Здравейте на всички и поздравления за чудесния форум. Преди десетина дена изчетох всичко, що успях да изнамеря, касаещо варикоцелето, тъй като на мъжа ми му предстоеше такава операция, а ние бяхме повече от притеснени. Останах доста разочарована като разбрах, че всъщност начина, по-който са я направили е като при херния, т.е. с разрязване на коремните мускули, тъй като доколкото си спомням имаше и друг вариант, разрез малко по-горе и доста по-малък, колкото да се прекъсне вената и с доста по-кратко време за възстановяване. Сега момчето ми едва се вдига от леглото и виждам, че доста го боли, а са минали вече пет дена.
Това, което ме притеснява е, че разширените венички, които се напипваха и преди в левия тестис, сега пак са си там - същите. Тъй като не можах да намеря информация за това, моля ви да споделите с мен опита си, искам да знам всъщност веничките махат ли се, или си остават но просто не функционират? И ако да, след колко време може да се "напипа" резултата? Доколкото знам, не му прекъснаха всички налични, а му оставиха няколко, които все пак да отвеждат кръвта от тестиса. Притеснявам се да не са му оставили повече, отколкото е необходимо, а той, милия, едва се реши на тази стъпка.
Останах с впечатлението, че като се издърпа семенната връв, се прекъсват въпросните венички(а не премахват) и след време (май) изчезват от само себе си. Горе-долу след колко време, защото вече наистина много се притеснявам, мисля, че това, което се напипваше преди, пак си е същото и няма промяна.
Казаха му, че има м/у II и III степен, само отляво. Веничките се напипваха съвсем лесно над тестиса, но имаше и разширение и под него. Всъщност и сега промяна все още няма. Спермограмата му не беше добра - едва 1.5мл, 21 милиона в мл, само около 30% подвижни.