Чефи, все пак доктора е завършил в България, случва му се да говори с българи, нормално е да има някакви наблюдения за гореспоменатите лекари. Просто няма нужда да се реагира остро срешу всички лекари в БГ.
Добрите са малцинство.Те не променят общата картина към по-добро. Те нямат глас за да се спре множенето на хм... "другият тип". Става обратното- типове като Чавд... или Мустак... задушават всичко,което остро ги критикува с аргумента за "две мнения". Да,ама няма две, защото второто е грешно.
Тези двамата доминират и "цъфтят"-не младите, които знаят и искат да могат.
Но хората ходят при тези, и затова си пият с години Зиртек или Фризопеп. За нищо.
Аз съм завършил в Бг. Работил съм в Бг 4 години. Баща ми беше педиатър 28 години.
Познавам системата както малко от Вас я познават. Много от преките ми роднини са (бяха, защото всички са покойници) лекари. След като взех специалност навън и започнах да работя навън, постепенно разбрах и осъзнах колко трагични са нещата с тази специалност в Бг. И то в Гърция, която честно казано не може да е образец на образцова школа.
Моето участие в двата форума е от желание хората да станат свободни. Като избират.
Да избират. Да знаят защо и по какво да избират.
Да скъсат с:
*тези държавни "педиатрии", детски кухни, отвратителни кабинети, комични фигури,
*да се записват като ученици из разни дж.п кабинети, да се съгласяват с диктата и фашисткото отношение на управляващата сган към собствения си народ.
Да сте виждали немски форуми от майки с толкова безкрайни
базови проблеми? Да сте виждали майки по такъв начин буквално да се страхуват за децата си, или да са се превърнали в ходещи медицински енциклопедии? От добро ли става всичко това? От качествена педиатрия ли става това?
Просто тези майки в Германия нямат проблеми в страните си. А ги нямат защото имат свястна педиатрия. Вие например в Германия защо толкова трудно попадате при други специалисти? Защото никъде не се препраща така, както в Бг. Това за квалификация ли говори? В това, което споменавате, виждам повече носталгия, отколкото обективност. Аз се научих да избягвам този капан- той увлича в пясъците на своята безнадеждност.
Ако изключим въпроса с АБ миналата година, с всичко което са Ви казали или препоръчали аз съм бил в пълно съгласие. Не Ви ли прави впечатление? защото говорим общ език... затова е така. Да са ви препоръчвали за малчо да :
*пръскате с Тантум верде
*да давате Ентерол, цитрат, калциев глюконат от ампули?
*да са Ви давали изобщо лекарства от ампули за пиене?
*да са Ви отлагали ваксини за глупости?
*да Ви изписват за нищо 5-6 медикамента
*да не могат да се ориентират изобщо, и да говорят глупости по базови педиатрични проблеми? можете ли да си спомните за поне един немски лекар да ви е препоръчвал мушкато или сапунче "за разхлабване" на бебето Ви? или пък да го мажете със свинска мас? Вие сте имали късмет в Бг, ако сте имали педиатър, който не Ви ги е препоръчвал тези неща. Но хилядите други майки, които не са имали този късмет?
Решаването на Бг проблеми започва с осъзнаването че ги имаме...