0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС
« -: Февруари 08, 2007, 11:26:07 am »
ЗДРАВЕЙТЕ,МОМИЧЕТА.МНОГО СЪМ ОТЧАЯНА - ОТ 2004 СЕ ВЪРТЯ В ОМАГЬОСАН КРЪГ,А НАПРЕДЪК НИКАКЪВ....ЖЕЛАНАТА БРЕМЕННОСТ ТАКА И НЕ ИДВА.ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО НЯКОЙ МИ ПОГЛЕДНЕ РЕЗУЛТАТИТЕ И МИ НАПИШЕ НЕЩИЧКО....СЪВЕТ,ПРЕТЪРПЕНИ ПОДОБНИ ПЕРИПЕТИ И ВСИЧКО,КОЕТО СМЯТАТЕ,ЧЕ МОЖЕ ДА МИ Е ОТ ПОЛЗА
ХОРМОНАЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ,ПРОВЕДЕНО НА 2-РИЯ ДЕН ОТ ЦИКЪЛА (ОТ 27.01.2007г.):
LH - 4,63
FSH - 5,13
PROLACTIN - 15,31
ESTRADIOL - 0,064
TESTOSTERON - 4,67

DHEA-S (OT 14.05.2006) - 5,0

БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!
Re: ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2007, 11:36:14 am »
Дай реф. ст-сти.
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2007, 16:21:29 pm »
РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ НА ИЗСЛЕДВАНИТЕ ХОРМОНИ:
LH - ( 1,6 - 9,3)
FSH - (1,7 - 11,4)
PROLACTIN - (2,7 - 13,9)
ESTRADIOL - (0,08 - 0,79)
TESTOSTERON - (O,0 - 3,0)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2007, 16:51:35 pm »
Тестостерона е висок, и затова няма овулация/показва го ниският естрадиол/
Съжалявам.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2007, 23:38:51 pm »
Пролактинът ти е леко завишен, също и тестостерона, а естрадиола е нисък, но е рано .Хубаво е изследванията да се направят от 4 до 8 ден от цикъла.Що се касае до пролактина и тестостерона те са стресови хормони и могат да са повлияни от редица фактори.Ако си подложена на някакъв стрес в момента, е възможно това да е причината.Естрадиола може да го изследваш пак след 4 ден до 8 ден. Опитай, да видим какво ще излезе. Задължително изследвай и прогестерон на 22 до 25 ден от началото на цикъла.
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2007, 21:00:21 pm »
Хубаво е изследванията да се направят от 4 до 8 ден от цикъла.

Не че съм спец в тази област, но за първи път чувам, т. е. чета  :D, че репродуктивните хормони се изследват на 4-8 ден от МЦ  :?.
Особено на 8-ия - не е ли малко късничко? Къде го пише това?
Иначе съм срещала от 2 до 5 или от 3 до 7 ден...
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2007, 15:35:31 pm »
hexe88, не си посочила референтните стойност на ДХЕА-С, но като гледам и той ми се струва малко висок. Моят случай е подобен - завишени андрогени и нисък естрадиол, макар и не колкото твоя, все пак в норма. Това трябва да се лекува, а също и да се понижи пролактина (ако не е бил само еднократно повишен, или пък резултата се дължи на неспазване на препоръките преди изследването).
Затова най-добре повтори хормоните, според мен на 2-5 ден.
А лекарят ти какво каза, не ти ли изписа някакви хапчета?
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2007, 20:29:31 pm »
Съжалявам за пропуските :( Референтните стойности на DHEA-S са 0,8-3,9 при жената,а моя  беше 5,0 на 14.05.2006,когато го изследвах последно.
Настоящият ми лекар каза,че сега нямало смисъл да ме набутва пак да го изследвам - достатъчнп било да се види,че тестостерона е висок.
След 3 дни ми предстои да пусна Progesteron (пада се 21-ви ден от цикъла ми) и тогава съм при док да каже какво лечение ще ми изписва.
Наблюдава ми и един доминантен фоликул и се надява сега като отида в петък да се е пукнал,че имало опасност иначе да е фоликулярна киста.
Също каза,че другия месец трябва да си направя цветна снимка,която струвала 250 лева!!!Предишната ми гинеколожка ми каза 150 само преди 2 месеца,а сега ново 20!Някой има ли представа каква е реалната цена?
Благодаря Ви!Успех на всички - да си имате по 2 чертички;)
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2007, 10:42:37 am »
Мила Hexe88,
изследване на Прогестерон се пуска 7 дни след доказана овулация. Не на 21 ден както повечето лекари го изписват (защото повечето жени нямат цикъл като по учебник - 28 дни с овулация на 14 ден). Ако го направиш просто на 21 ден, а не 7 дни след овулация естествено е нивото на прогестерона да е ниско и от там ще последва излишно изписване на Утрогестан или Дуфастон!
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2007, 10:12:37 am »
Момичета,
вчера ми излезнаха и резултатите от Progesteron-а : 37,1 (реф. ст-ности 11,6 - 68,9).Пуснат е на 21-вия ден от цикъла.Дължината на моя цикъл обикновено е 31-32 дни.Следобед имам час при д-р Йончев (гинеколога) и   ще видя какво ще каже...
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2007, 17:25:59 pm »
 :(Бях при док..Имам задържан фоликул.Освен това пак ще пия противозачатъчни - този път 2 месеца,заради завишения тестостерон.Изписа ми и лекарство за регулиране стойностите на завишения пролактин.Каза,също че лигавицата ми не става достатъчно дебела - не достига необходимите милиметри.Иска другия месец да ми прави и цветна снимка.Май шансовете ми да забременея намаляват с всеки изминал ден!Дали да не потърся второ лекарско мнение?Може ли някоя от вас,която живее в Пловдив да ми препоръча друг специалист?Чувала съм добри отзиви за д-р Даскалов от Торакс..Благодаря ви!
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2007, 17:32:33 pm »
п.п  Изписаха ми Бромокриптин (за пролактина) и Жанин (за тестостерона), понеже след година и половина употреба на Даяне-35 тестостерона не влезе в референтинте стойности.Дано с този препарат Жанин стане,макар че се съмнявам с 2 месеца пиене да стане чудото,след като с Даяне за 18 месеца не се получи :(
*
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2007, 17:38:12 pm »
:(Бях при док..Имам задържан фоликул.Освен това пак ще пия противозачатъчни - този път 2 месеца,заради завишения тестостерон.Изписа ми и лекарство за регулиране стойностите на завишения пролактин.Каза,също че лигавицата ми не става достатъчно дебела - не достига необходимите милиметри.Иска другия месец да ми прави и цветна снимка.Май шансовете ми да забременея намаляват с всеки изминал ден!Дали да не потърся второ лекарско мнение?Може ли някоя от вас,която живее в Пловдив да ми препоръча друг специалист?Чувала съм добри отзиви за д-р Даскалов от Торакс..Благодаря ви!
Ако бях от Пловдив, изобщо нямаше да се замисля дали да посетя д-р Даскалов. Всички отзиви за него и д-р Даскалова са повече от добри!!!
Желая ти успех!

« Отговор #13 -: Март 06, 2007, 20:37:34 pm »
Здравейте отново, момичета. След цял месец ходене по лекари и изследвания, съм повече от объркана. Реших да отида при д-р Даскалов в Торакс, след като д-р Йончев ми изписа пак противозачатчни и бромокриптин, вследствие на лошите резултати от хормоналните изследвания (писала съм ги в началото на темата), и какво стана: пълен обрат...!Д-р Йончев видя изследванията и каза, че по мен "има много работа", но каза преди да започнем каквото и да било, да си пусна пак хормоните. Този път си отидох в "Писанец", защото предишната лаборатория към която ме беше насочил Йончев ми се стори много мизерна, а и никога не бях чувала за нея (казва се "Лилия").Докато за "Писанец" отзивите (болшинството...) са добри. Пуснах отново всички хормони (на 3-ти ден от МЦ) и този път резултатите бяха АБСОЛЮТНО различни от тези преди месец - всички в норма...Веднага отидох при Даскалов да ги види и каза, че са идеални - в такъв случай отпадат лекарствата, тревогите по този повод и ходенето при ендокринолог (поне засега..).Сега ми предстои фоликулярометрия - миналия месец бях задържала един фоликул:( Имам да си пускам доста изследвания още, но въпросите които ме тормозят най-много на този етап са два: 1. Как е възможно резултатите от двете изследвания да се различават толкова драстично??? На кое да вярвам?! и 2. Ако имам гъбички и само аз пия лекарство за лекуването им (доктора ми изписа 1 хапче MYCOMAX 150 месечно), няма ли партньорът ми пак да ми ги прехвърли при полов контакт след като за него нищо не е изписано?
Много се радвам, че ви има и мога да разчитам винаги на подкрепа и добър съвет тук! :)
*
« Отговор #14 -: Март 06, 2007, 20:45:56 pm »
1. Как е възможно резултатите от двете изследвания да се различават толкова драстично??? На кое да вярвам?! и 2. Ако имам гъбички и само аз пия лекарство за лекуването им (доктора ми изписа 1 хапче MYCOMAX 150 месечно), няма ли партньорът ми пак да ми ги прехвърли при полов контакт след като за него нищо не е изписано?
Много се радвам, че ви има и мога да разчитам винаги на подкрепа и добър съвет тук! :)

hexe88, моето мнение е: 1. трябва да изследваш още веднъж хормоните, за да разбереш на кои резултати да вярваш и 2. Ако имаш гъбички трябва и партньора ти да пие лекарства, защото има вероятност само да си ги прехвърляте.

Успех! :)

П.П. Избрала си най- правилното място. За д-р Даскалов съм чувала само прекрасни неща.
« Отговор #15 -: Март 06, 2007, 20:52:00 pm »
п.п   Ето и новите стойности от изследването този месец:
TSH -  0,722 ulU/ml   реф. ст-ности (0,49 - 4,67)
Estradiol - 44 pg/ml      Ж(фолик.: 39 - 189)
LH - 2,33 mlU/ml    Ж(фолик.: 1 - 18)
FSH - 5,51 mlU/ml   Ж(фолик.: 4 - 13)
Testosteron - 0,29 ng/ml   (0,05 - 0,73) !!!!
Prolactin - 9,22 ng/ml   (1,39 - 24,20)
DHEA-S - 3,0  (0,08 - 3,9)

Естрадиола гледам,че е малко нисък,а ДХЕА-С на горната граница почти, но все пак не са извън нормите...Интересни са стойностите на Тестостерона и Пролактина, които миналия месец бяха много над горната граница, а сега.... 8O
« Отговор #16 -: Март 06, 2007, 20:55:08 pm »
galli, много ти благодаря за бързия отговор! Съгласна съм с мнението ти и точно това ще направя. :)
« Отговор #17 -: Март 07, 2007, 11:17:32 am »
Поздравления за добрите резултати, hexe88  :D
За всеки случай се изследвай още веднъж в надеждна лаборатория!
Спадът на тестостерона при теб наистина е изумителен!
Как го постигна? Колко време мина между двете изследвания и пила ли си нещо за намаляване нивата на андрогените?
« Отговор #18 -: Март 08, 2007, 15:04:43 pm »
Здравей, Saliina! И аз смятам, че спадът на тестостерона е направо изумителен и затова не смея да се зарадвам истински, защото се съмнявам ако изследванията и на двете лаборатории са достоверни, да има такава разлика в стойностите, при положение, че едното изследване е пуснато на 2-рия ден от МЦ, а другото на 3-тия през следващия МЦ (1 месец интервал...). Иначе съм пила Даяне-35 близо 2 години, с малки почивки между приеманията, именно за сваляне на високите стойности на мъжките хормони. Сега според първото ми хормонално изследване, излиза, че Даянето нищо не е направило,а според следващото, направено месец по-късно - всички мъжки хормони в норма!Въпреки това се надявам вторите резултати да са верните, защото втората лаборатория според д-р Даскалов е надеждна, докато за първата въобще не е чувал..Другия месец ще си ги пусна още веднъж - този път при една позната лаборантка, която ми обеща лично да обработи резултатите.Дано са пак в нормите, че иначе незнам....
« Отговор #19 -: Март 08, 2007, 15:43:09 pm »
п.п Охх,сега се обадих на д-р Даскалов да ми каже резултатите от изследвания микробиология, хламидии и микоплазма и той ми каза, че имам микоплазма :( и в понеделник да отида да говорим. Много съм уплашена, ще превъртя до понеделник.Прочетох тук из форума, че това е сериозно и може да запуши тръбите!Ами ако е отдавна и ги е запушила вече!?!Как се хваща тази микоплазма?Някоя от вас може ли да ми пише нещо повече по въпроса,че сега сън няма да ме хване от притеснения..Може ли това да доведе до необратим стерилитет? :(