0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моя приятелка загуби бебето си...
« -: Февруари 19, 2007, 13:31:14 pm »
Не знам дали мястото на тази тема е точно тук.

В събота моя много близка приятелка изгуби бебчето си при раждане.  :( Имаше лека и безпроблемна бременност. Никой не е очаквал, че може да се случи нещо подобно. Забременя само месец след като почина майка и и това доста и помогна да се изправи по-бързо на крака. Чувстваше се добре през цялата бренност. Плодът беше едричък. Бебето е тежало 4300, момченце. Раждането започнало нормално, но бебето било с увита пъпна връв около вратлето. По време на самото раждане, то умира, след което едва го изваждат...
Правиха аутопсия и се оказа, че детето е имало проблеми със сърцето и единия бъбрек и лекарите казаха, че дори да се беше преборило и да се беше родило, нямаше да живее дълго.
В деня на раждането тя беше натъпкана с успокоителни и изглеждаше относително спокойна, но днес е просто неутешима...  :cry: Правим всичко по силите си да я успокояваме и подкрепяме. Аз самата съм с 2 спонтанни аборта и знам колко е тежко и колко трудно се преглъща и забравя нещо подобно...
Но при мен проблемите започваха още в началото на бременността и въобще не мога да сравнявам двата случая.
След като се  повъзстанови, какви изследвания смятате, че е удачно да направи? Аз съм много доволна от доц. Конова и мисля да я носоча именно към нея. Какво е вашето мнение? И двете сме на по 31 години и нямаме много време за губене......... :help:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Моя приятелка загуби бебето си...
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2007, 13:37:42 pm »
Уффф, колко мъка има по този свят.
Интернет има ли? Да се хване за нас тук.
Иначе за проблема - не мисля, че би се повторил. По-скоро е генетична грешка.
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2007, 13:38:20 pm »
Много тъжна история:(
Даже незнам какво да кажа...освен тривиалното съжалявам за това, което е преживяла приятелката ти.
Може би наистина е добра идея да направи консултация с доц.Конова и може би и генетични изследвания.
 :balk_144:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2007, 14:04:12 pm »
Съжалявам за приятелката ти. Но не тъсете под вола теле - това не е имунологичен проблем.

По време на бременността не е ли гледана на ултразвук, фетална морфология сигурно не е правена? Иначе щеше да се види, че им а проблеми с бъбрек и сърце.

Нека първо се успокои, ако иска, да потърси помощ от психолог. После да провери дали е прекарала някакво заболяване по време на бременността - токсоплазмоза, листериоза, бруцелоза, рубеола, цитомегталовирусна инфекция, изобщо тези заболявания, които биха обяснили морфологичния дефект. Ако в рода има генетични дефекти, добре е да направи консултация с генетик.

Ако нищо не се открие, което е по-вероятно, да приеме, че е случайна мутация и да гледа напред. И при сделваща бременност стриктно проследяване.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2007, 14:26:21 pm »
Мели, много благодаря!
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2007, 14:28:43 pm »
Най- големият ми кошмар наяве е, когато разбера, че някоя жена си е изгубила бебето. Наскоро една моя приятелка също го изгуби - беше в 20 г.с.

Възникват много въпроси около нещастивто на приятелката ти - следила ли е редовно развитието на плода,  ехо КГ за преглед на сърце и кръвоток, за развитието на вътрешните органи, кръвни изследвания? В името на бебето нищо в повече не е излишно.
Успех ви желая и на двете!!!

:bighug:
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2007, 14:33:17 pm »
Много съжалявам за случилото се на твоята приятелка. Не мога да си представя какво изпитва в момента. Бъдете до нея и  я подкрепяйте и след като се оправи и пожелавам всичко да е наред със следващата бременост.
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2007, 14:55:00 pm »
Не знам какви изследвания е правила по време на бременността.
 :hug2:Мерси за съветите, които давате, както и за пожеланията за успех!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2007, 15:05:15 pm »
:balk_144:Няма и една дума,която да я утеши!
Мълчаливото ти рамо pgzenga ,от него има нужда....
Подкрепата и силата на съпруга и,и на най-близките!
Няма по-голяма мъка!Кому е нъжно!?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #9 -: Февруари 19, 2007, 15:41:16 pm »
Много тъжно, мнооого. Нека послуша Мели!!!! И дано се изправи по-бързо на крака!!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #10 -: Февруари 19, 2007, 18:15:15 pm »
Много съжелявам... това е толкова тъжно, че просто незнам какво да кажа. Наистина нямам думи. Аз имам няколко загуби в първите месеци, но това в никакъв случай не може да се сравнява със загубата на бебе при раждане. Мога само да ти кажа, че много се съмнявам да е някакъв имунологичен проблем. Разбира се, ако ще се почувства по-добре нека провери и тази възможност при д-р Конова. Но аз си мисля, че по-скоро става въпрос за ужасен инцидент и единичен случай, колкото и тривиално да звучи това. Дано се съвземе бързо, бъди до нея и й помагай с каквото можеш. А ако иска да се регистрира и да пише тук.
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2007, 19:32:17 pm »
pgzenga, ужасно съжалявам. Все ми се върти в ума "не е честно", но това какво ли значение има за приятелката ти сега... Почти същото се случи на мои скъпи приятели миналата година - смъртта на майката, чакана бременност месец след това и аборт по медицински показания в 6 месец, бебчето имаше малформации, които се видяха чак на феталната морфология след 20 седмица. От отделението по Патологична бременост на Майчин дом взеха проби от бебчето и от двамата родители, пратиха ги в Белгия за подробен генетичен анализ, за да е сигурно, че генетичната мутация е случайна. Резултатите стават ясни чак след 5 месеца. Може би си струва приятелите ти, ако имат сили, да се консултират с лекарите в Патологична.

А при следваща бременност на приятелката ти, дай Боже, бих препоръчала за феталната морфология в 19-22 г.с. да иде при доц. Снежинка Томова, тя е детски ехокардиографист и е особено добра в гледането на сърчицето. Работи в Педиатрията на Медицинска академия и прави фетална в МЦ София при д-р Владимиров и в Св. Лазар.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #12 -: Февруари 19, 2007, 20:33:55 pm »
 :balk_144: :balk_144: :balk_144:Много съжалявам!
« Отговор #13 -: Февруари 19, 2007, 21:21:02 pm »
Още веднъж благодаря за ценните съвети, момичета!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2007, 20:24:17 pm »
Много съжалявам за приятелката ти. :(

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #15 -: Февруари 20, 2007, 22:24:10 pm »
И аз много съжалявам  :sorry: !

*

mama_tedka

• **
  • 50
  • Децата са най-голямото богатство!
« Отговор #16 -: Май 21, 2007, 13:01:19 pm »
Много съжалявам за загубата на приятелката ти... :( Дано физическото и психическото възтановяване е относително бързо,макар че за второто  е много по трудно...Има Бог...
*
« Отговор #17 -: Май 21, 2007, 15:16:21 pm »
много е тъжно и гадно :(

дайте сили на приятелката ти да се съвземе и да се бори пак за своето бъдещо бебе. понякога живота поднася много тежки шамари, но важното е, че нищо не е окончателно.
наскоро гледах по тв родители, които бяха изгубили едно дете зарди спина бифида, но вече имаха друго, здраво бебче. изглеждаха щастливи и оптимистични. знам, че сега момента е много тежък, но бъдещето е пред нея... дано се оправи по-бързо.
вярата и надеждата ни крепят!

*

Мама на ангелче

« Отговор #18 -: Май 22, 2007, 22:27:35 pm »
Искрено съчувствам на приятелката ти. Аз също загубих моето бебенце при раждане. При мен беше проблем с плацентата и ми препоръчаха да си направя имунологични и генетични узследвания. Направих ги. Проблеми нямам. Здрава съм. И какво от това... Всички д-ри ми обясняват,че повече нямало да се случи. Аз не им вярвам. На никого не вярвам. заредена съм с ярост към онези,които можеха да видят проблема с кръвотока към бебенцето и изоставането му,а не го видяха. Ярост към всичко онези "доктори" в Тина Киркова, които не ми обърнаха грам внимание докато лежах там. Постъпих с идеални тонове, а ме оперираха "по спешност" когато тоновете вече се бяха изгубили. Ярост и аз не знам още към кого. Към живота, към купищата изпитания, на които ме подлага понякога. За да ставам още по-силна. Не искам вече!
Бъди до приятелката си. Знам,че ти е трудно,но в такъв момент човек разбира кои са истинските му приятели. Онези, които застават до теб, за да плачат с теб, за да ти помогнат да избършеш сълзите си, да се вдигнеш на крака и да се опиташ да продължиш напред. Много ми е мъчно за приятелката ти,защото знам точно какво изпитва в момента. Не знам какво повече да кажа... Кажи и,че едно майче на ангелче я прегръща... аз вярвам,че те са добре там,някъде..
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #19 -: Май 22, 2007, 22:50:12 pm »
.....
Много съжалявам за случилото ти се, майче на ангелче!  :balk_145: :balk_145: :balk_145: Такива неща трудно могат да направят човек по-силен, макар да не го убиват...Дано намериш сили да можеш да превъзмогнеш ужасната болка и яростта и да погледнеш напред, без да забравяш своето малко ангелче...  :blowingdust: