0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ами най-много харесва плодови кисели млека. Това яде с най-голямо удоволствие.
Дайте му плодово кисело мляко. Сложете там бисквитката+ АМ с допълнително бисквитка.
В зависимост от това, кога давате последното мляко и кога е предидущото хранене, може да се помисли вмъкване на едно хранене помежду за сметка на намаляване количеството на последното мляко.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
8.00-8.30 изпива по около 50мл мляко след това му го додавам като каша
11,00-12,00 му давам желиран десерт/кисел/ направен с мляко 150-170гр, по това време не изпива даже и 50мл чисто мляко.
14,30-15,00 зеленчуково или месно пюре от 130гр.+ 1/2 плодово
6,00-6,30 млечна каша 130-150гр, като добавям останалата 1/2 от плодовото пюре
9,00-9,30 160-170мл мляко, когато ми откаже да изпие млякото му го правя на каша и го изяжда.

Пробвах един ден да му давам само мляко без нищо друго/освен вода/ и цял ден стоя гладен и не пожела да пие каквото и да е мляко.
Когато му го давате като каша изяжда ли го?
Пробвахте ли с бибероните на Нук?
С какъв биберон го храните сега?
Добра е схемата...
Sir Alec Guinness
*
Здравейте докторе, и аз да не остана по-назад, да ви потормозя малко л въпросите си  :lol:.
С две думи - моето момченце е на 8 месеца. Осиновихме го преди 3 седмици. При изписването от дома, се оказа, че Никола е ваксиниран единствено с ваксината, която се слага през първите 24 часа на раждането. От там насетне нищо. Обяснението - винаги е бил контактен с болни деца и докторката не посмяла. Той самият е боледувал един единствен път - малко преди да го вземем от дома. Изписаха го с отшумяващ грип, който доизлекувахме в къщи. Сега вече втора седмица е напълно здрав и аз искам да знам, с какво и как могат да се наваксат изпуснатите ваксинации. Частният педиатър ни предлага Пентаксим, за който обаче аз чета, че се слага само до 6 месеца. От друга страна имам неистов ужас от живи ваксини, заради трагичен опит с такава в семейството ми...
Та малко съм в голяяяяяямо чудене какво да правим.
В очакване ....
Сутрин не изяжда всичко, остава му около 20гр., но вечер изяжда всичко.
От самото си раждане е на Чико, на Нук не ги хареса. В момента сме с позиционния биберон на Чико/слагам му силиконов или каучуков, няма разлика от това с кой яде, количеството изпито мляко е едно и също/.
Пробвахме на Авен и тях не хареса. 
*
Искам да попитам, както останалите няколко майки, за нехаресването на млякото (Нутрилон 2). Чудя се дали просто не им харесва биберона вече и трябва да търсим алтернатива. Имат 3 млечни хранения - сутрин и вечер и в ранния следобяд, едно с месно пюре на обяд и едно с каша около 18-19 ч. и плодово пюре на два пъти по 65 мл.
Е, млякото е голяма борба да се даде. Не е редно на 8 месеца и 25 дни да пият по 140-150 мляко, при положение , че доста по-малки деца пият много повече, но е факт. В редки случаи успявам да ги излъжа по 180-190 през деня, но не винаги, а в някои дни само. Малко ли е това, което изпиват?  Какво да направя за да изпият повече? Кашата следобяда винаги е млечна и е около 170 -180 гр. Наддават по 250 - 350 на месец последните 2 месеца. Преди това беше повече.
Колко пъти храните на ден? 5 или 7? ("Имат 3 млечни хранения - сутрин и вечер и в ранния следобяд, едно с месно пюре на обяд и едно с каша около 18-19 ч. и плодово пюре на два пъти по 65 мл.")
Когато дадете биберона с млякото, започват ли да си играят с него в устата, след което да го изхвърлят и да започват да плачат?
Здравейте д-р Бърди,
Пет са храненията -плодовото пюре и сока не го броя, то е  между тях.
На 8 месеца и 25 дни са. Той беше последно 8670 гр., а тя 7250 гр.. (Мънички са, но се родиха по-малки - той 2900, тя 2300)

8:30 - АМ -130 мл.
9:30 - плодово пюре - 65 мл. между храненията
12:00 - месно зеленчуково пюре - 190 гр.
15:00 - АМ - 160-180 мл
17:00 - плодов сок (или пюре) - 50-60 мл. между храненията
19:00 - млечна инстантна зърнена каша - 180 мл
22:30 - АМ - 120-140 мл. (понякога и по-малко)

Бъркам ли нещо? По принцип има една книжка на проф. Лиляна Трифонова - по нея карам, но там пише такива количества, които просто не виждам как ще изпият (изядат). Знам, че последното им хранене е много късно, но на по-малки интервали или по-рано сутрин ми е абсурдно да ги нахраня, бутат биберона, както казвате, дъвчат го, но не засмуват. Какво ще ме посъветвате?
« Последна редакция: Март 02, 2007, 19:47:21 pm от cygnus »
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Привет! :)
Искам да попитам как е най-удачно да разредя броя на храненията от 7 на 6- т.е. да пропуснем поне едното нощно, а количеството на АМ да остане същото.Сега давам по 100 мл АМ през 3-3,5 часа.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ами най-много харесва плодови кисели млека. Това яде с най-голямо удоволствие.
Дайте му плодово кисело мляко. Сложете там бисквитката+ АМ с допълнително бисквитка.
В зависимост от това, кога давате последното мляко и кога е предидущото хранене, може да се помисли вмъкване на едно хранене помежду за сметка на намаляване количеството на последното мляко.

Режима му на хранене в последно време се промени драстично. Първото му ядене за деня е в 9-9.15 - АМ 210 мл. Понеже от болестта се приспива в 10.30-11 ч. изобщо не съм давала до сега някакво междинно хранене или закуска.
Обяд в 12-12.30 - супа зеленчукова, пюре за 12 месеца и плодово кисело мляко, пудинг, домашен кисел или плодово пюренце - има едни малки 100 гр. на Нестле за десерт.
Следобедна закуска към 16-16.30 в зависимост от това кога е станал - млечна каша
Последно хранене за деня е след къпане и преди лягане - 21.30 ч.
От скоро в 2 ч. през нощта вкара едно хранене с АМ - 200-235 мл. Та си мислех евентуално ако пробвам кисело мляко с бисквитки вместо тази порция АМ - вечерната, дали няма да е по-хранително? Вечер ми е много трудно да дам дори и шишето. По принцип е доста буен и трудно го спираме на едно място, а той след баня е и уморен. Така че ми трябва вариант с шише и нещо, което не изисква големи усилия от негова страна.
Благодаря ви още веднъж за безценната помощ, която ни оказвате и се извинявам, че ви натоварвам!

Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Добър вечер!Айде и аз да се включа,като новоизлюпена майка :lol:.
Нали в болницата се прави задължителна ваксина в рамото на бебчето,мисля,че беше против туберколоза/не съм сигурна/.Вече мина повече от месец и сега /днес/забелязах на мястото,където е ваксината има червено петънце с гноен връх.Какво да правя?Дали се е развила някаква инфекция? И как мислите правилно ли е на новородено да се бият няколко ваксини,толкова ли е спешно?
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе, и аз да не остана по-назад, да ви потормозя малко л въпросите си  :lol:.
С две думи - моето момченце е на 8 месеца.
Та малко съм в голяяяяяямо чудене какво да правим.
Това за Пентаксим не е вярно...използва се тогава, когато са нужни съставките му.
Една добра схема, основана на Американския Официален календар би била:

*ДТаК+Полио+Хиб->8,10,11.5м и реваксинация 15 месец (Пентаксим за всички дози)
*Хеп Б-0,1,6 схема
*ММР-на възраст 12 месеца, втора доза 4-6 годинки
*Хеп А->13 месеца-> (Havrix 720UI), след 1 година втора доза
*Превенар в Бг няма, но ако намерите-9,11 месец и реваксинация 12-15 месеца.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Сутрин не изяжда всичко, остава му около 20гр., но вечер изяжда всичко.
От самото си раждане е на Чико, на Нук не ги хареса. В момента сме с позиционния биберон на Чико/слагам му силиконов или каучуков, няма разлика от това с кой яде, количеството изпито мляко е едно и също/.
Пробвахме на Авен и тях не хареса. 
Теглото на детето е добро в кривите.
Нищо по-добро не можем да постигнем с млякото, освен да го давате по този начин, който сега. По-късно може да опитате чашка с човка.
От личен опит не съм намерил начин да ги накарам да пият млякото от биберон.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@cygnus
В 9.30 това не е необходимо хранене.
В 15 няма нужда от мляко-кашата от 19 часа е добре да отиде в 17 и да се обедини с плодовия сок.
Така ни остават:
8:30 към 9:00 -> АМ -130 мл.
12:00 - месно зеленчуково пюре - 190 гр.
17:00-18:00->млечна инстантна зърнена каша - 180 мл+ или плодов сок (или пюре) - 50-60 мл. или АМ
22:30 - АМ - 120-140 мл. (понякога и по-малко)

На по-малко на брой хранения децата ще изяждат повече като количество.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Привет! :)
Искам да попитам как е най-удачно да разредя броя на храненията от 7 на 6- т.е. да пропуснем поне едното нощно, а количеството на АМ да остане същото.Сега давам по 100 мл АМ през 3-3,5 часа.
Ако детето наддава добре и не се събужда, не давайте хранене в интервала 00-06.
През деня увеличете интервалите на 4 часа...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@Ganka

Има два начина-или този, които писах по-горе, или да му давате нормално хранене в 20 часа и намалено мляко в 21.30.
Под нормално се разбира ядене от диапазона храни, които давате в 12.30.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Добър вечер!Айде и аз да се включа,като новоизлюпена майка :lol:.
Нали в болницата се прави задължителна ваксина в рамото на бебчето,мисля,че беше против туберколоза/не съм сигурна/.Вече мина повече от месец и сега /днес/забелязах на мястото,където е ваксината има червено петънце с гноен връх.Какво да правя?Дали се е развила някаква инфекция? И как мислите правилно ли е на новородено да се бият няколко ваксини,толкова ли е спешно?

Привет!

Това трябва да го погледне педиатър. По принцип това, което описвате не е проблемно. Пазете да не се мокри при къпане.
Sir Alec Guinness
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Работата е там, че през деня прави паузи понякога от 4 часа, а нощно време се буди на 2,5- 3 максимум, вместо да е обратното...Дори се е случвало нощно време и на 2 часа да се буди... Объркана съм и не знам как да и обърна режима.
Наддава добре.
*

Birdie

• 11040
Работата е там, че през деня прави паузи понякога от 4 часа, а нощно време се буди на 2,5- 3 максимум, вместо да е обратното...Дори се е случвало нощно време и на 2 часа да се буди... Объркана съм и не знам как да и обърна режима.
Наддава добре.
Ако е така, както пишете и на 4 часа издържа, тогава наистина има нужда от нощните хранения. Все пак е дете на 1 месец. Тук държим нощните хранения до 2-2.5 месеца, ако детето ги иска и дневните интервали са около 3.5-4 часа.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
@Ganka

Има два начина-или този, които писах по-горе, или да му давате нормално хранене в 20 часа и намалено мляко в 21.30.
Под нормално се разбира ядене от диапазона храни, които давате в 12.30.

Пробвала съм да дам малко преди къпане или към 19.30-20 ч. друга храна - тогава ми се отказва вечерното шише. Ако разредя малко плодовите млека, така че да минават през биберона и сложа бисквитка? Така дали ще стане? А от храните, които давам в 12.30 посмъртно не мога да го накарам да яде :?

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
"Ако разредя малко плодовите млека, така че да минават през биберона и сложа бисквитка? Така дали ще стане? "
->Да, ако му харесва...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Мерси :D Ще пробвам, пък каквото сабя покаже :lol:

*
Доктор Бърди един въпрос за рибата.Какво препоръчвате - кой вид, как да бъде приготвена.До сега съм давала само бяла риба - приготвено от мен .За буркани каквито и да са - не.
17.01.2005                                                                              21.11.2013