0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ДАЛИ СА ЛОШИ НОВИНИ ИЛИ ПАК ГРЕШКА
« -: Февруари 02, 2007, 12:30:21 pm »
Здравейте момичета!Бях писала в друга тема, че ми присъдиха липса на овулация.
Имам лоши новини. Днес на 16 ден не се видя никакъв доминантен фоликул в нито единия яйчник. Бях споменала,че на 13-ти ден имах фоликул 13 мм. Днес докторката каза,че фоликула не нараствал а започнал регресивно развитие. Станал бил 8 мм. Вече си потвърдила,че съм нямала овулация.
Изписа ми да пия 10 дена дуфастон и като ми дойде цикъла да пия клостилбегит. Обясних и че няма да правим опити няколко месеца, защото я няма половинката ми, а тя вика нищо ти го пий за да видим дали ще ти подейства. Аз няма да го пия!!!
Аз имам следното питане. От днес сутринта ме болят гърдите. Имах няколко дена усещане за тежест в десния яйчник, сякаш е пълен с нещо, от днес сутринта нямам такова усещане. Боже като удавник за сламка съм. Възможно ли е този фоликул да е нарастнал от 13-ти ден до сега 16 -ти ден и да се спукал.
Междудругото колко струва фоликулометрията? На мен ми взеха 40 лв.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: ДАЛИ СА ЛОШИ НОВИНИ ИЛИ ПАК ГРЕШКА
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2007, 13:05:58 pm »
 в другата тема ти отговарят момичетата. за цената навсякъде е разалично, а за фоликула може да се е спукал, а този от 8 мм. да е стар и да не се е развил.ако имаш съмнения в нещо, сменяй доктора. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2007, 13:08:05 pm »
Стелиана , ориентирай се към клиника по стерилитет.
В този форум ,можеш да намериш адресите на такива клиники.
Успех!
*
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2007, 13:14:02 pm »
О! Стелиана, мила! Бягай от тази жена! Как така ще ти прави стимулации без партньора ти да е до теб, за да действате? Стимулацията изобщо не е безобидна и се прави най-много няколко пъти в живота. Не може така под път и над път. Най-много в 6 последователни месеца! И докато те стимулират трябва да имаш следене на УЗИ, за да не стане някоя киста и да не стане някоя беля с лигавицата на матката (изтънява)! Ох, и това ми било лекар! Ти ги знаеш тези неща, но пак да ти кажа! Бягай!

За фоликула... На какъв ехограф те гледат? Надеждна и нова машина ли е? Първо това да поставим под съмнение. Да не е някой коремен дето едва мъждука!

После, както и другите казаха, за да е доказано, че нямаш ову, трябва мерене поне 3 последователни месеца, защото може този месец да ти е бил без овулация. Жените имат на година по един такъв, това е нормално!

Направо не мога да повярвам, че ще те стимулира тази жена когато няма да правите опити!

Бягай надалеч!
Alexandra
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2007, 13:21:26 pm »
Благодаря ви момичета за мненията !
Не се безпокойте аз няма да пия Клостил и то благодарение на вас защото често чета из форума. Ако не бях влизала в тези форуми и бях някоя невежа и се засиля да пия тези лекарства, какво ли щеше да направи тази жена с моя организъм?!
Няма повече да стъпя при нея!!!!
Ами съмнявам се в нея да. Ами преди да седна и тя си беше убедена,че нямам овулация.
И аз съм един удавник и незнам защо си въобразих, че просто доминантния фоликул се е пукнал и този, за който тя ми говори е някакъв стар. И защо си мисля,че се е пукнал ли?? Ами защото от днес ме болят гърдите, защото усещах тежест в десния яйчник и вече нямам такава и защото нещо секретира от мен, вероятно си въобразявам,че е цервикална слуз.
Направо ме разплака тази жена!
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2007, 16:09:54 pm »
Ама че се ядосах и аз  :x Абе не могат да гледат на тия ехографи, бе !!!! На мене на вагинален са ме изкарвали на 10 ден с 2 кисти "като очички"  :x при условие, че във втора фаза на предния цикъл не е видяла неспукали се фоликули. Кога са се образували: по време на М ли? И аз отивам със снимка и му обяснявам на д-р Стаменов, че ето на образувам кисти - големи, а той вика тази снимка не е ясна, не са измерени и се съмнявам, че са кисти.
Така че не знам за какво ги купуват тия апарати като нищо не могат да разчетат. Не различават фоликул от киста или ЖТ.
Стелианче, това да не е било жълтото тяло?
Не се притеснявай излишно, ами послушай съвета на момичетата и отиди в специализирана клиника....пък и по-евтино ще ти излезе. 40 лв са много.
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2007, 16:39:17 pm »
За какво се изписва дуфастон?? Защо ми го изписа да го пия 10 дена?
каза ми"Пий го 10 дена да ти дойде и като ти дойде започваш клостил"
Клостила знам за какво, а дугастона. Не че съм се засилила да го пия де.
*
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2007, 16:43:12 pm »
Дуфастона е прогестеронов препарат. Пие се след доказана овулация и помага на лигавицата на матката да „порасте” ;) Предпазва от изхвърляне на оплодената яйцеклетка.

Него по каква причина ти го предписа? Много често с изписва на бременни момичета или за лекуване на кисти.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2007, 16:49:24 pm »
Сега гледам рецептата: изписа ми дуфастон да го пия от днес в продължение на 10 дена.
Думите и бяха веднага започваш да пиеш дуфастон, за да ти дойде и като ти дойде започваш клостила.
Тя ми каза,че съм имала ЛУФ синдром, т.е. фоликулите растяли и после започвали да регресират. А аз доколкото знам ЛУФ е непукане на фолукула и той продължава да расте и се превръща в киста.
Чудя се и аз за какво ми е този дуфастон??
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2007, 17:31:27 pm »
Възможно ли е този фоликул да е нарастнал от 13-ти ден до сега 16 -ти ден и да се спукал.

Стеляна,  има редица признаци, които показват, че овулацията е настъпила, като: жълто тяло, изтичане на течност и т.н. Щом док ти е казала,че няма ову. този месец вероятно не е видяла нищо и ову. не е имало.Друг е въпроса,че за да ти поставят такава диагноза, фоликулометрията трябва да бъде поне 3 месеца
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 17:47:10 pm от Дени (c6688tt) »
*
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2007, 17:37:24 pm »
Stelliana, не провеждай предписаното ти лечение докато не се консултираш с друг специалист. Смятам, че ако всичко, което казваш е така (разбрала си всичко правилно) просто този лекар петни името "специалист". Няма смисъл да си натоварваш организма с излишни медикаменти! Дори няма да загубиш и време, защото така или иначе няма да правите опити! Пожелавам ти да си намериш добър лекар, който ще ти помогне, а няма да ти взема само парите, а тази явно точно това прави!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2007, 17:43:44 pm »
Цитат
Тя ми каза,че съм имала ЛУФ синдром, т.е. фоликулите растяли и после започвали да регресират. А аз доколкото знам ЛУФ е непукане на фолукула и той продължава да расте и се превръща в киста.

Луф на баба й фърчилото. Съвсем възможно е фоликула е да е нарастнал до 18 мм и да се е спукал - тоест да си имала овулация. Тя фоликуметрията не се прави през пет дни мисля.
« Отговор #12 -: Февруари 02, 2007, 17:54:38 pm »
Фоликулометрията се прави на толкова време на колкото доктора прецени.Обикновено на 2 дни.След като фол. на 13 ден е бил едва 13мм, док я е викнала на 16 ден, тоест 3 дни по-късно, евентуално ако е късна овулация.Фоликула не расте светкавично...и както казах ако се е спукал тя е щяла да види поне жълто тяло или някакъв др. признак!
*
« Отговор #13 -: Февруари 02, 2007, 18:05:42 pm »
Дени (c6688tt), за ову-то ясно - може и така да е, но от другите неща просто лъха на некомпетентност. Ще е грешка ако тръгне със стимулацията преди консултация с друг лекар!
« Отговор #14 -: Февруари 02, 2007, 18:10:31 pm »
Аман от некадърни "лекари"! Моя приятелка също като теб ходеше при такава "специалиска". Гледа я три месеца подред и установи липса на овулация, и реши да и предпише Клостил, без да е правена спермограма, без да знае дали има проходимост на тръбите. За жалост не беше като теб и не се всуша в съвета ми да не го пие/а тя го пи 3 месеца? 8O/ и сега страда.
« Отговор #15 -: Февруари 02, 2007, 18:11:36 pm »
Да, така е! Аз писах за конкретния й въпрос за ову-то
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #16 -: Февруари 02, 2007, 20:25:59 pm »
Stelliana
1.. фоликулометрия
.се прави през ден....значи след като те гледа на 13 ден,трябваше да те викнена 15 ден
2...при някои фоликули растат по-бавно ,при някои по-бързо...1-2 мм на ден...има и случеи 3мм
3...възможно е още на 15 ден да е имало ......но не е сигурно....
4...в друга тема ти писах за стимулация..........моя съвет е,смени лекарката!!!!

« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 21:07:40 pm от adi »
« Отговор #17 -: Февруари 02, 2007, 21:04:19 pm »
Дайте да не правим чак такива бакалски сметки :D.Като написах, че се прави на 2-ва дни това имах предвид на 9-11-13-15 (примерно).Плюс това ако на 15 ден е имало ову на 16 е щяло да се види
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #18 -: Февруари 02, 2007, 21:40:12 pm »
Много зависи кой гледа и какво вижда. :DТова го разбрах от личен опит.
*
« Отговор #19 -: Февруари 03, 2007, 13:28:43 pm »
Стеляна мила, искам името на тази жена да озари черния списък на "бг мама", моля те!  :x Това, че ти няма да пиеш Клостила хич не ми е достатъчно, защото както каза някой по-горе ще има много други, които ще го пият!!!
Не искам да правя реклама, но искам да ти препоръчам д-р Праматаров от Полимед - изключително съм доволна от този лекар, защото аз съм с подобна на твоята диагноза (ако въобще имаш такава  :lol: ) и мерките, които той предприе според мен са абсолютно адекватни - пълни хормонални изследвания и спермограма за начало, фоликуметрия през ден в интервала на предполагаемата овулация 3 месеца (като идваше в кабинета си специално за мен и през уикенд-а, когато е трябвало)! Единственото, което ми предложи след наблюдението е да направим снимка за проходимост на тръбите и да спукаме нарастнал фоликул с Прегнил! Никога, ама никога не е споменавал стимулация или Клостил....

П.П. Лейди 11, много добре казано  :lol: