0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
фолиева киселина
« -: Февруари 22, 2007, 09:46:56 am »
Здравейте,
този месец се заехме по сериозно с нещата освен да меря редовно БТ пия и фолиева киселина,но ме интересува мъжа ми трябва ли и той да я пие и ли трябва ли да пие нещо да стимулира човечетат?
:balk_113:
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: фолиева киселина
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2007, 10:07:48 am »
Ти си пий фолиевата киселина, а мъжкото го остави за сега на мира :lol:, освен за кекса разбира се. :lol:

Само едно уточнение, какво точно разбираш под:
този месец се заехме по сериозно с нещата освен да меря редовно БТ пия и фолиева киселина
Ако сте под 30г. и сте опитвали година, или ако сте над 30г. и сте опитвали вече 6 месеца - обърнете се към специализирана клиника.

Иначе не пречи да си направиш обичайните изследвания: микробиология, цитонамазка, хламидия.
Ако сте минали горните срокове, първото изследване е спермограма, пък тогава ще се реши трябва ли да пие нещо на съпруга ти или не.

Успех!
Намерихме нашето синче.
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2007, 22:59:54 pm »
малко инфо за фолиевата киселина.......http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=163 :D
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2007, 12:18:32 pm »
Колко време може да се пие фолиевата киселина. Аз вече я пия 2 мес и сме правили малки опити за бебе-сега ще ги засилим но фолиевата киселина до кога да я пия?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2007, 12:25:42 pm »
Vanity,

Не спирай фолиевата киселина  :D. Няма проблеми да я пиеш и с години - дано не ти се налага, обаче и скоро се похвалиш :D.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2007, 15:13:55 pm »
Не вярвам да е от фолиевата. Както и не вярвам да се качват кг от нея. Много жени, започвайки приема й, се вторачват в него и отдават всяка една промяна на нея. Пия я от години,имала съм и проблеми със стомаха и качване на 2-3 кг , но причините намерих другаде. :P
Фолиевата киселина не е строго дозирано лекарство, няма странични ефекти, витамин от група Б. Толкоз.Но познавам жени, които ги е страх да я пият по-продължително от месец-два, защото `щяло да има лошо натрупване` в организма.
А на мъжа ми я бяха предписали за пърхота.
*
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2007, 17:07:16 pm »
Alyona аз лично започнах да я пия преди 30 дни и досега нямам никакви проблеми,чувствам се добре.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2007, 20:52:22 pm »
Лично аз пия фолиева вече 1 година и нямам никакви странични ефекти. :D
*
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2007, 12:58:03 pm »
Alyona,
Според мен болките в стомаха са от утрогестана. На листовката пише, че може да предизвика стомашни болки.
На мен лично ми го предписаха вагинално 3х2, тъй като по-добре се абсорбира от организма и има по-голям ефект.
Друго, което ми прави впечатление в листовката, е че при заплашващ аборт или повтарящи се аборти се прилага вагинално. Най-добре се консултирай с наблюдаващия те лекар.
*
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2007, 13:42:14 pm »
Alyona,

Утрогестанът представлява меки капсули, които могат да се прилагат както перорално (като при теб), така и вагинално. Говори с лекаря си, но според мен по-удачно е в твоя случай да го прилагаш вагинално. А и няма да дразни стомаха. Успех!
*
« Отговор #10 -: Март 06, 2007, 12:19:30 pm »
Момичета,
един тъп въпрос.Как се пие фолиевата киселина?
По колко хапчета на ден?Преди или след ядене?
Мерси много.
« Отговор #11 -: Март 06, 2007, 14:49:20 pm »
Angy_baby - видях, че Лали ти е отговорила в другата тема, но да повторя и тук:
- фолиева киселина се пие по 1 хапче от 0,4 мг на ден.
- Марката няма значение, стига дозата да се спазва

N.B. Това е в случай, че нямаш генни мутации и т.н., където по лекарско предписание се приемат други дози.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #12 -: Март 06, 2007, 14:55:24 pm »
Имаше една тема с преизчисления мг - г и др. за различните марки фолиева киселина. Ако някой може да ми я открие ще съм много благодарна. Аз нещо не се справям с търсенето.

И каква е тази мярка „мкг”?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #13 -: Март 06, 2007, 15:01:11 pm »
мерси много ,Ралинка!

:bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #14 -: Март 06, 2007, 15:01:43 pm »
И каква е тази мярка „мкг”?

Май става дума за микрограм  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #15 -: Март 06, 2007, 15:14:44 pm »
Аха за микрограм ;) Намерих темата която търсих

Ето я и нея, мисля че ще е полезна. http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=95.msg483#msg483

Става въпрос за различните марки фолиева киселина и как се преизчисляват мкг, мг, г ;)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън