0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ще съм Ви много благодарна ако ми помогнете да намеря добър гинеколог в Стара Загора. От скоро живея тук и ми е малко трудно, защото нямам много познати. Искам бебенце и от 4 мес не се получава, та имам нужда да се видя с добър и препоръчан доктор.
Предварително ви благодаря.
Здравей. Ами аз лично ходя при д-р Салджийска. Работи на смени в АГ-то и отделно си има кабинет малко по-нагоре от АГ-то. От доста години съм при нея и съм доволна. Внимателна е и е добър лекар според мен.
С мъжа ми също се трудим от доста време за бебче, но сме се наканили другия месец да ходим на консултация при нея, ако този месец не се е получило бебчето :D
Твърде малко са 4 месеца, можеш да поизчакаш още малко и тогава да се консултираш с лекар, освен ако не си сигурна, че има проблем. Ние опитваме от 1г. и 5м., така че не се притеснявай.
Успех ти желая  :D
*
Благодаря за съвета, ще изчакам още малко и ако не дай боже ми се наложи наистина да посетя доктор поради причина че не мога да забременея, ще отида при д-р Салджийска. Ако решиш да ходиш по-скоро от мен, моля те, пиши във форума дали си доволна. Аз мисля да направя като начало изследване за хламидии. Моята приятелка от доста време също се опитваха с мъжа и да направят бебе, но все не ставаше. Прави изследване за хламиди и се оказа, че имат. Пи някакви антибиотици и веднага след това забременя.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Едва ли д-р Салджийска може да помогне в случай на проблемно забременяване, нашите гинеколози в общата си част са акушери и не знаят почти нищо за стерилитета.
manual- ако наистина имате година и половина опити без бебе по- добре се насочете към посещение при Мели в клиника Торакс- Пловдив.
Във Стара Загора няма нито един гинеколог, специалист по проблемно забременяване!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
mini не съм правила такива изследвания в интерес на истината, но от доста години си ходя при Салджийска и съм доволна от нея. Най вероятно като акушер-гинеколог тя ще ме насочи към друг специалист , ако се наложи да правим изследвания със съпруга ми.
А всъщност тази клиника където Мели работи къде се намира , ако ни се наложи да се правят изследвания?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Най- вероятно няма да ви насочи, защото тука просто не се интересуват от този аспект, повярвай, изпитали сме го на собствен гръб не веднъж и не само моето семейство. При всички положения, няма да ти предложи дори фоликулометрия да ти направи, а директно ще предложи клостилбегит- бас ловя, това им е редовния номер тук.
Мели работи в клиника Торакс- Пловдив, която се намира до Четвъртък пазара. На мен д-р Даскалов ми забрани да обяснявам, че правя бели  :lol: :lol: :lol:
Ако решите- пиши й на лични да се разберете за посещение. Ще си спестите много разочарование.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
mini, благодаря за информацията, не знаех, че в СтЗ не се правят такива изследвания.
Прости ми за невежеството, а какво е клостилбегит?
Знам къде се намира четвъртък пазара. Дано и Hri знае къде се намира, че да й е ориентир поне  :wink:
*
Знам за клиника Торакс. Моя приятелка наскоро роди там, а живее тук, в Стара Загора. В началото на бременността тук не и бяха назначили необходимите изследвания и така реши да отиде там. Много беше доволна. Цялата бременност там и я следяха и там роди.
mini, моля те, напиши ми мейла или адреса на Мели ако го имаш.
Благодаря ти :)
e-mail: meli@zachatie.org
Както Мини ви е казала тук няма специалисти по стерилитет.
Няма смисъл да си губите времето и парите. независимо че още ти е рано, след като си решила да ставаш майка има изследвания които трябва да се направят, д-р Даскалов ще ти обясни, ако избереш клитика Торакс. :lol:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Благодаря ти!  :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Най- вероятно няма да ви насочи, защото тука просто не се интересуват от този аспект, повярвай, изпитали сме го на собствен гръб не веднъж и не само моето семейство. При всички положения, няма да ти предложи дори фоликулометрия да ти направи, а директно ще предложи клостилбегит- бас ловя, това им е редовния номер тук.
Мели работи в клиника Торакс- Пловдив, която се намира до Четвъртък пазара. На мен д-р Даскалов ми забрани да обяснявам, че правя бели  :lol: :lol: :lol:
Ако решите- пиши й на лични да се разберете за посещение. Ще си спестите много разочарование.

Абсолютно съм съгласна с Мини!!!!!Лично аз си изгубих повече от 3 години време в лутане по прости гинеколози с Стара Загора. :(
По-добре насочете се към Торакс Пловдив.
Hri 4 месеца не е дълъг период. :DПо принцип ако няма резултат до 1 година ,вече има съмнение за проблем и трябва да се потърси специалист по стерилитет.
Успех момичета .Дано скоро да има при вас положоителен резултат! :D
*
Знам че 4 месеца не е дълъг период Ади, но въпреки всичко, предпочитам да се изследвам от рано, за да не чакам недай си боже с години. Толкова да искам вече бебо, че ми е станало фикс идея. :(
*
Мила Hri , наистина 4 месеца не са дълъг период. Разбирам как се чувстваш , но не си внушавай проблем. Хубаво е да направиш предварителните изследвания. Не забравяй и фолиевата киселина. Надявам се скоро да успееш и искрено ти желая никога да не се сбъскваш с проблема стерилитет.

*
Мила Дани, благодаря за подкрепата. И аз се опитвам да не си внушавам проблем и искрено се надявам да не се сблъсквам със стерилитета. Бихте ли ме посъветвали какви изследвания е добре да направя като за начало? Понякога имам чувството, че тук във форума има жени, които знаят и са наясно повече от докторите.   :)
*

eti_sz

Аз също смятам, че в Стара Загора няма нито един специалист по стерилитет.Аз лично загубих 2г.и половина в лутане и накрая стигнах до София-Майчин дом-д-р Филипов.
Наистина 4 месеца не трябва да са повод за притеснение, но ако все пак решиш да посетиш лекар - Пловдив или София.Късмет
*
Благодаря и късмет и на вас :crossfingers:
*
Между другото утре имам час при д-р Дянкова за да ми вземе секрет. Ще правя изследване за хламидии. Някой може ли да ми каже дали д-р Дянкова е добър гинеколог? 
Re: Можете ли да ми препоръчате добър гинекол
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2007, 15:58:01 pm »
За д-р Дянкова нищо не зная за съжаление.
За хламидиите, ходих при д-р Балдаранов /много добър венеролог/. Той ми каза, че по принцип в България няма надеждно изследване за хламидия. Единият вариант е секрет, но той отчита само ако протича възпаление в следствие хламидиите. Ако ги имаш безсимптомно, не ги хваща. По-сигурният метод е чрез изследване на кръв. Тогава се проверява за антитела. В зависимост от количеството им се преценява, дали имаш хламидия в момента или на по-минал етап си била заразена, но си ги излекувала. Отиваш в някоя добра лаборатория и директно ти взимат кръв. Без да ходиш по лекари преди това.
Успех все пак  :)
*
Благодаря за отговора. Аз така или иначе смятам да си направя и ПКК, нали там ще се види ако имам хламидии?
Хри, за хламидия се пуска специален тест, ПКК е друго...

Но когато ще ходиш да ти взимат кръв за ПКК, можеш винаги да си поискаш да ти вземат кръв и за хламидия. Просто ще източат кръв в 2 епруветки, а не в една. Също така трябва да поискаш да ти изследват и трите титъра на хламидиите, за най-сигурно IgG, IgA и IgM.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!