Ами най-много харесва плодови кисели млека. Това яде с най-голямо удоволствие.
Дайте му плодово кисело мляко. Сложете там бисквитката+ АМ с допълнително бисквитка.
В зависимост от това, кога давате последното мляко и кога е предидущото хранене, може да се помисли вмъкване на едно хранене помежду за сметка на намаляване количеството на последното мляко.
Режима му на хранене в последно време се промени драстично. Първото му ядене за деня е в 9-9.15 - АМ 210 мл. Понеже от болестта се приспива в 10.30-11 ч. изобщо не съм давала до сега някакво междинно хранене или закуска.
Обяд в 12-12.30 - супа зеленчукова, пюре за 12 месеца и плодово кисело мляко, пудинг, домашен кисел или плодово пюренце - има едни малки 100 гр. на Нестле за десерт.
Следобедна закуска към 16-16.30 в зависимост от това кога е станал - млечна каша
Последно хранене за деня е след къпане и преди лягане - 21.30 ч.
От скоро в 2 ч. през нощта вкара едно хранене с АМ - 200-235 мл. Та си мислех евентуално ако пробвам кисело мляко с бисквитки вместо тази порция АМ - вечерната, дали няма да е по-хранително? Вечер ми е много трудно да дам дори и шишето. По принцип е доста буен и трудно го спираме на едно място, а той след баня е и уморен. Така че ми трябва вариант с шише и нещо, което не изисква големи усилия от негова страна.
Благодаря ви още веднъж за безценната помощ, която ни оказвате и се извинявам, че ви натоварвам!