Здравейте.
Предполагам, че темата е пускана много пъти, но аз ще я пусна отново.
Извинете ме за повторението.
Дълги години лекувах стерилитет - при мен беше неуспешно. Взехме решение и феята на дечицата ни подари едно слънчице - вече е на 6и половина год. Преди 1 и 8 месеца направих мисед аборт след съвсем неочаквано и щастливо забременяване (в същност очаквах и се надявах, но вече мислех отново да тръгна по специалисти). И така тази година Дядо Коледа ни донесе най-големия подарък на света - отново без стимулации и от самосебе си. Всичко се развива (да чукна на дърво) нормално - вече сме в третия месец, бебо расте нормално - имаме и първа снимка:-))))
Притеснена съм само, че заедно с високото кръвно налягане, което вече регулирах с хапчета, трябва да се боря и с гестационен диабет.
Откриха го при първите изследвания на кръв и урина.
Съмненията ми са дали е гестационен или го развивам наследствено( и двамата ми родители са диабетици - мама беше инсулинозависима, татко е 2 тип). След консултация с ендокринолог ми предписа Сиофор!? Очаквах, че направо ще мина на инсулин тъй като съм чела, че при бременни това е най-чистия начин на контролиране на захарта. Наистина останах озадачена, когато прочетох листовката, но все пак ми е предписан от препоръчан лекар от Майчин дом, който години наред се е занимавал и се занимава с бременни диабетички. Новите ми притеснения обаче дойдоха днес, когато личната лекарка ме предупреди да не приемам аспирин - отново предписан със схемата на лечение на диабет и хипертония. Зная, че част от лечението е спокойствие, но така с тези съмнения.... В крайна сметка ми е изписано от лекар, който с това се занимава с такъв контингент.
Моля, споделете ако имате подобен опит - от сърце ви желая да не нямате подобен, но...света голям и има хора със свякакви проблеми.