0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

али

здравейте! знам че в този форум май се обсъжда повече другата тема но все пак моля ви помогнете ми със съвети
нямам почти никакъв опит в изчисленията и тн, незнам кога ми е овулацията и незнам кога рисковете на най големи и най малки
правила съм го 2 пъти и пих постинор повече от страх, може би не е имало наистина нужда, и сега съм голяма паника защото не искам бебе сега сам ужасно малка а и никой не ми казва две еднакви неща
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
и ако все пак искам да се предпазя
« Отговор #1 -: Май 21, 2005, 17:56:55 pm »
Ползвайте презервативи.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Май 21, 2005, 18:14:25 pm »
Али, не използвай постинора често, защото това е опасно.
Постинорът се използва само в аварийни ситуации.
Температурният метод, който се използва тук за предвиждане на овулацията е доста несигурен за предпазване от бременност.
Най-добре е с презервативи. Убеди приятеля си, бъди твърда, защото последствията са опасни.
Можеш да използваш и противозачатъчни, но трябва лекар да ти ги изпище.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Май 21, 2005, 22:11:35 pm »
С моето мнение стават три еднакви неща - презервативи. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Май 21, 2005, 22:34:39 pm »
в допълнение ще кажа че и гумичките предпазват от полово преносими заболявания. Мило тинейджърче, освен спин, сифилис и трипер, съществуват такива неща като хламидия , кондиломи, гонорея, кандида и разни други бактерии и гадинки.
*

али

« Отговор #5 -: Май 22, 2005, 01:18:58 am »
ами той това не го възприема, смисъл няма доверие на презервативи, а повече на себе си, но аз пък не мога да му имам пълно доверие че няма да се изпусне и да стане гафа..
пих постинор защото се скъса..тъкмо и 2та пъти, как да съм сигурна че няма да стане пак..
кажете ми нещо за дните как се смятаха плс
*

али

« Отговор #6 -: Май 22, 2005, 01:24:44 am »
ами той това не го възприема, смисъл няма доверие на презервативи, а повече на себе си, но аз пък не мога да му имам пълно доверие че няма да се изпусне и да стане гафа..
пих постинор защото се скъса..тъкмо и 2та пъти, как да съм сигурна че няма да стане пак..
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Май 22, 2005, 07:39:15 am »
Това е методът на БАЗАЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА , но не се доверявай, защото е МНОГО НЕСИГУРЕН.
Отиди на гинеколог да ти изпише противозачатъчни лекарства.
« Отговор #8 -: Май 22, 2005, 10:09:04 am »
Али, има и дамски презервативи, мисля, че вече се продават и в България. Попитай в аптеките.

Никой друг метод не те пази от болести - помисли върху това!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Май 22, 2005, 11:52:43 am »
Цитат на: али

Али, на колко си години? Разбирам, че сега правиш първи стъпки в секса, а вероятно и твоят приятел също. За пръв път чувам да се скъса два пъти поред презерватив.... Да не би да не знае добре как да го постави или извади?
Виж, много правилно си се замислила за предпазване от забременяване. Но освен това, трябва да имаш предвид и опасността от заразяване с предавани по полов път болести - СПИН, сифилис, трипер, хламидии, бактериални инфекции, гъбички, трихомони и какво ли още не. От тези неща, ако приятелят ти случайно ги има, ще те предпази единствено презервативът! След като очевидно сте още в началото на връзката си и не се познавате добре, аз бих ти препоръчала настойчиво да ползвате само и единствено презерватив! Ясно ми е, защо твоят приятел "няма доверие на презервативите" - просто не му харесва толкова с гумата, колкото без нея! Всички мъже са така. Презервативът, обаче, е най-надеждното средство за предпазване от всичко, което изброих по-горе. Мъжете, особено по-младите момчета, често са склонни да мислят само и единствено за моментното си удоволствие. Ние, жените, сме тези, които понасят последствията, обаче! Затова бъди твърда и настойчива по отношение на презерватива! Постинорът е хапче, което се прилага в случай на инциденти само! Не повече от 3-4 пъти месечно може да се ползва и не всеки месец, а може да ти докара кофти кървене и други хормонални разбърквания. За постоянно пиене на противозачатъчни си още малка, а и те не те пазят от болестите. Така че - остава само презервативът. Не си играй да смяташ дни и да мериш температури - това са методи, насочени повече към жени, които ИСКАТ да забременеят, имат постоянен и надежден партньор.
Поздравявам те за благоразумието да потърсиш съвет и ти пожелавам всичко най-хубаво! Успех! :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

али

« Отговор #10 -: Май 22, 2005, 19:47:01 pm »
незнам, може би не съм малка за противозачатъчни..само ме е страх да не кача кг като страничен ефект, че малко ми трябва.. :(
на 18 съм, да, за мен това е ново нещо, за него не, но просто досега не е ползвал презервативи и както сам казва не е имал проблеми
но аз пък не мога да му вярвам напълно, затова и се карахме - че съм му нямала доверие...
първият път беше без, а втория се скъса..
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Май 22, 2005, 20:30:41 pm »
Аз съм взимала противозачатъчни дълго време. Не напълнях. Не си малка. Но трябва да имаш доверие в партньора си. Иначе презервативи.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #12 -: Май 23, 2005, 00:13:20 am »
незнам, може би не съм малка за противозачатъчни..само ме е страх да не кача кг като страничен ефект, че малко ми трябва.. :(
на 18 съм, да, за мен това е ново нещо, за него не, но просто досега не е ползвал презервативи и както сам казва не е имал проблеми
но аз пък не мога да му вярвам напълно, затова и се карахме - че съм му нямала доверие...
първият път беше без, а втория се скъса..

а, ти още пърия път рискува значи... щото той не е имал проблеми досега.
аз ти написах достатъчно неща, но виждам, че не си ги прочела.
ами, то всеки сам си решава, все пак...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #13 -: Май 23, 2005, 00:16:03 am »
Цитат на: Lali
Аз съм взимала противозачатъчни дълго време. Не напълнях. Не си малка. Но трябва да имаш доверие в партньора си. Иначе презервативи.

Лали.... за какво доверие можем да говорим, когато си имал два полови контакта само с даден човек (вероятно случили се наскоро след запознанството)? и колкото и доверие да имам в някой пич, като го гледам в очите, как мога да позная дали има хламидии или дали няма да се изпусне вътре?
ти били почнала да се друсаш с противозачатъчни заради някой, с който си спала едва 2 пъти?
ти поне не си на 18, що приказваш така...

« Отговор #14 -: Май 25, 2005, 10:41:13 am »
Да ви кажа, и аз с едно гадже в студентските години (беше сериозна работата, за малко не се оженихме), все късахме презервативи - и двамата не бяхме неопитни, ами нещо анатомия :wink:  Бре сменяме марката, пак. Ама на, нищо не стана така или иначе :cry:  Все пак тогава бяхме студенти със скромни финансови възможности, а сега има много готини презервативи, качествени, различни марки.
Така че и моят съвет е - твърдо презервативи!! Това си е най cool 8)  - аз например много си падам по LifeStyle черни - супер изглеждат, а и са много здрави! Има и оребрени и други готини идеи  :D И сега с мъжа ми използваме пак понякога презервативи, например когато още не ми е съвсем 100% свършил М - не е въпрос на "ти на мен доверие имаш ли ми"!
Преди години, когато връзките ми бяха по-бурни и краткотрайни, винаги съм изпитвала голяма досада от мъж, който не обича презервативи - голяма селяния е това според мен!! Съответно съм одобрявала мъже, които въобще не обсъждат въпроса ами са си подготвени и ползват!

А също да ти напомня, че при повечето полово предавани болести мъжът е само приносител, така че откъде си сигурна, че няма да ти лепне нещо неволно, щом и в предните си връзки не е ползвал презерватив!! На мен някой да ми се похвали, че никога преди не е ползвал презерватив и "всичко е наред", ще правя секс с него без презерватив само с опрян на челото пистолет :wink:  То така съм се опазила от хламидии и разни други работи, които докарват мнооого проблеми в репродуктивната система на жената!

Поздрави и препоръчвам горещо презервативите! :)
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #15 -: Май 26, 2005, 15:50:50 pm »
просто досега не е ползвал презервативи и както сам казва не е имал проблеми
но аз пък не мога да му вярвам напълно, затова и се карахме - че съм му нямала доверие...quote]

Той не е имал проблеми, но момичетата  :?:
И с право не можеш да му вярваш напълно. Ползването на презерватив е отговорност на един зрял мъж, а не твой каприз. Но ти си тази, която трябва да настоява за това. Купувайте качествени презервативи и се отдайте на удоволствието спокойно.  :)
« Отговор #16 -: Май 27, 2005, 10:26:43 am »
Цитат на: FreshBreeze
На мен някой да ми се похвали, че никога преди не е ползвал презерватив и "всичко е наред", ще правя секс с него без презерватив само с опрян на челото пистолет :wink:  То така съм се опазила от хламидии и разни други работи, които докарват мнооого проблеми в репродуктивната система на жената!

Поздрави и препоръчвам горещо презервативите! :)

Само и аз да добавя.. Моят мъж също не обича презервативите. Вследствие на това като е бил на 20 години получава орхиепидидимит. Това се получава при неизлекувана инфекция, а също и при нелекуване на хламидия. Така, че мъжете понякога разбират, че им е лепнато нещо и го научават много гадно. При орхиепидидимита ти се подува тестиса възпаляват се каналчетата(епидидима), болката е много силна и в крайна сметка си оставят засегнати и след лечение. По-страшното е, че може да се стигне до отстраняване на тестиса. Хубаво е да се използва презерватив.
*

new

По-добре слушай!
« Отговор #17 -: Май 27, 2005, 11:33:36 am »

Детенце, по-добре слушай какво ти казват момичетата от форума!

Докато си здрава вземай мерки, че знаеш ли какви възпаления, течения и т.н. те чакат, ако продължаваш в същия дух!

Аз съм си патила от това. Защото и аз така - на доверие!

Тия приказки с доверието ги забрави.  Младите момчета вес искат да се доказват.

Просто бъди деликатна, но твърда - или-или!
*

new

а защо...
« Отговор #18 -: Май 27, 2005, 11:42:57 am »
Попитай твоят приятел ще се ожени ли за теб, когато  /или ако/ забременееш?
*

али

« Отговор #19 -: Май 29, 2005, 04:27:36 am »
ами би се оженил за мен, за съжаление..................:((((((
но това е друга тема кадето става въпрос за чувства не за сексуални проблеми  :?
иначе мисля да отида на лекар да ми предпише хапчета, но няма да му казвам че пия и освен това всеки път с презерватив иначе да забрави
а бтв бях чула нещо за едни свещички които се поставят във влагалището и действат за 4 часа, някой има ли инф. как се казват колко струват и изобщо имат ли смисъл и ефект??