Здрасти Хера!
Според мен това, дето ти го е казала докторката, са пълни глупости! Какво, като няма достатъчно сп-ди, какво отношение има тук откога опитвате! Тя ще извади нова статистика, че независимо от сп-мата, шансът за забременяване е най-висок около 15-ти или 18-ти месец, (щом година било малко ...) що за nonsense! А дали примерно ако жена има отстранени две тръби на 15г, като тръгне да опитва, трябва пак да чака повече от година, преди да се говори за стерилитет?
Съвсем ясно е, че при проблеми със сп-мата, особено при по-големи отклонения, няма място за "шапка на тояга" и бездействие. Е, случвало се е в историята и естествено забременяване с кофти сп-ма, ама шансът не е толкова голям.
Смятам, че си съвсем права, много неприятно, че е трябвало да влизаш в "спор" с доктора! (Явно толкова си знае по въпроса...)
И аз преди години имах подобен проблем, след като най-големите специалисти в София ми препоръчаха да махна миомата, опрях до поликлиниката, само местната докторка можеше да ми даде талон, а тя ме прегледа (без УЗ!!!) и вика - каква миома бе, няма, а аз имам сто снимки
После пък вика - ми ти луда ли си, как ще се оперираш, ти не си раждала и т.н., като от друга страна никой не се ангажира с гаранция, че при евентуална бременност миомата няма да пречи (ако въобще стане забременяване). Наложи се да настоявам и да водя тъп спор с нея, след което тя се тросна и ми даде документа, с голяма забележка "по настояване на пациентката". Е, махнах миомата, сега и белегът (вътре) не личи къде е
Поздрави!