0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Пак за токсоплазмозата
« -: Февруари 16, 2007, 16:39:05 pm »
Та да питам, щото вече откачих!
Преди да забременея имам изследване с положителен титър за токсоплазмоза клас IgG. По този повод съм правила консултация с инфекционист /благодарение на д-р Владимиров/, който ме увери, че съм прекарала в миналото токсоплазмозата и принципно при забременяване няма опасност за мен, още повече че опасната при бременост форма трае само 14 дни.

По настояване на гинката от ЖК пуснах токсоплазмоза отново, като предпочетох да изследвам IgM антитела, които са за острата форма на заболяването. И , о , радост! Резултат - положителен и далеч над референтната стойност.

Въпросът ми е - възможно ли е това?
*
Re: Пак за токсоплазмозата
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2007, 16:45:29 pm »
Лейди, иди пусни едно ново изследване и на двете -старата и острата инфекция. Може да е станала грешка в лабораторията, на някой друг да са ти написали резултатите, да не е догледала лаборантката...Добрата новина е, че дори и да си яла нещо с тоскоплазмоза скоро, ти имаш антитела и те ще се преборят!
Alexandra
*
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2007, 16:45:42 pm »
Душа я питай д-р Даскалов или си ги пусни отново за да изключиш лабораторна грешка
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lady_11

• 3217
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2007, 16:50:23 pm »
Изследването е правено в Кандиларов. Възнамерявам да се занеса до Центъра по заразни и паразитни заболявания и да ги пусна там.

Към модовете - мога ли да си копна въпроса в темата на д-р Даскалов?
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2007, 07:56:06 am »
Естествено, Лейди  :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2007, 18:59:15 pm »
в темата на Мари за яденето съм описала моя случай, който беше същия.

2 пъти съм изследвала токсоплазмоза като бременна - положителни ИгГ антитела. изследвам трети път (на друго място) - хоп, положителни ИгМ !!! ужас и шаш 2 дни, на третия отивам в първата лаборатория, пак изследвам - ИгМ отрицателни.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2007, 05:10:54 am »
Цитат
2 пъти съм изследвала токсоплазмоза като бременна - положителни ИгГ антитела. изследвам трети път (на друго място) - хоп, положителни ИгМ !!! ужас и шаш 2 дни, на третия отивам в първата лаборатория, пак изследвам - ИгМ отрицателни.

Еми тва за мен е просто престъпление!