Ще напиша нещо за всички, макар да съм провокирана от конкретен случай. Хора, ваше задължение е да внимавате при кого се лекувате и на кого се доверявате. Вие като пациенти трябва да питате дали този, който ви лекува, е специалист в съответната област (независимо какво пише на табелата на кабинета му - и аз мога да си сложа табела, че съм специалист по андрология, но това няма да ме направи такъв). Усмивката и доброто отношение са важни неща, но не заместват професионализма. Липсата на почтеност в медицината се отразява само и единствено на пациента. Спермограмата е важно изследване, но според нея не се поставя диагноза, а се дава само заключение. За диагнозата са необходими консултации мининум с уролог (ако не се намира андролог) и допълнителни изследвания. Анализът на еякулата дори и по всички известни на медицината параметри съвсем не е всичко, което може да се направи при един мъж и сам по себе си не е основание за прогноза и лечение. Така че - пазете си здравето и търсете истински специалисти.