Момичета, притеснена съм и търся съвет.
С мъжот пробваме да направим поколение от близо две години. При мен излезе проблем - ендометриозна киста, последва операция и за сега всичко е наред. Питанката ми е за мъжа ми. С него сме заедно от вече 12 години и 96 година имаме една прекъсната по наше желание бременност. Де да можеше да стане сега, но... Как да е, заради този факт (старата бременност) док. счита, че не е нужно да се прави спермограма - изключително малка била вероятността нещо да се е променило при него
. Пък аз не съм съгласна - съпруга ми е подводничар, работи при високо налягане, въздуха им е наситен с до 70% процента водород, той пуши като комин (пробва да откаже цигарите ама този мерак го държа точно 20 дни). А и док. се изказа по въпроса за спермограма пред него и нали се сещате сега колко ми е трудно - дай да направим - ама ти нали чу при мен всичко е наред и така до без край. Аз ще се преборя с мъж ми, и с док разбира се - имаме час за 13.02. Конкретно питанакат ми е - влияе ли налагянето и водорода на репродуктивните функции при мъжа? Преди време ях чела някъде (ама ако се сещам къде), че стерилитета е професионално заболяване при подводничарите. Абе трудно забременяват всички съпруги на колеги на мъжа ми ...