0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета:)

След дълга борба със стерилитета най-накрая съм бременна в 11г.с.
Проблемите при мен са 2 миомни възела, гранични стойности на ТАТ И МАТ антителата и положителни антифосфолипидни антитела /кардиолипина и антибета гликопротеина/.
Имам назначена терапия от доц.Конова и д-р Катя Тодорова - аспирин протект, Фраксипарин 0,3 и заради високия ми фибриноген Весел Дуе Ф по 1 т. дневно. В 6г.с. опитахме едно вливане на имуновенин, но при мен не мина добре - надух се цялата и го спряха.
Бих искала да се обърна към всички момичета с положителни антифосфолипидни антитела преди и по време на бременността на колко време ги изследвахте и дали има шанс да влязат в норми след като няма вливания на имуновенин?
При влошени показатели в хода на бременността прави ли се промяна в терапията?
Благодаря Ви предварително!
Re: Бременност и положителни антифосфолипидни антитела
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2007, 15:26:20 pm »
Здравей, не мога да ти кажа за при бременност, но така или иначе се назначава контролно изследване при положителни - при мен антикардиолипинът беше леко завишен при първото изследване, на контролата - съвсем нормален.

Желая ти успех! И безпроблемна бременност!
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2007, 09:52:25 am »
ще ти отговоря тук, а не на лична бележка, за да прочетат и други хора отговора за в бъдеще.

аз съм правила 3 пъти контрола на антителата през бременността, но това си го правих по мое усмотрение, не ми е препоръчвано от лекар.
моите антитела бяха малко над горна граница и все така си останаха през цялата бременност - но пък не се покачиха, което е важното.
дали има или няма шанс да спаднат без имуновенин - това едва ли някой тук би могъл да оцени, а и много зависи от конкретния механизъм.

вчера alia_alia пусна във форумите линк към една много интересна статия за грижите и терапията през бременността при жени с АФС - потърси я.
освен следенето на антителата, има и други неща, които трябва да правиш редовно от един момент нататък - предполагам, Тодорова ти е казала. да си следиш редовно кръвното налягане, урината за наличие на албумин и поне 1 път месечно на доплер за оценка на кръвотока и кръвоснабдяването на плацентата. аз така правех.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Февруари 22, 2007, 11:42:59 am »
Благодаря ти jam  за споделеното мнение.Права си, че тук наистина е по-добре отколкото на лична бележка.
Благодаря още веднъж!