0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Неправилната стойка влияе ли на плода?
« -: Февруари 02, 2007, 15:17:59 pm »
Задавам този въпрос тък като усещам тъпа болка леко в дясно когато съм стояла повечко пред компютъра или в леглото, когато съм спала изкривена под някакъв ъгъл. Позите ми далеч не са като от учебник по етикет, но така ми е удобно  :(. Не искам да мисля, че това може да повлиае на бебето, но с тази болка съм силно притеснена! В същото време знам, че стоенето и лежането не се променят ей така за ден по желание и ужасът ми нараства двойно.  :(
Някой има ли някаква информация по въпроса?
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 15:41:07 pm от Lan »
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Re: Неправилната стойка влияе ли на плода?
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2007, 15:50:48 pm »
Лан, знам само за позата по време на сън, че настрани било най-добре за кръвопотока на бебчето, мисля, че беше надясно, да ме поправи някой, ако греша.
За седенето нямам информация, но при твоите ранни седмици едва ли дава отражение.Според мен, като се позаседиш в една позиция, ставай да се разтъпкваш по-честичко.

:)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2007, 15:53:42 pm »
 :( Наболява ме точно кагато съм спала на дясно! Така и ще правя, благодаря за съвета ти, ema2!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2007, 16:25:41 pm »
По принцип никъде не съм чела информация за неправилна стойка. Може да те боли, тъй като тялото ти сега се нагажда. Знам само, че препоръчват да се спи на дясната страна, тъй като в ляво се притиска някаква вена. Аз също доста се интересувах от тоя въпрос, тъй като на ляво не е разрешено да се спи, а пък като спях на дясно, много ме риташе малкия. Стоенето пред компютър или по-дълго седнала е желателно да става в сравнително удобна поза. Ако се заседиш - ставай и се разтъпквай или полягвай. При мен дългото седене не се е отразило на плода. Това е, което мога да ти кажа от опит. Подлагай си възглавничка зад гърба или като спиш между краката. Пише че помага :)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2007, 16:35:51 pm »
Я, как надясно бе момичета :D И в болницата като лежах ни караха само наляво да лежим,а тази вена, за която се споменава се притиска ако лежите по гръб и то когато бебето е по-голямо(от тежестта) :lol:
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 16:42:48 pm от Дени (c6688tt) »
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2007, 16:40:32 pm »
В началото на бременността се опитайте да си създадете навик да спите на една страна. Лежейки на една страна със свити колена, това е вероятно най-комфортната поза с напредване на бременността. Освен това тази поза облекчава работата на сърцето, защото предотвратява допълнителното налягане, причинено от теглото на бебето върху по-голямата вена (vena cava), по която кръвта се връща към сърцето.

Някои лекари препоръчват бременната да спи на лявата си страна, тъй като черния дроб е от дясната страна на корема, лежането на лявата страна предпазва този голям орган от допълнителното налягане на матката. Попитайте лекаря си за препоръки - в повечето случаи лежането на едната или другата страна ще Ви помогне да намалите налягането върху гърба.
*
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2007, 16:42:56 pm »
И аз като бях в Майчин дом, на момичетата в напреднала бременност им казваха да лежат на ляво, защото на дясно се притискат повече органи. А по гръб има опасност бебето да затисне слънчевия сплит и да ти стане много лошо. Ноне съм питала лекаря за повече инфо.
*
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2007, 16:45:28 pm »
Може да те боли, тъй като тялото ти сега се нагажда.
Gane, това като каза, си мисля, че въпреки че док. казва, че съм се възстановила напълно от операцията, е възможно все още да усещам оперираното място. Явно бебо се притиска в него. Т.е. може би болката няма много общо с бебето. Ще трябва специално да се консултирам с док. дали е безопасно. Мерси за всички съвети също!
Дени (c6688tt) , още ми е рано да ми тежи, но ще имам предвид.
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2007, 17:01:25 pm »
Lan, незнам това доколко влияе върху бебето, но мога да ти кажа, че при мен определно влияе върху кръста, особено напоследък, защото все повече и повече започва да ме боли, ако не седя в напълно изправено положение, леко да се попрегърбя и край - всички движения ми стават мъка... затова още от сега те съветвам да поработиш върху стойката си!

Аз съм чела, че е най-добре да се спи наляво. По гръб и да искам не мога да спя, защото цялата тежест пада върху стомаха ми и ми е безкрайно дискомфортно, имам чувството, че нещо ме смазва.

А относно тъпата болка - и аз я имам от самото начало, точно ниско в дясно, даже на моменти не беше никак тъпа а бая остричка и лекарката ми каза, че била напълно нормална, получавала се от разтягането на матката и от разтягането в областта на самия корем.
« Отговор #9 -: Февруари 02, 2007, 17:09:46 pm »

Дени (c6688tt) , още ми е рано да ми тежи, но ще имам предвид.

:lol: Да, знам,но нали Ганка беше написала,че вената се натискала като лежиш наляво, затова само уточних, кога всъщност се натиска тази вена :lol:
*
« Отговор #10 -: Февруари 02, 2007, 17:14:24 pm »
А относно тъпата болка - и аз я имам от самото начало, точно ниско в дясно, даже на моменти не беше никак тъпа а бая остричка и лекарката ми каза, че била напълно нормална, получавала се от разтягането на матката и от разтягането в областта на самия корем.
Това ме успокои! Аз все пак ще си питам док. ама няма да го притеснявам преди датата на следващия преглед, както си бях наумила. Явно не е сериозно.
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2007, 17:44:55 pm »
И аз да си кажа по темата.От самото начало на бременността си ме боли ту малко ,ту много в дясно.Даже се шашках да не е апендисит.Питах докторите дето си ме гледат и те казаха,че е нормално и че матката се завъртала на дясно леко.Пък и аз нали съм с коремна операция и викат,че може и от нея да е. Уф, знам ли вече :) И аз знам,че трябва да се спи наляво.
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2007, 12:43:13 pm »
Болките може да се дължат на много неща и последно - на бебето, ако всичко ти върви нормално. Например от напрягането на матката при нарастване и разтягане, при изправянето на матката, при наместването й в коремната кухина, ако имаш някакви сраствания може  те да те дърпат и затова да понаболява.
Най-важното е да не се вманиачаваш.
При такава ранна бременност (11 г.с.) не можеш да си притискаш нищо вътре, но доколкото знам правилната поза като напреднеш е наляво, с възглавничка под корема - отдясно има някаква артерия, която се притискала, а възглавничката е да не ти увисва корема, защото наболява от тежестта.
Това е.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2007, 14:03:50 pm »
Моля за извинение :oops: Тъй като малкия е много зле и изобщо не съм обърнала внимание на посоките. Правилно е написала Дени. Грешката е моя.
Лан, вероятно има нещо общо с операцията от преди и е напълно възможно от разтягането да се получава тази болка.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2007, 15:29:52 pm »
НАЛЯВО се спи!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #15 -: Февруари 03, 2007, 19:17:37 pm »
Благодаря на всички за мненията - успокоихте ме много, пък и ще знам за спането по-нататък.
*

naty_84

• 193
  • Искай нещо много силно и то се сбъдва.Повярвайте
« Отговор #16 -: Февруари 04, 2007, 15:49:07 pm »
Аз заставам май на където ми е удобно,но се засичам ,че наляво стоя със свити крака.Като ме заболи някъде се обръщам на другата страна.По принцип знам,че е нормално да те боли и пристяга от време на време.Не се шашкай.

[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://
*
« Отговор #17 -: Февруари 04, 2007, 22:50:11 pm »
НАЛЯВО се спи!
:balk_50:
Важи най-вече за последните месеци - така се осигурява най-добър приток на кръв към ембриона, матката и бъбреците.