0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Благодаря много за информацията!
това последното, дето го няма в бг, ще се опитам да си го доставя от щатите.
Наистина съм ви много благодарна. Отдъхнах си, защото заради семейната ни трагедия, просто изпитвам неистов ужас от живите ваксини. Даже бях готова въобще да не го ваксинирам...
Така е супер.

Относно броя хранения - тююююююююююю поне едно нещо да правя като хората. Сина ми яде 4 пъти на ден и нашата педиатърка ме нарече доктор Емилова :lol: :lol: :lol:
В очакване ....
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Доктор Бърди един въпрос за рибата.Какво препоръчвате - кой вид, как да бъде приготвена.До сега съм давала само бяла риба - приготвено от мен .За буркани каквито и да са - не.
Пишете ми какво намирате-тук има огромно разнообразие но имената ги зная на гръцки само... 8O
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Благодаря много за информацията!
това последното, дето го няма в бг, ще се опитам да си го доставя от щатите.
Наистина съм ви много благодарна. Отдъхнах си, защото заради семейната ни трагедия, просто изпитвам неистов ужас от живите ваксини. Даже бях готова въобще да не го ваксинирам...
Така е супер.

Относно броя хранения - тююююююююююю поне едно нещо да правя като хората. Сина ми яде 4 пъти на ден и нашата педиатърка ме нарече доктор Емилова :lol: :lol: :lol:

Простете, доктор Емилова е?
Sir Alec Guinness
*
да, не съобразих. имам позната в рибен магазин и пазарувам само от там защото ми казва кое става и кое не понеже не съм познавач и много ме е страх. най често срещани са следните - сом, бяла риба, амур, щука, шаран,толостолоб ,пастърва,скумрия.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924

популярна гладолечителка. :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
http://www.emilova.org/
Ужас...  8O
"Препоръчителният минимален престой в Центъра за пациенти, постъпващи за първи път е 15 дни, а оптималният 30 дни (20 дни разтоварване + 10 дни захранване)"

това е добре ... :lol:
« Последна редакция: Март 03, 2007, 00:12:12 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040

популярна гладолечителка. :)
Как сте? Подробности, плз
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
да, не съобразих. имам позната в рибен магазин и пазарувам само от там защото ми казва кое става и кое не понеже не съм познавач и много ме е страх. най често срещани са следните - сом, бяла риба, амур, щука, шаран,толостолоб ,пастърва,скумрия.
пъстърва, скумрия варена без кожата и това:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cod
това е една от най-вкусните риби-масивна месна част и много вкусна риба.
Sir Alec Guinness
*
благодаря за бързия отговор.аз до сега задушавах и гарнирах със зехтин и лимон.ще опитам и сварена.определено й харесва, изяжда си цялата порция. :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
днес няма повръщане, изобщо не е акал (?!). яде само АМ, с апетит, общо изпи 1 литър АМ + 250 мл чай. жизнен, енергичен.

единственото притеснително е, че отново се появи червено петно с равни краища на бузата. да припомня - и двата епизода на слузестата диария с повръщане започнаха с появата на такива червени петна с правилна форма по бузите. петната при натиск избледняват и после пак връщат червения цвят. няма промяна във вида на кожата на петното - просто червено, като че ли е спал върху нещо. изчезват след около 5-6 часа напълно. много са ми странни тези петна, имате ли предположение?

утре ще му правя картофено пюре, после картофено с тиквичките. уредих да ми доставят домашна пуйка и заек. :)

да попитам за ваксинацията - предстоеше тези дни да му се слага втора доза Пентаксим. от първата изминаха точно 2 месеца. колко дни след като изчезнат проявите на сегашния проблем можем да я поставим? и друго - след като между първа и втора доза е имало 2 месеца, трябва ли да спазваме същия интервал между втора и трета доза, или може през 1 месец?

апропо, докторе, от няколко дни вече нямаме red flags за развитие :) бебето пропълзя уверено, изправя се на креватчето с лекота, даже пристъпва. започна усилен babbling - както до преди 3 дни издаваше само гласни звуци, изведнъж се отвори на гагага-дадада-бабаба. само седенето му е още нестабилно, но вече не се притеснявам. виждам, че просто няма желание да седи - иска само да се изправя.

поздрави!
« Последна редакция: Март 03, 2007, 00:27:53 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
ех че хуабави новини при вас. айде на домашните манджи, никви консерви. :balk_602:
*

Birdie

• 11040
@jam,
Може ли да снимате това петно?
Добро развитие на нещата...
Защо да не говорим пак за този Фризопеп? Страх?

Дозите Пентаксим се определят от имунизационната схема.
По принцип  е 2,4,6 и ре 15 месец. Минималното разстояние е един месец, но аз никога не съм ги правил през месец-спазвам Ам. схема. И не съм имал проблеми досега.
Ако няма температура, можете да го направите. Алергиите нямат общо. Да кажем от понеделник нататък...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Докторе, благодаря :lol: За пръв път от един месец спахме цялата нощ и не сме мрънкали! Млякото се прие доста добре!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Докторе, благодаря :lol: За пръв път от един месец спахме цялата нощ и не сме мрънкали! Млякото се прие доста добре!
Чудесна новина... Имайте пред вид че тези нощни "разходки" с известна агресивност може да са проява и на хипогликемия...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Чудесна новина... Имайте пред вид че тези нощни "разходки" с известна агресивност може да са проява и на хипогликемия...

Сега ме хвърлихте в размисъл :( Мъжа ми е диабетик, но при мен не е открит никакъв проблем. Това как да го проверим при малкия? Да мерим ли кръвна захар? И изобщо може ли малко повече да разясните за тази евентуална проява на хипогликемия. Благодаря ви!

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
Можете с профилактична цел да измерите един път кръвна глюкоза сутрин на гладно, както правим профилактично за всички деца на тази възраст.

По принцип, децата след 12 месечна възраст би трябвало да имат едно добро и засищащо хранене в 19-20ч. Ако дадете само мляко в 21-22 може да има късни хипогликемии през нощта, изразяващи се в неспокоен сън, събуждане с агресивност или нощни страхове. Често ги отдават на "капризи", а всъщност детето е гладно. Просто се разрешават нещата ако дадете добро хранене за вечеря. Засищащо, но не тежко!
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Ами в интерес на истината за пръв път от доста време след киселото мляко с бисквити спа без да има неспокоен сън и да се буди. Предполагам е било доста засищащо и това е помогнало за спокойния сън.
Ще проверим кръвната захар за всеки случай.
Вчера включих още едно хранене в менюто му, а и за следобедна закуска дадох остатък от пюрето от обяд с десерт. Мисля си, че това е било причината да е по-спокоен и да е сит. Много ми е трудно с домашните храни - не иска да яде нищо друго освен супи от приготвените от мен неща. Въпреки че до сега съм опитвала няколко пъти. Даже по книги за деца рецепти съм пробвала :? Ще опитам няколко вечери подред с киселото мляко с бисквити, дано това да е отговора за нощното будуване.

*

Birdie

• 11040
"И аз вярвах, че съм бъдещето на тая държава. И аз вярвах, че ще оправя нещата. Борих се, мъчих се, похабих си нервите. И за какво? Да ми строят в къщата и да ми хвърлят пари, за това че са ме "обезпокоили" и изяли сервитутното разстояние, че са променили проекта и се опитват да ми съборят покрива над главата. Същия този, дето баща ми го изплаща цял живот. Да ми се присмиват лекарите, че съм стара, че деца няма да имам, че не става от мен нищо. Да ми се подиграват работодатели и да ми гледат под полата, а не какво мога... Борих се, ама ми мина желанието. И поех по лекото. Видях бяла държава. В която не те смятат за парцал, в която отиваш в аптеката и казваш - ето тези лекарства искам, няма ми лекаря днес обаче и отсреща ти се усмихват и казват - няма проблем, ето ви ги. После ще си ги платите. И аз излизам с лекарства за 100-200 евро без да дам една стотинка, ей така на доверие. Държава, в която приятел си държеше колата отворена с чифт ключове за апартамента, защото е разсеян и често ги забравя. Държава, в която моето дете не вижда мръсотия от прозореца, а градинки, чисти тротоари и хора, които като видят хартийка се навеждат да я вземат.
Аз вече не съм бъдещето на моята страна. Аз вече съм минало за нея. Държава, която не иска сина ми да е нейно бъдеще. Която ме обяви за крадла на собственото си дете, която не му даваше документи за самоличност цял месец, защото видиш ли аз се опитвам да го продам."

Аз също съм минало.
Бях бъдеще, когато баща ми почина и аз бях на 6, и когато мама работеше на 5 "смени" за да изплати "пустия" апартамент, който по всички човешки стандарти е една дупка, макар и в центъра.
Бях бъдеще, когато не ни даваха стипендиите с месеци, и живеехме който с каквото може. Бях бъдеще, когато мама умря като куче в една мръсна болница след 44 години трудов стаж, когато търсех лекарства за онкоболни чрез познати, когато връчиха на мама "хартийка" да си я занесе в кръвния център, а отдолу бяха написали "рак". За щастие я видях преди да я види тя. Бях бъдеще, когато си я погребах сам и след това се върнах в университета, пък там ми се накараха че нямало да ми извинят отсъствията. Бях бъдеще, когато с месеци чаках да си получа назначението в Университетската болница като награда за успех, а сина на професора след мен се опитваше да ме "избута". Бях бъдеще, когато като ординатор, парите ми стигаха до 10-то число, два пъти ме ограбваха из разни тавани, давах неплатени дежурства всеки втори ден и така и не научих почти нищо. Четейки нонсенсите и практиките на хора като "Д-р" Ча... (простете) си мисля че по-страшно е моралното падение, пълната липса на хуманност, дивото използване на децата като инструмент чрез насаждане параноя у родителите. Страшен е този "Лекарски съюз" от алчни и подивели кретени, мислещи само за пликчето и за стомаха си, страшни са и тези от т.нар. НЗОК-която по същество е организация, насърчаваща естествения подбор.
Не обобщавам-конкретизирам.
Ganka, простете-коментар върху Ваш коментар...

Единствения начин е като се влезе с бухалка в дома на жълтите павета и се разкара омразната паплач.
Единствения...

Лично мнение на разкаял се оптимист. Моля не бийте пианиста заради фалшива нота...

« Последна редакция: Март 03, 2007, 22:02:22 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Birdie, на колко си години?