krasonaitka, ендометриозата изисква сериозни мерки-сигурно вече си даваш сметка! Мен също ме оперираха и не ми назначиха лечение със Золадекс, а само дуфастон за няколко месеца и с очакване за бързо забременяване, което окончателно да ликвидира ендометриозата. Да, ама не-получи се рецидив/както при теб/, усложниха се нещата. Така че вземи сериозни мерки! Тези редове не целят да те изплашат/има и примери за забременели бързо и по естествен начин момичета след операции от ендом./, аз дори не зная какъв точно е твоя случай/колко голяма е била кистата, как е протекла операцията, коя степен е ендом., какви изследвания сте правили след това и др. подробности, които допълват картинката/, просто казвам, че ти трябва план за действие срещу ендом., който да започнеш да следваш веднага! За съжаление го казвам от собствен опит........ Док., който ме оперира първия път, е Моя си доктор от както се помня, много добър гинеколог е, веднага я диагностицира, след операцията, като не стана бебе самия той ме накара да се ориентирам към специализирана клиника, но когато се чувахме и му казвах, че още не сме започнали с ин витрото, защото се борим с ендом., той все казваше-" еее, оставете я тази ендом., да пунктират, после да ти правят стимулация, какво толкова им пречи, само пари даваш......"...... Пречи, оказва се, че доста пречи....... ОООООХХХХ, супер дълго стана, съжалявам.... Може би трябва да опиша всичко и после само да прикрепям файлче-вярвам, че на много момичета ще им е от полза, както на мен ми бяха такива истории, когато открих този сайт!Само че не знам как...
Ако имаш въпроси-пиши, ще се радвам да помогна. Успех ти желая!