал, който е там, за да ти помогне при нужда. Вярно, че условията в държавните болници не са като в частните, но пък откъм специалисти са доста по-напред. И тъй като казваш, че искаш да предпазиш бъдещото си дете, само ще спомена, че доколкото знам, най-модерната неонатология е във Майчин дом. А иначе и аз 2 пъти съм лежала в  МД и не съм доволна от някои специалисти, които работят там, но това според мен не трябва да хвърля петно на цялата болница.
Re: В къщи или в болница при усложнения?
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2007, 09:22:49 am »
Момичета,благодаря ви ,че се отзовахте толкова бързо.Не исках да споменавам имена ,за да бъда максимално коректна и за да не се получи нещо като реклама за едни и оплюване на други,но май ще се наложи,защото нещата извън София са коренно различни.
Аз съм от Пловдив и нищо не може да ме убеди,че мога да получа адекватна гинекологична помощ някъде другаде ,освен в Торакс.Изобщо не визирам условията или лукса,а именно качеството на работа.
Тук нямаме особено голям избор-или Торакс ,или ВМИ.Не казвам,че там няма добри специалисти,но съм лично потърпевша и съм убедена,че не е от значение колко много знаеш,след като не полагаш елементарни грижи за пациента си.За какво са ти тогава всички титли,дисертации и т.н.?
10 г бях пациент на едно от "светилата " там.Всяка година профилактични прегледи,естествено на частен прием,не съм си и помисляла друго.Имах "раничка",която първо беше третирана с Прополин и "изчезна" след лечението,защото такива трябваше да са резултатите за статистическото проучване.Слагам кавички,защото изчезването се установи без преглед.След няколко години се наложи"горене" на раничката и всичко това БЕЗ НИТО ЕДНА ВЗЕТА ЦИТТОНАМАЗКА!!!!!!!!Осъзнавате ли колко абсурдни неща ви пиша,но за съжаление е самата истина.Е,приключих с диагноза карцином на шийката.В Торакс ми спасиха ,хайде да не използвам силни думи,но ако не живота,то поне детеродните възможности,защото според предишната ми лекарка нещата търпяха отлагане.
Е,след всичко това мисля,че ще ме разберете-как да бъда спокойна там.Да не говорим за всички други абсурди.Извинявам се,че стана толкова дълго,но съм напълно объркана .
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2007, 09:47:15 am »
здравей!

първо, в начална бременност няма много какво да се направи за задържане, освен да се изпишат стандартните утрогестан, но-шпа и лежане. там природата решава. така че, едно лежане в болница е напълно безсмислено, според мен.

за по-напреднала бременност, нещата не са точно така. там вече има повече какво да се направи и ако се налага - по-добре е в болница. въпросът е, че в големите, специализирани болници, също може с дни никой да не ти обърне внимание, зависи как се падне. ако ти си от Пловдив, аз с две ръце бих ти препоръчала да се довериш на Торакс, стига да можеш да си го позволиш финансово, разбира се.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2007, 22:45:44 pm »
      За специалистите и квалифицирания персонал - има ги и в големите болници,има ги и в частните.Абсурдите също.Гаранция няма.
 Може да си плащаш като поп и пак да се подиграят с теб,както стана и с мен при добре известна докторка.Но сестра ми пък лежа в държавна и беше повече от доволна от лекарите,които се грижеха за нея.
      Така,че всичко е въпрос на избор и малко късмет според мен.
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2007, 12:32:09 pm »
 Аз мисля,че независимо дали бременността е начална или напреднала, болницата е за предпочитане пред стоенето вкъщи.Най-малкото, защото там не ти остава нищо друго освен да лежиш и да спазваш докторските предписания, а у дома щом се почувстваш по-добре ставаш по-смел и не се пазиш достатъчно.....Това ,разбира се, докато отмине тревогата :)
*
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2007, 15:12:51 pm »
Аз мисля,че независимо дали бременността е начална или напреднала, болницата е за предпочитане пред стоенето вкъщи.Най-малкото, защото там не ти остава нищо друго освен да лежиш и да спазваш докторските предписания, а у дома щом се почувстваш по-добре ставаш по-смел и не се пазиш достатъчно.....Това ,разбира се, докато отмине тревогата :)
И аз съм за болницата от собствен горчив опит :( Имам един спонтанен аборт след неслушане на наблюдаващия гинеколог и отказ да отида в болницата.  :( Втория път обаче веднага хукнах към АГ-то, след като каза, че трябва  и до началото на 37г.с. излизах от нас само да ходя при него на консултации и резултатът е налице. :D
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2007, 17:45:30 pm »
Аз съм с два аборта в 16 и 23 гс. И двата пъти бях в голями държавни болници където уж големите специалисти не си мръднаха пръста да ми помогнат нито преди нито след. Третия път бях на часно. След правилна диагноза и лечение дори не ми се наложи да лежа в болница. Е в къщи си полежах ама то не е като болница.
« Отговор #9 -: Февруари 05, 2007, 20:02:44 pm »
тАз съм с два аборта в 16 и 23 гс. И двата пъти бях в голями държавни болници където уж големите специалисти не си мръднаха пръста да ми помогнат нито преди нио след. Третия път бях на часно. След правилна диагноза и лечение дори не ми се наложи да лежа в болница. Е в къщи си полежах ама то не е като болница.
Ето,точно това имах предвид като поставях въпроса и много благодаря на всички,които се включиха.Не веднъж съм била свидетел на пълно бездействие/не искам да използвам по-силни думи/,защото в държавните болници отговорността е колективна,всеки прехвърля топката на другия и това да загубиш пациент е част от работата.Докато при частните клиники жсеки един скандал би могъл да бъде пагубен.Не само заради това,но и поради куп други причини грижата за пациента е на съвсем друго ниво.
« Последна редакция: Февруари 05, 2007, 20:04:34 pm от Мели »
« Отговор #10 -: Февруари 05, 2007, 20:28:57 pm »
Аз пък лежах два пъти в т.н. "държавна" болница и благодарение на докторите там, засега нещата са под контрол. Мисля,че изключения има във всеки от двата случая
« Отговор #11 -: Май 21, 2010, 14:17:15 pm »
Лежал ли е някой в "Майчин дом" Варна за задържане. Знам, че е 25 - 30 лв. на ден, но за 10 - 20 дни ще го преживеем. Посъветвайте ме. Къде може да се лежи за задържане в държавна болница в Североизточна България? АГ - Варна? Русе? Шумен? Споделете, моля.